ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    41,8394
    Dolar
  • Euro
    48,6895
    Euro
  • Altın
    5.642,080
    Altın
  • Bist-100
    10.452,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/28°
    ADANA
  • ANKARA
    3/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    14/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    10/23°
    IZMIR
  • KONYA
    6/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Sözleşmeli öğretmenler için tercih ve atama tarihleri açıklandı
Sözleşmeli öğretmenler için tercih ve atama tarihleri açıklandı
'LGBTİ+'lara hapis hazırlığı' haberlerine AK Parti'den açıklama
'LGBTİ+'lara hapis hazırlığı' haberlerine AK Parti'den açıklama
Adalet Bakanı'ndan Rojin Kabaiş açıklaması
Adalet Bakanı'ndan Rojin Kabaiş açıklaması
Rojin Kabaiş'in şüpheli ölümü Meclis gündeminde
Rojin Kabaiş'in şüpheli ölümü Meclis gündeminde
20 Mart 2023 Pazartesi - 12:05

Joschka Fischer: Haydi başlayalım, gelecek için birlikte çalışalım!

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin “Sadakate Davet” başlıklı altıncı gününün ilk konuşmacısı Almanya eski Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Joschka Fischer oldu. Türkiye’nin Orta Doğu yerine yüzünü Batı’ya dönmesi gerektiğini ifade eden Fischer, “Kollarımızı sıvayalım ve gelecek için, barış için birlikte çalışalım” dedi.

Joschka Fischer: Haydi başlayalım, gelecek için birlikte çalışalım!

 

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, altıncı gününde “Sadakate Davet” temalı oturumlarla başladı. Deniz Dünyaoğulları Hünler’in sunumunu yaptığı altıncı gün oturumunun ilk konuşmacısı Almanya eski Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Joschka Fischer oldu. “Avrupa Birliği Demokratikleşme ve Türkiye” başlıklı sunum yapan Joschka Fischer, “Çevremize bir baktığımızda değişen bir dünya görüyoruz. Türkiye ve Avrupa yakın komşular. Bugün Avrupa’nın da değiştiğini görüyoruz. Rusya’nın Ukrayna’ya olan tavrı dünyada birçok şeyi değiştirdi. Artık bizim ilişkilerimizin yapısı da değişiyor. Bunu fark etmemek büyük hata olur. AB ikinci dünya savaşının soğuk savaşın sonucudur. Artık bu dönemde sona yaklaşılıyor. Güvenlik artık yeni bir AB’nin ana noktası olacak. Bu Ukrayna savaşının ne zaman biteceğine dair öngörüde bulunamıyorum. Kimse Finlandiya ve İsveç’in NATO’nun kapısını çalacağını söyleyemezlerdi. Bu mümkün değildi. Bu artık değişimlere de yansıyor” diye konuştu.

“Bu yoldan vazgeçmemeliyiz”
Fischer, “Yeni AB artık daha çok güvenliğe odaklanıyor. Türkiye’nin konumu gereği sunacak çok şeyi var. Türkiye için büyük bir fırsatımız var ve vazgeçmemeliyiz. Bir yanda Avrupa bir yanda Türkiye. Sizin de çok önemli bir yararınız olacak. Bunları söylerken sizi mutlu etmeye çalışmıyorum. Ben realistim. Soyut şeylere değil somut şeylere odaklanmamız lazım. AB’den vazgeçmemeliyiz. Türkiye’nin batıya bakan şehri İzmir’de olmak beni açık konuşmaya sevk ediyor. Bu yollardan vazgeçmemeliyiz. Kötümser olmayın. Daha çok konuşmalıyız, dürüst olmalıyız. Geçmişin hatalarını yapmamalıyız. Olumlu sonuçlar sadece işbirlikçi bir yaklaşımla elde edilebilir. Karşı karşıya gelerek değil” ifadelerini kullandı.

“Batı yerine Orta Doğu’ya yüzünüzü dönmek doğru olmaz”
Fischer, “Türkiye zorluklardan yola çıkarak başarılı bir ekonomik başarı elde edebilir. Gelecek çok da parlak değil ama birlikte yapabiliriz. Öncelikle bu yanlış düşünce şeklini durdurmalıyız. Krizler birden üst üste gelebiliyor ama bizim topyekun çare bulmak için çalışabiliriz. Dünya bir karşı karşıya gelme şekli olarak değil iş birliği şeklinde görmeliyiz. Çözüm bulmamız lazım. Çözümler bulunduğunda bir arada yaşamak mümkün. Türkiye ve Avrupa işbirliği içinde olursa birçok şeyi başarabilirler. Tam üyelik sorularını sorgulamak yerine iş birliği yaparsak daha sağlam bir bağ kurabiliriz. Ben Türkiye’nin bir dostuyum. Batı yerine Orta Doğu’ya yüzünüzü dönmek doğru olmaz. Kaçırılmış çok fırsat var. Bunlardan ders çıkarmalıyız. Yeni AB, Türkiye için büyük fırsatlar sunuyor. Ben çok umutluyum. Belki İzmir’den de etkilenmiş olabilirim Gelecek için çok umutlu olabiliriz. Bu AB için ana unsurlardan birisi. Birlikte çalışmaya başlayabiliriz ve haydi başlayalım. Kollarımızı sıvayalım ve gelecek için birlikte çalışalım. Barış için birlikte çalışalım” diye konuştu.

 
Altay için gizli tehlike!
 
Bayraklı yoğun yağışlara hazır!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'de Ramazan hazırlığı...
Menemen Belediyesi, Ramazan ayına sayılı günler kala cami temizlik çalışmalarına ...
Bornova’da asfalt serimleri devam ediyor
Kendi tesisinde ürettiği asfaltla ilçe genelindeki yol yenileme çalışmalarını ...
Efes Ultra Maratonu koşuldu!
18-19 Mart tarihleri arasında “Dünya Mirasını Koşarak Keşfet” sloganı ...
 
Karşıyaka'da 18 Mart'a özel program!
Karşıyaka Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü duygusal ...
Balçova’da şehit aileleri onuruna yemek!
Balçova Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma günü ...
Millet İttifakı'nın yöneticileri İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nde...
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, Millet İttifakı partilerinin ekonomi ...
 
Millet İttifakı başkanları İzmir'de buluşuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin ...
Prof. Dr. Vandana Shiva: Hürriyetin tanımı toprak, doğa ve hayat
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nde konuşan ekolojik aktivist Prof. Dr. ...
Prof. Dr. McAfee: Şirketler yatırımlarının çoğunu bilgi teknolojilerine ayırıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen İkinci Yüzyılın ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 8 7 1 0 20 3 17 22
2 Trabzonspor 8 5 2 1 13 6 7 17
3 Göztepe 8 4 4 0 11 2 9 16
4 Fenerbahçe 8 4 4 0 12 5 7 16
5 Gaziantep FK 8 4 2 2 12 12 0 14
6 Beşiktaş 7 4 1 2 12 9 3 13
7 Samsunspor 8 3 4 1 10 8 2 13
8 Tümosan Konyaspor 7 3 2 2 13 9 4 11
9 Corendon Alanyaspor 8 2 4 2 10 9 1 10
10 Hesap.com Antalyaspor 8 3 1 4 9 13 -4 10
11 Kasımpaşa 8 2 3 3 8 9 -1 9
12 Çaykur Rizespor 7 2 2 3 9 11 -2 8
13 Rams Başakşehir 7 1 3 3 6 7 -1 6
14 Gençlerbirliği 8 1 2 5 7 12 -5 5
15 Kocaelispor 8 1 2 5 5 12 -7 5
16 ikas Eyüpspor 8 1 2 5 4 11 -7 5
17 Zecorner Kayserispor 8 0 5 3 5 17 -12 5
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 8 1 0 7 7 18 -11 3
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri