ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4659
    Dolar
  • Euro
    34,8745
    Euro
  • Altın
    2.433,640
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
18 Ekim 2023 Çarşamba - 13:42

İzmir kulüplerinden örnek dayanışma

İzmir'in profesyonel futbol liglerindeki 9 kulübün başkan ve yöneticilerinin yanı sıra İzmirspor temsilcisi, İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı'nın (İZVAK) geleneksel organizasyonuyla bir araya gelip dayanışma mesajları verdi.

İzmir kulüplerinden örnek dayanışma

İzmir Ticaret Odası'ndaki toplantıya İZVAK yönetimi, kulüp ve medya temsilcilerinin yanı sıra Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Talat Papatya, TFF Ege Bölge Müdürü Sevgi Koçak Özdemir ve İzmirli Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu da katıldı. Toplantının açılış konuşmasında, "Her yıl bu toplantıyı geleneksel olarak yapıyoruz. Bu yıl Milli maç arasında yapmak istedik" diyen İZVAK Yönetim Kurulu ve TFF Fair Play Kurulu Başkanı Ali Erten, "Geçen yıl hem ülkemiz hem futbol ailemiz için zor bir yıldı. Ülkemizin yaşadığı felaketten hepimiz çok etkilendik, çok üzüldük. O yüzden geçen yıl ile ilgili olarak sportif bir şey konuşmak çok anlamlı değil. Bu yıl İzmir'in tarihinde ilk kez 9 tane profesyonel takımımız liglerde yer alıyor" dedi.


İstanbul'dan sonra en çok profesyonel futbol takımı olan şehrin İzmir olduğunu belirten Ali Erten, "Bu İzmir futbol tarihinde bir ilk. Takımlarımız bu sene sezona iyi başladı. Beklentimiz 3-4 şampiyonluk, en az 2-3 de Play-Off.  İZVAK olarak geçen yıl Karşıyaka ve Göztepe'nin tesis arazilerinin tahsisi sürecine destek verdik. Karşyaka Stadı'yla ilgili davalar müdahil taraf olarak katıldık. Yönetim kurulumuzdaki avukatlarımız süreci yürüttüler. Sonucunda davalar kazanıldı . Bu konuda kulüp yönetimi görev verirse süreci ilerletmek konusunda sorumluluk almaya hazırız. İZVAK olarak, kulüplerimizin ekonomik altyapılarının geliştirilebilmesi ve sürdürebilir gelir kaynakları yaratmak amaçlı  projelerimiz var. Önümüzdeki dönemde bu konuya daha çok odaklanmak istiyoruz. Bunlar üzerinde çalışıyoruz. Bir yönünde Ekonomi Üniversitesi'yle bu konuda işbirliği içerisindeyiz. Destek aldığımız başka kişi ve kurumlar var. Sonuçlarını birkaç ay içinde önce kulüplerimizle, sonra kamuoyumuzla paylaşacağız" diye konuştu.


PAPATYA: HEDEFİMİZ ALMANYA'DA BAŞARI

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Talat Papatya, toplantıda A Milli Takım'ın 2024 Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı elde ettiğini hatırlatarak hedeflerinin yalnız turnuvaya katılmak değil başarılı olmak olduğunu söyledi. Talat Papatya,  İzmir kulüpleri olarak iyi başladığımız sezonu umarım iyi sonuçlandırırız. Profesyonel liglerde İzmir'den  9 takımımızın olması büyük sevinç ama inşallah daha üst liglerde daha çok takımımız olur. İnşallah Süper Lig'de çok İstanbul takımı olduğunu eleştirdiğimiz gibi biz de eleştiriliriz. A Milli Takım hepimizin gururu, hepimizin ortak paydası. Başarımız sürpriz değil inanmışlık. Futbolda şans da çok önemli. Şans da çabaya aşıktır. Çabalarımızın sonucu tüm Türkiye'nin dualarıyla oldu. Bu tabi yetmez. Mehmet Büyükekşi başkanımızın ilk seçildiğinde, 'Hedefimiz Almanya'ya gitmek değil orada başarılı olmak' dedi. Şu anki görüntü de öyle gidiyor. İnşallah Avrupa Şampiyonası'nda da istediğimiz sonucu alırız" ifadelerini kullandı.

EROĞLU: İZMİR'İ TEMSİL EDİYORUM

Samsunspor'u geçen sezon 1'inci Lig'den Süper Lig'e çıkaran teknik direktör olan Hüseyin Eroğlu, görev yaptığı kulüplerde İzmir'i en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını dile getirdi. Daha önce yıllarca Altınordu'yu çalıştıran Eroğlu, "Bir İzmirli olarak 15 yıl kentte antrenörlük yaptıktan sonra Samsun'a gittim. İzmir'e geldiğimde herkesin beni desteklediğini gördüğüm zaman oraya yalnız gitmediğimi anladım. İzmir'i iyi temsil ettiğimi düşünüyorum. Hatta şampiyonlukta İzmir Marşı'nı çaldırdım. İnşallah bundan sonraki süreç hem İzmir hem Türk futbolu için iyi olur" şeklinde konuştu.

BAŞKAN DÜNDAR'DAN SİTEM

Altay Başkanı Ayhan Dündar, organizasyonda İzmir kulüpleri olarak yeteri kadar destek alamadıklarından yakındı. Dündar, "Profesyonel liglerde 9 kulüp olmanın sevincini yaşamakla beraber bu kulüplerimizin kötüleşen futbol ekonomisinde nasıl ayakta kalacağına vurgu yapmak istiyorum. İzmir'in spor kulüplerine yeterince ilgi göstermediği, bunun kuvvetli bir şekilde dillendirilemediği kanısındayım. İzmir'de güçlü bir kamuoyu oluşturmazsak bugün 9 olan profesyonel takı sayısı yarın 3-4 olabilir. Biz deplasmana gittiğimizde diğer kulüplerin elde ettiği gelirlerden mahrum olduğumuzu görüyoruz" dedi.

"Diğer kulüpler kentten çok ciddi kaynaklarla besleniyorlar ama bizde kulüpleriz kendi kaderleriyle baş başa bırakılmış durumunda" diyen Dündar, "100 yılı aşan İzmir kulüpleri kentin en büyük marka değerleri. Aynı zamanda yeni başarı yakalayan ilçe kulüplerimiz var. Bizler kendi aramızda bu dayanışmayı oluşturmalıyız. 2 senedir çok büyük bir camianın yükünü kaldırmaktan dolayı sitemkar konuştuğum anlaşılmasın, şehrin dinamikleriyle ortak paydada buluşmalıyız. İstanbul'da herhangi bir belediyenin ilçe takımına aktardığı para burada tüm kulüplerin kasasına girenden fazla" diye konuştu.

İSMAİL TUR: ORTAK PAYDAMIZ İZMİR

Göztepe'nin İletişim Direktörü İsmail Tur, kulüpler olarak ortak paydalarının İzmir olduğunu dile getirdi. İsmail Tur, "Ortak noktamız İzmir, ortak paydamız İzmir. Bu organizasyonların daha fazla ve sürekli olması bizler için önemli. Futbol başarısından bahsediyoruz ama biz 17 branşta ülkemize hizmet eden bir spor kulübüyüz. O branşlarda da ülkemize madalya getirmeye çalışıyoruz. Diliyorum bu yıl tüm kulüpler için hem sportif başarı hem de tesisleşme yılı olur" şeklinde görüş bildirdi.

AZAT YEŞİL: ALTYAPI TESİSLRİ ŞART

Karşıyaka Başkanı Azat Yeşil, İZVAK organizasyonunda kulüplere altyapı konusunda tesis yardımı yapılması gerektiğinin altını çizdi. Azat Yeşil, "İzmir'in spor kulüpleri gerçekten çok köklü kulüpler. Bugün 5-10 yıllık kulüpler Süper Lig'de mücadele ediyor. Futbolumuzda haksız rekabet var. Endüstriyel futbol köklü camia kulüplerinin geri plana itilmesine sebep oldu. Bunun başlıca sebebi ekonomi. Karşıyaka olarak bizim stadımız 10 yıldır yılan hikayesine döndü. Daha önce belediyelerden bütün kulüplere maddi kaynak yaratılıyordu. Bugün böyle bir kaynak yok. Hepsine eyvallah dedik ama altyapılar ne olacak? Son yıllarda kaç altyapı sahası yapıldı? Sporla ilgilenen çocuğun kötü alışkanlığı olmaz. Kollektif çalışmayı öğrenir, bireysellikten uzaklaşır. İzmir olarak sadece futbol değil her spor branşında altyapı ve tesisleşme hamlesi yapmalıyız" dedi.

BORNOVA 1877'NİN DERDİ SAHA

Bu sezon çıktığı TFF 3'üncü Lig'de zirve mücadelesi veren Bornova 1877'nin Başkanı Hüseyin Ok da kulüp olarak antrenman sahaları olmamasından yakındı. Hüseyin Ok, "İzmir'de ilk kurulan kulüp Karşıyaka ama futbol ilk kez 1877 yılında Bornova'da oynanmış. Biz de bundan esinlenerek ismimizi aldık. Eksiklerimiz çok, şu an kulüp olmaya çalışıyoruz. Bizim bir tesisimiz, antrenman sahamız yok. Bucaspor 1928 Başkanı Cihan Aktaş'a sonsuz teşekkür ediyorum, Altay Başkanı Ayhan Dündar'a, Karşıyaka Başkanı Azat Yeşil'e teşekkür ediyorum bize tesislerini açtılar. Bornova'da ve Bayraklı'da çalışabileceğimiz tek çim saha yok. Ege Üniversitesi'nden eski çim sahayı haftada 2 gün 2 saat istedik ama alamadık" diyerek sitemde bulundu.

ALTINORDU'NUN 100'ÜNCÜ YIL GURURU

Altınordu İletişim Direktörü Can Erbesler, kulüp olarak 100'üncü yıllarını kutlayacakları 2023'te hedeflerinin hak etmedikleri 2'nci Lig'den kurtulmak olduğunu söyledi. İzmir'in yetiştirici kulübü olan kırmızı-lacivertlilerde Erbesler, "Biz Altınordu olarak 100'üncü yılımızı yaşıyoruz. Cumhuriyetin ilk kulübü olarak 26 Aralık 2023'te 100'üncü yılımızı kutlayacağız. Yakışmadığımız lige istemediğimiz bir şekilde başladık ama sonra 4 maçı berabere bitirdik. Pazar günü Tire'de oynayıp ardından yine Bornova'da oynayacağız. Misyonumuz yetiştiricilik ama A takımımızı bir an önce bu durumdan çıkarmamız lazım" dedi.

TİYANŞAN : BU YIL ÜST LİGE DİREK ÇIKMAK İSTİYORUZ

Bucaspor 1928'u temsilen toplantıya katılan Kenan Tiyanşan; geçen yıl playof ta elendiklerini hatırlatarak, “Buradan ders çıkardık. Bu yıl üst lige tekrar çıkmak istiyoruz” dedi..

SEVGİ KOÇAK ÖZDEMİR : AYNI ÇATI ALTINDA OLMAK GÜZEL

Futbol Federasyonu Ege Bölge Müdürü Sevgi Koçak Özdemir ise, "1 yıla yakın bölge müdürlüğü yapıyorum. Daha önce 16 yıl İzmir'de TFF'de çalıştım. Tüm maçlara gidip takımları sahada seyretmeye çalışıyorum. İzmir takımlarının daha üst kategorilere çıkmasını diliyorum. Bir arada aynı çatı altında olmak çok güzel ve büyük bir güç" diye konuştu.

 
İzmir Ekonomi'de Organ Nakli Merkezi açıldı
 
Avrupalı Pınar Karşıyaka...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da Fatih formayı kaptı!
TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta 6 maçta 5 galibiyetle liderlik koltuğunda ...
Göztepe Şanlıurfa'ya hiç yenilmedi!
1'inci Lig'de 9'uncu hafta müsabakasında Gürsel Aksel Stadı'nda Şanlıurfaspor'u ...
İzmir BŞB ilk kez Avrupa arenasında
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Sutopu Kadın Takımı, ...
 
Pınar Karşıyaka Avrupa'ya galibiyetle başladı
Basketbol Şampiyonlar Ligi E Grubu'ndaki sezonun ilk maçında Pınar Karşıyaka, ...
Bahis davasında ilk ceza!
Juventus'un orta saha oyuncusu Fagioli'nin bahis davasından alacağı ceza belli oldu.
Altay'da teknik direktör Bahloul'dan iddialı açıklamalar!
1'inci Lig'de son sırada yer alan Altay'da geçen hafta göreve getirilen ...
 
Milli ara Göztepe'ye yaradı!
1'inci Lig'de üst üste Manisa FK, Adanaspor ve Boluspor'u yenerek 8'inci ...
Karşıyaka'nın tüzüğü değişti!
İzmir temsilcisi Karşıyaka, 7405 Sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları ...
Altınordu ilk zafer için sahada!
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta oynadığı 7 maçta 4 beraberlik, 3 mağlubiyet ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri