ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2583
    Dolar
  • Euro
    34,8256
    Euro
  • Altın
    2.434,830
    Altın
  • Bist-100
    10.269,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    15/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/27°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Zuhal Ebrar Yıldız'ı vuran polis hakkında karar!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Serbest bırakılan Kalben'den ilk açıklama!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
Hastanelerde yeni dönem: Onaylı randevu!
İniş sırasında lastiği patladı!
İniş sırasında lastiği patladı!
18 Ekim 2021 Pazartesi - 12:07

İzmirli çift 'Devler Ligi'nde

İzmirli Akgün çiftinin üniversitede başlayan yolculuğu, önce hayat boyu sürecek aşka, ardından 4 bin 200 bin kilometre uzaklıktaki İskoçya'ya uzanan bir başarı öyküsüne dönüştü. Çift, akademik dünyada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ediyor.

İzmirli çift  Devler Ligi nde

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde (İEÜ) çift anadal yaparak Bilgisayar ve Endüstri Mühendisliği bölümlerini bitiren Özgür Akgün (35), İngilizce konuşulan ülkelerdeki en eski üniversiteler arasında bu yıl Cambridge ve Oxford'u geçerek birinci sırada yer alan, 600 yıllık İskoçya St Andrews Üniversitesi'nde öğretim görevlisi oldu. Lojistik Yönetimi bölümünü bitiren Emine Zehra Yurtkulu Akgün (35) ise İskoçya'nın başarılı üniversitelerinden Edinburgh Napier Üniversitesi'nde 'asistan profesör' unvanını aldı. Üniversite yıllarında tanışıp hayatlarını birleştiren, Ozan isimli bir de çocukları olan genç çift, akademik dünyada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ediyor.

"HEM HAYAT YOLLARI HEM KARİYERLERİ BİRLEŞTİ"

İzmirli Emine Zehra Yurtkulu Akgün, 2006 yılında Bornova Anadolu Lisesi'ni bitirdikten sonra yüzde 100 burslu olarak İEÜ Lojistik Yönetimi Bölümü'nü kazandı. 2005 girişli olan Özgür Akgün ise bu sırada İEÜ Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinde çift anadal yapıyordu. Üniversite yıllarında tanışan Emine Zehra ile Özgür'ün arkadaşlıkları kısa süre sonra büyük bir aşka dönüştü. Hem okul hayatında hem de sosyal hayatta birlikte olan genç çift, kariyerlerine de beraber yön verdi. Önce 2009 yılında mezun olan Özgür, ardından da 2010 yılında mezun olan Emine Zehra, yurt dışına yelken açtı. İzmir'de başlayan bu hikaye, İskoçya'da mutlu sona ulaştı. Dünyanın en başarılı üniversitelerinde akademisyen olmayı başaran çift, 2014 yılında evlendi.

"ÖNCE İSVEÇ, SONRA İSKOÇYA"

Emine Zehra Yurtkulu Akgün, akademisyenlerin yönlendirmesiyle henüz lisans öğrencisiyken ilk makalesini yazdı. Üniversite yıllarının, hayatının en üretken dönemi olduğunu belirten Akgün, "Lojistik Yönetimi bölümünün eğitim kadrosu gerçek anlamda Türkiye'nin en iyisiydi. Akademisyenler beni, aktif bir şekilde araştırma yapmam için teşvik ettiler. Onların bana kattığı bu vizyon, hayatımı şekillendirdi" dedi. Lisans eğitimi bittikten sonra ilk olarak İsveç'e, ardından İskoçya'ya giderek akademik kariyerine devam ettiğini ifade eden Akgün, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yüksek lisansımı İsveç Jönköping Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde, doktoramı ise İskoçya Edinburgh Napier Üniversitesi'nde tamamladım. İskoçya'ya gitmemin nedeni Özgür'ün orada olmasıydı. Ağustos ayından beri Edinburgh Napier Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde 'Asistan Profesör' olarak çalışıyorum. İzmir'de beni yetiştiren akademisyenlerle hala görüşüyorum. Benim için çok kıymetliler" ifadelerini kullandı.

"11 YILDIR İSKOÇYA'DA"

Çift anadaldan mezun olur olmaz İskoçya'da doktora programına başlayan Özgür Akgün ise, "Emine ile üniversite yıllarında tanıştık. İkimizin de yurt dışı hayali vardı. Birlikte başardığımız için çok mutluyum. Üniversite son sınıftayken bir akademisyenim bana İskoçya St Andrews Üniversitesi'nin doktora ilanını yolladı. Doktora programını yüzde 100 burslu olarak kazandım. 11 yıldan beri burada öğretim görevlisi olarak çalışıyorum. 2004 yılında Emine'nin de İsveç'ten buraya gelmesiyle birlikte evlendik, Ozan isimli bir oğlumuz var" dedi.

"TÜRKİYE'DE KALİTELİ EĞİTİM ALDIK"

Dünyaca tanınmış olmasının yanında akademik olarak dünyanın en iyi 50 üniversitesinden biri olan St Andrews Üniversitesi'nin tarihi boyunca politikacılar, prensler ve prensesler, ünlü akademisyenler, aktörler ve yazarlar yetiştirdiğini ifade eden Özgür Akgün, "Türkiye'de aldığımız eğitimin ne kadar kaliteli olduğunu yurt dışında çalışınca daha iyi anladık. Bir gün geri dönme fikri aklımızda hep var. Kariyerimiz için yapacaklarımız bittiğinde İzmir'e geri döneceğiz" diye konuştu.

 

 
İzmir'deki kablo hırsızlığına 3 tutuklama!
 
Karşıyaka Taşyürek'le iyi başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki kablo hırsızlığına 3 tutuklama!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde iletişim hatlarından kablo çalan 3 şüpheli tutuklandı.
Diyanet’ten sünnet fetvası!
Din İşleri Yüksek Kurulu, küçük yaşta sünnet olamayan ancak sonradan Müslüman ...
Acılı aileden aşı çağrısı!
İzmir'in Torbalı ilçesinde koronavirüse yakalanan, kaldırıldığı hastanede ...
 
Şehir Plancıları'ndan "Zorlu Konak Projesi'ne itiraz çağrısı
TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Konak'ta yapılması planlanan ...
Çeşme Projesi için yeni gelişme...
Çeşme Yarımadası'na yaklaşık 1 buçuk milyon ek nüfus getireceği öngörülen, ...
Hekimler ve voleybolcular meme kanserine dikkat çekti!
Sigorta Shop Kadınlar Voleybol 1. Ligi ekibi Karşıyaka'da forma giyen ...
 
Yağışların ardından yaz geri dönüyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre yurdu etkileyen yağışlar ...
FETÖ operasyonu: 23 gözaltı!
Fetullahçı Silahlı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik İstanbul'da düzenlenen ...
Veterinere videolu aşk tuzağı!
Veteriner E.S., engelli çocuklara yardım bahanesiyle kendisiyle iletişime ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri