ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5706
    Dolar
  • Euro
    35,0212
    Euro
  • Altın
    2.428,750
    Altın
  • Bist-100
    9.722,00
    Bist-100
  • ADANA
    21/36°
    ADANA
  • ANKARA
    18/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/24°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Ünlü mekanın müdürü garsona tecavüz etti!
Ünlü mekanın müdürü garsona tecavüz etti!
Bungalov tartışması kanlı bitti:2 ölü!
Bungalov tartışması kanlı bitti:2 ölü!
Cezaevindeki Nihal Candan 37 kiloya düştü!
Cezaevindeki Nihal Candan 37 kiloya düştü!
7 ilde IŞİD operasyonu!
7 ilde IŞİD operasyonu!
17 Ekim 2019 Perşembe - 22:55

İzmir'e şehit ateşi düştü

Antalya'nın Kaş ilçesinde, Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı'na (JÖAK) bağlı Arama Kurtarma Tabur Komutanlığı sualtı timleri tarafından yapılan dalış eğitimi sırasında su altında rahatsızlanan ve kaldırıldığı hastanede duran kalbi tekrar çalıştırılamayarak şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mesut Akmeşe'nin (37) İzmir'in Dikili ilçesindeki baba evine acı haber ulaştı. Şehidin evine, şehadet haberini veren Dikili Kaymakamı Alper Faruk Güngör tarafından Türk bayrağı asıldı.

İzmir e şehit ateşi düştü

Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı'na (JÖAK) bağlı Arama Kurtarma Tabur Komutanlığı sualtı timleri tarafından bugün saat 11.30 sıralarında Kaş ilçesi Yarımada Halk Plajı'nın olduğu bölgede dalış eğitimi yapıldı. Jandarma Yüzbaşı Selim Oğul, Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Sinan Durmaz, Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mesut Akmeşe, Jandarma Uzman Çavuş Hacı Aydın dalış sırasında su altında belirlenemeyen bir sebepten dolayı rahatsızlandı. Olayın öğrenilmesinin ardından su altında bulunan personelin çıkarılıp, Kaş Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan ilk müdahale sonucu Selim Oğul, Sinan Durmaz ve Hacı Aydın'ın hayati tehlikeleri bulunmadığı tespit edildi. Ancak bu 3 personel, kontrol, ileri tetkik ve tedavi maksatlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hayati tehlikesi bulunan Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mesut Akmeşe'nin ise kalbinin durduğu belirlendi. Kaş Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen Akmeşe, bugün saat 13.30 sıralarında kurtarılamayıp, şehit düştü. Şehit Akmeşe'nin naaşı otopsi yapılmak üzere hava ambulansıyla Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Acı haber, evli, bir kız çocuk babası şehit astsubay Mesut Akmeşe'nin İzmir'in Dikili ilçesindeki baba evine ulaştı. Dikili Kaymakamı Alper Faruk Güngör, beraberindeki askeri yetkililerle, evli, 1 kız çocuk babası şehit astsubayın Dikili'nin kırsal Demirtaş Mahallesi'nde yaşayan babası çiftçi Kerim Akmeşe'ye şehadet haberini verdi. Kaymakam Güngör, şehidin evine Türk bayrağını da kendi elleri ile astı. Ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü olan şehit Akmeşe'nin aynı zamanda Demirtaş Mahallesi Muhtarı Zekeriya Akmeşe'nin yeğeni olduğu öğrenildi. Şehit astsubay Mesut Akmeşe'nin cenazesinin yarın öğlen Dikili Merkez Camisi'nde düzenlenecek namazın ardından Demirtaş Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

KÖYLÜLER TAZİYELERİNİ İLETTİ

Antalya’nın Kaş ilçesinde, su altı dalış eğitimi aldığı sırada fenalaşan ve kalbi duran, kaldırıldığı hastanede doktorların müdahalesine rağmen şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mesut Akmeşe’nin, İzmir’in Dikili ilçesine bağlı kırsal Demirtaş Mahallesi’ndeki baba evine Türk bayrağı asıldı. Eve gelen köylüler, acılı baba Kerim Akmeşe ile ağabey Yakup Akmeşe’ye, taziye dileklerini iletti. Demirtaş Mahallesi Camisi’nin minaresine de, Türk bayrağı asıldı. Şehidin, Ankara’da yaşayan eşi ve 8 yaşındaki kızının da, acı haberi alıp uçakla İzmir’e geldikleri, ilerleyen saatlerde Adnan Menderes Havalimanı’na iniş yapacakları bildirildi.

‘İŞİNİ ÇOK SEVERDİ’

Acılı ağabey Yakup Akmeşe, tarlada zeytin toplarken haberi aldıklarını belirterek, “Köyümüzün muhtarı aradı. ‘Kaymakam geliyor, siz de gelin’ dedi. Ana yolda, jandarma ekiplerinin aracını gördük, o zaman kötü bir şey olduğunu tahmin ettim. Hiç beklemediğimiz bir olaydı, acımız büyük, anlatılması mümkün değil. İnsan ne söyleyeceğini bilemiyor Başka şehitlere üzülüp, acı çekiyorduk ama ateş bizim ocağımıza düştüğü an, olayın ne kadar acı bir şey olduğunu anlıyoruz. Allah, kimsenin başına vermesin. İşini çok severdi, hep en önden giden, kendinden çok başkalarını düşünen, pırlanta gibi bir insandı. Biz birsek, o bin idi. Vatan sağ olsun” dedi.

YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mesut Akmeşe’nin cenazesinin, yarın Dikili Merkez Camisi’nde, öğle vaktinde yapılacak törenin ardından, Demirtaş Mahallesi Mezarlığı’na toprağa verilecek bekleniyor.

 

 
Çavuşoğlu: Durdurma değil ara vereceğiz
 
İzmir'de dev köpek balığı karaya vurdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çavuşoğlu: Durdurma değil ara vereceğiz
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile gerçekleşen görüşmelerin ardından ...
Türkiye ile ABD anlaştı... YPG çekiliyor
ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in üst düzey bir heyetle Ankara’ya yaptığı ...
Beyaz Saray’dan skandal yaptırım açıklaması
ABD-Türkiye arasında Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği ...
 
Enver Yücel: Türkiye’ye haksızlık yapılıyor
Bahçeşehir Üniversitesi ve Berlin International University of Applied ...
Küstah mektuptan sonra Ankara'da sıcak saatler
Türkiye Cumhuriyeti bugün ABD ile ilişkilerde tarihin en önemli günlerinden ...
Halk Süt yola çıktı... İstanbul- İzmir süt kardeşliği!
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaatleri ...
 
Bir kritik kuruma daha kayyum
Türk Hava Kurumu’na (THK) kayyum atandı.
Kuran kursunda dayak.. Şok görüntüler
Gaziantep Şehitkamil ilçesi Batıkent Mahallesi'nde bir kuran kursunda ...
Halkbank’a ABD’den şok suçlama!
ABD'de New York Güney Bölgesi Savcılık Ofisi'nin Halkbank hakkında para ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri