ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3385
    Dolar
  • Euro
    34,6609
    Euro
  • Altın
    2.392,020
    Altın
  • Bist-100
    10.161,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/24°
    IZMIR
  • KONYA
    12/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Kıyıları vatandaşa kapatıp otellere açan yönetmelik iptal!
Kıyıları vatandaşa kapatıp otellere açan yönetmelik iptal!
Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hapis cezası istemi!
Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hapis cezası istemi!
Kavgaya müdahale ederken yaralanan astsubay şehit oldu!
Kavgaya müdahale ederken yaralanan astsubay şehit oldu!
Trafikteki tartışma cinayetle bitti!
Trafikteki tartışma cinayetle bitti!
7 Ağustos 2023 Pazartesi - 10:26

İzmirli gençler Hatay’dan gelen depremzede köpeği sahiplendi...

Hatay’da enkazdan kurtarılan köpek, İzmir’de sıcak bir yuvaya kavuştu. Kevser Şükran İbiş ve Şevki Batuhan Köroğlu tarafından sahiplenilen ve “Lilit” adı verilen patili dost, yeni yuvasında yaşadığı travmaları atlatmaya çalışıyor. Lilit ile karşılaştığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Kevser Şükran İbiş ise “Onu sahiplendikten sonra benim de hayatım değişti. Çocuğum gibi oldu” dedi.

İzmirli gençler Hatay’dan gelen depremzede köpeği sahiplendi...

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 kenti etkileyen büyük depremlerin ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi veteriner hekimlerince Hatay’da enkazdan kurtarılan dişi köpek, İzmir’de sıcak bir yuvaya kavuştu. Depremin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nde tedavi edilen ve arka bacağında kırık olduğu belirlenen köpek, sağlığına kavuştuktan sonra sahiplendirildi. Lilit’i sahiplenen Kevser Şükran İbiş ile Şevki Batuhan Köroğlu, onunla yeni bir hayata başladıklarını söyledi.


 
“Benim de hayatım değişti”
Hayvanları çok sevdiğini ancak böyle bir sorumluluk üstlenmeye henüz hazır olmadığı için hayvan sahiplenmediğini söyleyen İbiş, Lilit’i gördüğünde farklı duygulara kapıldığını gözleri dolarak anlattı. İbiş, “Onu görünce her şey değişti ve ‘Benim çocuğum olmalı’ diye düşündüm. O anki duygumu anlatamam. Çok masum duruyordu. Biz birlikte çok iyiyiz. Birlikte çok mutluyuz. Çok acı şeyler yaşadı. Yaşadıklarını unutturmaya çalışıyoruz. Biraz zorlanıyoruz ama umarım birlikte başaracağız. Onu sahiplendikten sonra benim de hayatım değişti. Bütün hayatımı onun üzerine kurdum. Bir adım atarken onu düşünüyorum. Çocuğum gibi. Ben doğursam ancak bu kadar olur. Umarım o da memnundur hayatından” dedi.


 
“Çok mutluyuz”
Şevki Batuhan Köroğlu ise hayvanları çok sevdiğini belirterek, “Aslında evlilik hazırlığı içerisinde olduğumuz için hayvan sahiplenmeyi düşünmüyorduk. Kendi evimize geçtikten sonra sahiplenmeyi planlıyorduk. Ancak onu gördükten sonra her şey değişti. Çok mutluyuz. Henüz depremin etkilerini tam olarak atlatamadı. Sosyal anksiyetesi var” diye konuştu. Hayvan sahibi olmak isteyenlerin barınaklardaki canları sahiplenmesini isteyen Köroğlu, “Sokaktaki hayvanların tek sebebi biziz aslında. Onlara yeterli şekilde bakılmadığı için bunlar oluyor. Herkes barınaktan hayvan sahiplense, cins yavruları çoğaltıp satma derdine düşmese her şey hepimiz için çok daha kolay olacak. Yoksa bunun önüne geçemeyeceğiz” ifadelerini kullandı.


 
“Sağlığına kavuşması için çok çabaladık”
Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nde görevli veteriner hekim Yağmur Doruk da depremden etkilenen Lilit’in sağlığına kavuşması için çok çabaladıklarını söyledi. Doruk, “Depremin hemen ardından ambulansımız bölgeye gitti. Bölgedeki bazı hayvanları buraya getirdiler. Lilit de onlardan biri. Geldiğinde yaptığımız tedavi sonrası arka bacağında kırık olduğunu belirledik. Çok ağır bir kırık değildi. Tedavisi tamamlandı. Kısırlaştırdık ve ilan açarak sahiplendirdik” dedi.
 
Güçlü ve Kuki de sıcak yuva arıyor
Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’nde görevli öğretmen Nurşah Başbay da barınağa getirilen ve tedavi edildikten sonra sağlığına kavuşan iki can dostun hikayesini paylaştı. 2 buçuk yaşındaki erkek köpek Kuki’nin geçen Ocak ayında barınağa getirildiğini belirten Nurşah Başbay, “Geldiğinde sırtında dayaktan ötürü oluşan yaralar vardı. Sokakta şiddete uğradığını tahmin ediyoruz. Buradaki tedavisi 2 ay kadar sürdü. Aldığı tedaviler ve burada kendisine gösterilen şefkat sayesinde özgüvenli bir çocuk oldu” dedi. Güçlü adını verdikleri köpeğin ise gençlik hastalığına yakalandığını ifade eden Başbay, “Bize ilk geldiğinde hiçbir şekilde yürüyemiyordu. Daha sonra gönüllülerin desteği ile İstanbul’da 6 ay boyunca fizyoterapi tedavisi aldı. Tedavi olduktan sonra buraya geldi. Kendine yetebilecek kadar yürüyor, koşuyor. Şimdi biz elimizden geldiğince onun yeni hayatına adapte olabilmesi için çabalıyoruz. Yürümesi için yeni alanlar yaratıyoruz” diye konuştu. Güçlü ve Kuki de sıcak bir yuva arıyor.
 
600 can dosta sıcak yuva bulundu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “satın alma, sahiplen” sloganıyla sokak hayvanlarının daha sağlıklı ve mutlu ortamlarda yaşaması için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir, son bir yılda barınağa getirilen yaklaşık 600 sokak köpeğini sahiplendirdi.

 
Soyer: Daha güzel bir hayatın mümkün olduğunu biliyoruz
 
Buca'da taciz iddiası mahalleyi ayağa kaldırdı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlıkta yeni kriz... Uzman doktor bulunamıyor!
Yurtdışına yoğun doktor göçü veren Türkiye’de birçok kentte uzman doktor ...
Elektronik sigarada ani ölüm tehlikesi!
Prof. Dr. Sönmez, tiryakilerin sigarayı bırakmak için, gençlerin de sigaradan ...
Diyanet'ten yoksul halka öneri: Can boğazdan gelir!
Helal yemekle ilgili sureyi takvimine koyan Diyanet, açlıkla mücadele ...
 
İzmir'de tur teknesinde çıkan yangın söndürüldü
İzmir'in Seferihisar ilçesindeki bir tur teknesinde çıkan yangın söndürüldü.
Menemen'de ana isale hattı patladı, su baskınları oluştu!
İzmir'in Menemen ilçesinde ana isale hattında meydana gelen patlama nedeniyle ...
CHP kongresinde aday kalp krizi geçirip hayatını kaybetti
Ankara Etimesgut'ta bugün CHP ilçe kongresi yapıldı. Adaylardan Faruk ...
 
Marmara'da deprem...
Marmara Denizi'nde deprem oldu. Deprem İstanbul ve Kocaeli başta olmak ...
Çeşme'de Gücücek Koyu isyanı...
Çeşme Ovacık'ta doğal sit alanı Gücücek Koyu’nun beach club yapılmak üzere ...
Emeklilik dilekçesini veren Ebru öğretmen 20 gündür kayıp!
İzmir'in Çeşme ilçesinde emeklilik dilekçesini verdikten bir süre sonra ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri