ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3445
    Dolar
  • Euro
    34,9538
    Euro
  • Altın
    2.389,090
    Altın
  • Bist-100
    10.203,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/25°
    ADANA
  • ANKARA
    11/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
RTÜK’ten Now TV ve Tele1’e ceza!
RTÜK’ten Now TV ve Tele1’e ceza!
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
Tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdü!
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
CHP'li Arslan'dan ''sipariş'' yasa teklifi tepkisi!
CHP'li Arslan'dan ''sipariş'' yasa teklifi tepkisi!
20 Mart 2020 Cuma - 22:15

İzmirli vekilin o önerisi kabul edildi! Özel hastaneler salgın hastanesi oldu!

Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı koronavirüsü genelgesine göre, bütün özel ve vakıf hastaneleri 'pandemi' hastanesi ilan edildi. Devlet hastanelerinin yanı sıra bu hastaneler de virüsle ilgili işlemler için kullanılabilecek. Özel ve vakıf hastanelerinin koronavirüsle ilgili kullanılması gerektiği önerisi İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray tarafından gündeme getirilmişti. Kararı memnuniyetle karşılayan Çıray, bu kez de Türkiye için karantina önerisini ortaya attı

İzmirli vekilin o önerisi kabul edildi! Özel hastaneler salgın hastanesi oldu!

SONKALEİZMİR- Sağlık Bakanlığı yayınladığı koronavirüs genelgesi ile özel ve vakıf hastanelerinde de COVID-19 tanısı konulmuş vakaların kabul edileceğini belirtti. Bakanlıktan yapılan açıklamda şu ifadeler kullanıldı:

1. Sağlık kurumlarına müracaat eden hastaların COVID-19 tanısı kesinleşinceye kadar Sağlık Bakanlığı hastaneleri, devlet ve vakıf hastaneleri ile tüm özel sağlık kuruluşlarınca kabul ve tedavi süreçlerinin yapılması zorunludur.

2. Bünyesinde enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji, göğüs hastalıkları, iç hastalıkları uzmanı hekimlerden en az ikisinin bulunduğu ve üçüncü seviye erişkin yoğun bakım yatağı bulunan hastaneler pandemi hastanesi kabul edilir.

– Pandemi süresince enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji, iç hastalıkları veya göğüs hastalıkları uzmanı başka bir hastaneden görevlendirme yolu ile karşılanabilir.

– Pandemi hastanesi; COVID-19 tanısı almış (Testi pozitif) vakaların tedavi sürecinin yapılmış olduğu hastane olarak tanımlanır.

3. Hastane bünyesidne Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan pandemi eylem planına göre, pandemi genel koordinasyon ekibi oluşturulmalıdır.

4. Pandemi hastanelerinde; Pandemi hastalarına ayrılmış bir klinik ve bir yoğun bakım ünitesi belirlenmeli ve bu vakalar için rezerve edilmelidir. Vaka sayısının artması durumunda diğer yoğun bakım ünitesi ve servislerin hangi sıra ile ayrılacağı belirlenmelidir.

Böylelikle, devlet hastanelerinin yanı sıra bu hastaneler de virüsle ilgili işlemler için kullanılabilecek. Özel ve vakıf hastanelerinin koronavirüsle ilgili kullanılması gerektiği önerisi İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray tarafından gündeme getirilmişti. Çıray, "ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARININ TAMAMI SAĞLIK BAKANLIĞI EMRİNDE SALGIN İLE MÜCADELE MERKEZLERİNE DÖNÜŞTÜRÜLMELİDİR. S.B'lığı tüm özel hastanelere temsilci mücadeleye hazır hale getirmeli. Böylece büyük bir insangücü salgınla mücadelede görevlendirilmiş olacaktır" demişti.

BU KEZ DE KARANTİNA ÖNERDİ

İYİ Partili Aytun Çıray, Sağlık Bakanlığı'nın genelgesi sonrasında ise şu açıklamayı yaptı: "Sn@drfahrettinkoca özel hastanelerin kamu kontrolunde salgınla mücadele kapsamına alınması ile ilgili önerimizi bu defa 24 saat geçmeden gerçekleştirdiniz. Millet adına teşekkür ederiz. #TürkiyeyeKarantinaŞart 

(karanti'na) tıp: Bulaşıcı bir hastalığın yayılmasını önlemek için belli bir bölgenin veya yerin kontrol altında tutulup giriş çıkışların engellenmesi biçiminde uygulanan sağlık önlemi/TDK #TürkiyeyeKarantinaŞart

Ne dediysek o! Biz devlet yönetmeyi devlet insanı bürokratlardan öğrendik. Belediye memurlarından değil. Şimdi de. #TürkiyeyeKarantinaŞart"

 

 

 
Benzin, LPG ve motorine zam
 
Koronavirüsün ilacı bulundu, Türkiye'de de var!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kolonya pazar tezgahına düştü
Koronavirüsle birlikte itibarı artan Türk kolonyası, semtlerde kurulan ...
Profesörden şok açıklama! Koronada en riskli 5 şehir...
Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Doğanay, Türkiye’deki ...
ALKIŞLAR İZMİR’E
Muzaffer Ayhan Kara yazdı...
 
'EVDE KAL'madılar!
İzmir'in Konak Meydanı'nda bulunan banklarda, şehir meydanlarında bir ...
Cenaze namazında saflara Korona ayarı!
İzmir Karşıyaka'daki Hacı Mustafa Beşikçioğlu Cami'sinde kılınan cenaze ...
BU İNSANLAR AÇ MI KALSIN!
Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs önlemleri kapsamında belediye aşevleri ...
 
İşte en çok 'EVDE KAL'an şehirler
Koronavirüs nedeniyle bir hafta önce yüzde 100'leri bulan şehir içi hareketlilik ...
Foça'da eczanelerde koronavirüs önlemi
İzmir'in Foça ilçesinde hem çalışanların, hem müşterilerin koronavirüsten ...
Kordonboyu'nda gezen rahipler tedirgin etti
Çanakkale Kordonboyu'nda gezen turuncu elbiseli turistler, yurttaşların ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri