ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5327
    Dolar
  • Euro
    34,8612
    Euro
  • Altın
    2.443,990
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/34°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/16°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Kayıp ekonomistin kafatası parçaları bulundu
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
17 Ağustos 2021 Salı - 16:06

İzmirli depremzedeler isyanda... "BAKANLIK TAPULARIMIZA EL KOYDU"

İzmir depremi sonrası yıkılan binaları Bayraklı'da belirlenen 7 proje alanı içerisinde kalan depremzedeler, AFAD il müdür müdürlüğü önünde eylem yaptı. Bakanlığın evleri deprem anında yıkılan ya da ağır hasar görenlere rezerv alandan hak sahipliği verdiğini ancak kendilerini bunun dışında tuttuğunu belirten depremzedeler tepkilerini dile getirdi. Daire ve ofisten oluşan 1819 yapımının hak sahipleri, "Bakanlık tapularımıza el koydu. Mülkiyetlerimiz iznimiz dışında alındı" dedi

İzmirli depremzedeler isyanda...  BAKANLIK TAPULARIMIZA EL KOYDU

SONKALEİZMİR-İzmir'de 118 kişinin hayatını kaybettiği 30 Ekim Depremi sonrası binaları az veya orta hasarlı olduğu için yıkılan ve Bayraklı ilçesindeki 7 adet proje sahasında yer alan depremzedeler, AFAD'ın Bornova ilçesindeki il müdürlüğü binası önünde toplandı. Taleplerini içeren imzalı dilekçeleri AFAD'a teslim eden yaklaşık 100 depremzede, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bayraklı Şehir Hastanesi yakınında yapımı süren 3 bin 500 kişilik rezerv konut alanından hak sahipliği istedi.



"KATLARIMIZ 8'DEN 5'E DÜŞTÜ"

Daire ve ofisten oluşan 1819 yapının hak sahipleri adına bir açıklama yapan Avukat Nilsu Karaman Aktarıcı şunları söyledi:

"Bizler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 7 adet proje alanına dahil edilerek Bayraklı'daki diğer depremzedelerden ayrıştırılan, aslında en mağdur olan grubuz. Bakanlık tarafından 7 adet proje alanına ayrılarak tapularımıza el konuldu. Mülkiyetlerimiz bizlerin izni ve bilgisi dışında elimizden alındı, hazineye devroldu. 7 ayrı proje alanı, 7 ayrı firmaya bilmediğimiz şartlarda ihale edildi. Katlarımız 8'den 5'e indirildi, metrekarelerimiz yarı yarıya düşürüldü. 120-130 metrekare olan evlerimiz 60-70 metrekare olarak yapılıyor. Üstüne bize satılıyor. Ziraat Bankası'nın boş borçlandırma senetlerine zorla imza attırıldık, atmazsak arsa paramızı alıp gideceğimiz söylendi.



"DASK PARALARINI ALAMADIK"

Enkaz haline gelen binalarda eşyalarımız, ziynetlerimiz kaldı, hiçbirini alamadık. Katlarımız 8'den 5'e düşüp konut eksiği ortaya çıkınca zeminlerdeki dükkanları da eve çevirdiler. Şimdi kura ile geri vereceklermiş. 1999'dan beri toplanan deprem vergileri bizlere kullanılmamıştır. 'Binalardan eşyalarınızı almayın, eşya bedelleriniz karşılanacak' denilmesine rağmen söz verilen 30 bin TL eşya parası ve 13 bin TL taşınma yardımı dahi, pek çok arkadaşımıza yapılmamıştır. Bir kısmımız hala DASK paralarını alamadı. Hala konteynerlerde yaşayan, Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği evlerde yaşayan arkadaşlarımız var."



"METREKARE KAYBI YAŞADIK"

SONKALE'ye konuşan depremzedeler de AFAD ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'na tepki gösterdi. Önceki dairesine göre metrekare kaybı yaşadıklarını belirten Yıldız Bukan, "7 katlı binamız, şimdi 5 kat yapılıyor. Oradan da kuraya gireceğiz. Diyelim ki ben ara kattaydım ama şimdi neresi çıkacağı belli değil. Proje alanı dışında kalan depremzedeler var. Onlar hem kendi yerinden hem de rezerv alandan hak sahibiler. Biz bunun dışında bırakıldık" dedi.

"HAK SAHİPLİĞİ ALAMADIK"

35 yıl maden yüksek mühendisi olarak hizmet ettiğini söyleyen Hayati Karaman şöyle konuştu:

"Yer altında 35 yıl emek verdim. 1996 yılında koperatife girdim, 1996 yılında bitti. Benim iki oğlum var. Benim çektiğim sıkıntıları onlar çekmesin. Onlar için iki daire sahibi oldum. Depremden sonra Çevre Şehircilik Bakanlığı reesen binayı yıktı. Her iki dairemiz de DASK'lıydı. DASK birine 3 bin 500, diğerine 4 bin 500 lira verdi. AFAD'dan hak sahipliği müracatında bulunduk. Ancak bu hak bize verilmedi. Benim 140 metrekare dairem Cumhurbaşkanımız 'Yatay mimariye geçilecek' dedi diye 5 kata düşürüldü. 70 metrekarere evi şimdi bize 400-500 bin liraya satacaklar. Çocuklarımıza borç bırakacağız."

"HİÇ BİLGİ VERİLMİYOR"

Diğer depremzedelerden Hasan Taşçı, "Emekli deniz subayı olarak 34 yıl devlete hizmet ettim. Bir dairem vardı, yıkıldı. Şimdi ne olacak bilmiyorum. 63 ile 90 metrekare evler var. 4. katta oturuyordum. Şimdi zeminde miyim, ağaç üstünde miyim bilmiyorum. Hiçbir bilgi alamıyoruz" dedi.

Mustafa Şanlı ise, "Evimize bile dahi sokmadılar. Devlet reesen olaya el koyup inşaatları başlattı. Bize hiçbir bilgi verilmedi, hala verilmiyor. Biz mağduruz" diye konuştu.

 

 

 
Soyer'den değişim mesajı!
 
Taksiyle çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sel felaketindeki skandal ortaya çıktı
Kastamonu’da sel felaketinin büyümesine neden olduğu iddia edilen Ebru ...
İTTİFAK TAMAMLANDI... Selahattin Demirtaş: Ülkemize gelmiş hiç kimseyi geri gönderemeyiz!
Türkiye'ye yığınlarla Afgan ve Suriyeli göçüne, siyasal İslamcılar ve ...
‘Hudut Namustur’ pankartı asan 6 gence gözaltı!
İstanbul’un çeşitli noktalarına, mültecilerin Türkiye sınırlarından kaçak ...
 
Çavuşoğlu, Taliban'ın mesajlarından memnun!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “Şu ana kadar Taliban'ın verdiği mesajları ...
Fatih Altaylı'dan Abdulkadir Selvi'ye kurşun gibi sözler!
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'yi eleştirirken ...
Diyanet'ten milyonluk bir ihale daha
Hemen her afetten sonra Diyanet Vakfı aracılığıyla yurttaşlardan SMS ile ...
 
Seçim anketi: Erdoğan büyük fark yedi
Avrasya Araştırma'nın son anketine göre Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı ...
Kılıçdaroğlu, resti çekti: İmza atamayacaksın Erdoğan!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sığınmacı tartışmalarıyla ilgili ...
DEÜ öğrencilerinden 'yabancı kontenjanı' isyanı... ÜNİVERSİTELER TİCARETHANE DEĞİL!
DEÜ öğrencileri, yeni eğitim dönemi için açılan 21 bin 260 kişilik kontenjanın ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri