ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3165
    Dolar
  • Euro
    35,0968
    Euro
  • Altın
    2.299,250
    Altın
  • Bist-100
    9,05
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/23°
    IZMIR
  • KONYA
    9/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Belediye başkanından vatandaşa yumruk!
Belediye başkanından vatandaşa yumruk!
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
20 Mayıs 2020 Çarşamba - 16:19

İzmir'e büyük gurur... İki belediyeye Avrupa'dan ödül

Avrupa Konseyi'nin Avrupa Diplomasi Ödülü'nü, İzmir'in Çiğli ve Efes Selçuk ile Tekirdağ'ın Çorlu belediyelerinin kazandığı açıklandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, ödülden dolayı Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'u kutladı.

İzmir e büyük gurur... İki belediyeye Avrupa dan ödül

SONKALEİZMİR-CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP'li belediyelerin kazandığı ödülü sosyal medya hesabından duyurdu. Torun, "Büyük gurur! Avrupa Konseyi’nin Avrupa Diplomasi Ödülü’nü Türkiye’den almaya hak kazanan üç belediyemiz de Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler!" mesajıyla Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'u kutladı.

 

SENGEL: İZMİR VE TÜRKİYE ADINA ÖNEMLİ
Efes Selçuk Belediyesi’nin tarihinde ilk kez başvurduğu ve ödüle layık görüldüğü Avrupa Diploması ile  ilgili açıklama yapan Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, “Göreve gelmemizin üzerinden çok kısa bir zaman geçmesine rağmen CHP’li genç belediye başkanları olarak bu ödülü alıyor olmamız çok büyük bir onur. Öncelikle bu onuru yaşamamıza vesile olan ve gençlere her daim güvenen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na sonsuz teşekkür ediyorum. Belediyeciliğin sadece binalar dikmek ve fiziksel dönüşümlerle yeni şehirler yaratmak olmadığını biliyoruz. O kentte yaşayanların yaşam kalitesini yükseltmek de temel hedefimiz. Yaklaşık bir yıldır hayata geçirdiğimiz projelerle bu hedefe yaklaştığımızı da biliyoruz. Belediyenin yerel seçimlerden bu yana sürdürdüğü Avrupa düzeyindeki çalışmaları, kardeş şehir ilişkileri, uluslararası kuruluşlara üyelikleri, dayanışma faaliyetleri, kentsel, çevresel, sosyal ve kültürel alanlarda örnek teşkil eden uygulamaları, kadın, çocuk, genç ve engellilere yönelik hizmetleri, bu ödülün kazanılmasını sağladı. Aynı zamanda bu ödül ile Avrupa Konseyi’nin ve Avrupa Birliği’nin geliştirdiği vizyoner anlayışa yönelik yerel politikaları uygulayarak, Avrupa çapındaki aktif yerel yönetimler arasına girmek üzere sağlam ve emin adımlarla ilerlemekte olduğumuzu gördük.  “Avrupa Diploması” ödülünü, hedeflediğimiz Avrupa Ödülü’nün ilk adımı olarak görüyoruz. Çünkü Efes Selçuk’un tarihsel-kültürel mirasıyla zaten bir dünya kenti olduğunu biliyoruz ve yönetim anlayışımızı da buna göre şekillendiriyoruz. İnsana dokunan hizmetlerimizle, sadece Türkiye’nin değil, tüm Avrupa’nın ve dünyanın dikkatini çekip her alanda örnek bir kent olmayı hedefliyoruz. Son olarak da ödülü paylaştığımız iki kardeş belediyemizi; Çiğli ve Çorlu Belediyelerini Efes Selçuk Kenti adına tebrik ediyor, ortak başarılarımızın devamını diliyorum” dedi.


GÜMRÜKÇÜ: BU GURUR HEPİMİZİN
Çiğli Belediyesi olarak Türkiye’yi yurtdışında da başarıyla temsil edebilmek amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Utku Gümrükçü, “Daha önce Makedonya’nın Çaşka Belediyesi ile imzaladığımız Kardeş Belediye Protokolü ve Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında hayata geçirdiğimiz projeler ile Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner Kenti ödülünü almıştık. İnsanı temel alan, çevre bilinciyle hareket eden ve çok sesli yönetim anlayışımızla çalışmalarımızı sürdürdük ve Avrupa Konseyi’nin belediyeler bazında verdiği en prestijli ödüllerden olan Avrupa Diplomasını aldık. Göreve gelişimizin birinci yıldönümünde böylesi bir ödüle layık görülmek de ayrı bir gurur kaynağı. Gerek kentimize gerekse ülkemize ve Avrupa’ya belediyecilik anlamında örnek olmaya devam edeceğiz. Bu mutluluğu bizlere yaşatan ekip arkadaşlarıma, belediye emekçilerimize ve desteklerini hiçbir zaman bizlerden esirgemeyen kıymetli Çiğlililere teşekkür ediyorum” dedi. 

 
İzmir turizmi için 'Selluka' formülü
 
Altay'da iki gence tam not
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir turizmi için 'Selluka' formülü
İzmir Büyükşehir Belediyesi Turizm Hijyen Kurulu küresel salgın sürecinde ...
İzmir’in 19 Mayıs coşkusu sınırları aştı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 19 Mayıs coşkusunu evlere taşımak için ...
Menemen'de 19 Mayıs coşkusu
Menemen Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle meydanlarda yapılamayan ...
 
Konak’ta amatörlere gıda desteği
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Ramazan Bayramı öncesi Konak’taki amatör kulüplerini sevindirdi.
Başkan Aksoy’dan Ramazan ziyaretleri
Ramazan boyunca mahalle ziyaretlerine ağırlık veren Menemen Belediye Başkanı ...
Çeşme’de 19 Mayıs coşkusu
Koronavirüs nedeniyle sokağa çıkamayan vatandaşlar için üstü açık otobüslerle ...
 
İzmir'in yolları yenilendi... İşte asfalt raporu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi korona günlerinde yol yenileme ve bakım çalışmalarına ...
Talatpaşa'da altyapı mesaisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi küresel salgın sürecinde ilan edilen sokağa ...
Çiğli'de coşku göklere taşındı
Çiğli Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı Çiğli ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri