ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5192
    Dolar
  • Euro
    34,8732
    Euro
  • Altın
    2.432,040
    Altın
  • Bist-100
    9.775,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/36°
    ADANA
  • ANKARA
    18/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    17/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    17/21°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/24°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Savaş Ay'ın miras davasında karar!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
Babasının silahıyla ağabeyini öldürdü!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
23 Nisan'da tepki çeken Dilan Polat müsameresi!
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
9 Ağustos 2019 Cuma - 16:28

İzmir'in Nevvar Anne'si anıldı

İzmir’in “Nevvar Annesi”, Fatma Nevvar İşgören, vefatının onbirinci yılında, Nevvar Salih İşgören Vakfı’nın organizasyonuyla, Aşağı Narlıdere Kabristanındaki kabri başında anıldı.

İzmir in Nevvar Anne si anıldı

Hayırsever yönüyle bilinen ve kentin dört yanında halka hizmet veren hayır eserlerinin bağış sahibi olan işadamı Salih İşgören’in eşi Nevvar İşgören 11 Ağustos 2008’de hayatını kaybetmişti. Aşağı Narlıdere Kabristanı’nda düzenlenen anma töreninde, katılımcıları, Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Enes Uzunlar, Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Mülayim Altınkalp, Vakıf Genel Sekreteri Mahir Dinç karşıladı. Dispanserlerden hastanelere, eğitim kampüslerinden okullara, kültür mekanlarından huzurevlerine, gen araştırma merkezlerine, emniyet hizmet birimlerinden polis moral merkezlerine, kan merkezlerinden hastane ünite ve servislerine ibadethanelere kadar onlarca eserin kurucusu İşgörenler’e vefa gösterenler arasında; Balçova Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi, Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü idarecileri, şehit aileleri, vakfa hizmet veren paydaş kuruluşların temsilcileri vardı.



Vakıf Mütevelli Heyeti adına konuklara seslenen Vakıf Genel Sekreteri Mahir Dinç, İşgörenler denilince ihtiyaç sahiplerine ulaşan, dertlere derman olan “Salih Baba” ve “Nevvar Anne” sıfatlarıyla hatırlanan İzmir’in yeri doldurulamayacak hayırseverlerinin akla geldiğini belirterek, katılımcılara gösterdikleri vefa dolayısıyla teşekkür etti.

Nevvar Salih İşgören Vakfı Genel Sekreteri Dinç, onbirinci vefat yıldönümünde özlemle andıkları Vakıf Kurucusu Nevvar Hanım’ın özgürlüğünden ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek arzusundan yaşamı boyunca asla vazgeçmeyen çağdaş bir İzmir Hanımefendisi olduğunu vurgulayarak, “İzmir’in Nevvar Annesi, İşgören adını taşıyan eserin gizli kahramanıdır. Nevvar Anne’nin Salih Baba’yı hayır işlerinde yönlendirdiği bilinir. Biz de vakıf olarak onların bu iyilik mirasını yeni eserlerle ve öğrencilere sağladığımız burs ve eğitim destekleriyle sürdürüyoruz.Örnek Türk Kadını Nevvar Anne, adını taşıyan hastanede şifa bulan bir hastanın ve yakınlarının tebessümünde, yine ismini taşıyan okullara yeni başlayan bir çocuğun yüzüne yansıyan ilk heyecanında, yine adını taşıyan huzurevlerinde, yaş almış amca ve teyzelerimizin hayır duasında yaşamaya devam ediyor.Yaşamaya da devam edecek” dedi.


Varlıklı ailelere de “paylaşmak güzeldir” çağrısında bulunan Dinç şöyle devam etti: “İzmir, varlıklı olmanın paylaşmak olduğunu İşgörenler ile gördü ve öğrendi. İşgörenler, İzmir iş dünyasında, kazandıkları servetin kentle paylaşılınca ve kamu hizmetine tahsis edilen hayır eserlerine dönüşünce;  nasıl da kentin çehresini değiştirebileceğinin kanıtı oldular. Bu kentte ve ülkemizde üreten ve katma değer sağlayan iş insanlarına, İşgören Ailesi'ni örnek almalarını tavsiye ediyoruz. İnanın ki, dönüşü her türlü kardan, kazançtan kıymetli olacaktır.”
Anma töreni, çiçeklerle donatılan kabir başında Kur’an-Kerim okunarak, dualar edilerek ve günün anısına “vefa fotoğrafı” çekilmesiyle sona erdi. Törene katılanlar, kabire kırmızı güller bıraktı. Ayrıca merhume Nevvar İşgören için cuma namazı öncesinde, Alsancak Hocazade Camisi’nde Mevlidi Şerif okutuldu. Yine Alsancak Hocazade Camisi, Basmane Çorakkapı Camisi, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nevvar Salih İşgören Çocuk Hastanesi ve İZBAN Şirinyer İstasyonu girişinde pilav-ayrandan oluşan hayır ikramında bulunuldu.

 
Başkan Selvitopu'dan 'çevreci' bayram mesajı... Poligon, Kazdağları olmasın!
 
Milli Piyango Demirören'e mi geçiyor?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme- Atina feribot fiyaskosunun baş aktörü konuştu... 16 günlük zararımız 4 milyon TL'yi buldu... Tunç Soyer söz verdi ama yerine getirmedi...
Fiyaskoyla sonuçlanan Çeşme- Atina feribotuyla ilgili seferleri düzenleyen ...
Mucize kız, artık bir sağlık neferi
Doğuştan safra yolları olmadığı için yaşamasına mucize olarak bakılan, ...
Sürücüsüz servise Dünya birinciliği
Karşıyaka'daki özel bir okulun 3 ilkokul öğrencisi, dünya çapında 150 ...
 
İzmir'de bayram seferberliği
Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte tatilcilerin İzmir'in turistik ...
İzmir'de çok ilginç bir olay... Altınlarını yanlışlıkla bağış kutusuna attılar
İzmir Aliağa’da yaşayan genç çift, Mardin’e göç etmeden iki gece önce ...
6 yaşındaki kardeşini traktörle ezdi!
Aydın'ın Didim ilçesinde, hurda dükkanında babasına yardım etmek için ...
 
Cezaevindeki yemekten zehirlendiler!
Zonguldak M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan 14 mahkum, gıda ...
Taksici, aracına binen kadına tecavüz etti!
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, taksi sürücüsü R.B. (36), aracına binen genç ...
Manisa'da korkunç kaza: 3 ölü, 2 yaralı!
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri