ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4191
    Dolar
  • Euro
    34,6694
    Euro
  • Altın
    2.393,680
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/30°
    ADANA
  • ANKARA
    14/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/28°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Okuldan atıldı, müdürü bıçakladı!
Okuldan atıldı, müdürü bıçakladı!
Özgür Özel'den MEB tepkisi... 'Bu müfredatı kabul etmiyoruz'
Özgür Özel'den MEB tepkisi... "Bu müfredatı kabul etmiyoruz"
Minik Hilal'in acı ölümü!
Minik Hilal'in acı ölümü!
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1'i ağır 3 yaralı!
Askeri araç devrildi: 1 şehit, 1'i ağır 3 yaralı!
10 Haziran 2023 Cumartesi - 12:03

Kadın Yönetmenler ilk filmleri ile beyaz perdede

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 2018’de Seferihisar’da başlattığı “Mahallemizin Kadınları Sinema Yapıyor” projesi kapsamında Didem Madak Sinema Atölyesi’nde ilk filmlerini çeken kadın yönetmenler İzmir Sanat’ta yapılan galada buluştu. “Hiç Kimsesiz” ve “Babaannemin Ezgisi” filmleri sinemaseverlerle buluştu.

Kadın Yönetmenler ilk filmleri ile beyaz perdede

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 2018’de Seferihisar’da başlattığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Kadın Çalışmaları Şube Müdürlüğü’ne bağlı Anahtar Kadın Çalışmaları Bütüncül Hizmet Merkezi tarafından yürütülen “Mahallemizin Kadınları Sinema Yapıyor” projesi sürüyor. Kadınların toplumda kendilerine atfedilen rollerden sıyrılmaları,  toplumsal yaşamda ve istihdamda var olmaları için yürütülen proje kapsamında Didem Madak Sinema Atölyesi’nde ilk filmlerini çeken kadın yönetmenler İzmir Sanat’ta yapılan galada buluştu.

İki film

“Mahallemiz Kadınları Sinema Yapıyor” projesi, İzmir'in farklı bölgelerinden bir araya gelen kadınları sinema atölyesinde buluşturdu. 6 aylık eğitimin ardından senaryo yazımı, kurgu yapımı, yönetmenlik gibi kategorilerde eğitim alan kadınların  “Hiç Kimsesiz” ve “Babaannemin Ezgisi” filmleri İzmir Sanat’ta yapılan galada sinemaseverlerle buluştu. Etkinlikte ilk olarak filmlerin hazırlanış süreciyle ilgili kısa tanıtım filmi gösterildi.

“Senin kimsen benim”

Galanın açılışında konuşan proje koordinatörü Kibar Dağlayan Yiğit, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve destek olan herkese teşekkür etti. “Mahallemizin Kadınları Sinema Yapıyor” projesinin Konak, Kadifekale, Örnekköy ve Aliağa'nın ardından Menderes ilçesinde Cahide Sonku Sinema Atölyesi ile devam ettiğini belirten Yiğit, “Sinema sokakta kimsesi olmayan bir insana 'senin kimsen benim' demektir. Kadınlara bir kapı açıyoruz, ‘Ben yaptım sen de yapabilirsin’ diyoruz” diye konuştu.

“Biz varız, umutluyuz”

Kadın Çalışmaları Şube Müdürü Emel Dönmez, İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer’ in eşitlikçi kent vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini, bunlardan birinin de “Mahallemizin Kadınları Sinema Yapıyor” projesi olduğunu belirtirken “Kadınlar isterse yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Biz varız, umutluyuz, hepimiz varız, iyi ki varız. İstanbul Sözleşmesi ve 6284 yaşatır” dedi.

İzmir İyi Fikir

Atölyeye katılan kadın yönetmenlere katılım belgelerini veren İzmir Köy Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer konuşmasında, “Sinema o kadar özel bir hobi ki, kadınlarla beraber aslında hayatı paylaşmak için bir araya geliyorlar, o mahallede paylaşıyorlar, sonra caddeler, sokaklar ve İzmir’i sarıp Türkiye’nin her yerine ve Amerika’ ya ulaşıyor. Tunç Soyer’ e teşekkür ediyorum, sizleri kesiştirdiği için. Sizlerden sonra bu işi yapmaya cesaret eden kişiler de oldu. İstanbul Sözleşmesi yaşatır ve yasalarımıza sahip çıkacağız. İzmir İyi Fikir”  dedi.

Kadın yönetmenlerin heyecanlarına ortak olduk

Yönetmenler Nilüfer Yücel ve Ezgi Öncel kendilerine fırsat verildiği için çok mutlu ve heyecanlı olduklarını, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmanın yaygınlaşmasının kadınların sanatla buluşmasında önemli rol oynadığını söyledi.  

Galaya ilgi büyüktü

Anahtar Kadın Çalışmaları Bütüncül Hizmet Merkezi Sinema Atölyesi’nin gala programına İzmir Köy Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar, Kadın Çalışmaları Şube Müdürü Emel Dönmez, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Kent yaşamında fırsat eşitliği için çalışmalar devam ediyor

“Mahallemizin Kadınları Sinema Yapıyor” projesi Konak, Kadifekale, Örnekköy ve Aliağa'nın ardından Menderes ilçesinde Cahide Sonku Sinema Atölyesi ile devam ediyor.

 
Tunç Soyer: Hayatta en çok ressamları kıskandım
 
İzmir'in dört bir yanı "Şiir Hatları" ile örülecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere'de 'Umuda Merhaba' konseri...
Narlıdere Belediyesi Türk  Halk Müziği Korosu, Gerçekay Oral’ın şefliğinde ...
Kooperatif temalı 2. Ulusal Karikatür Yarışması’nın kazananları belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
Gaziemir’de sanat müziği gecesi...
Gaziemir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Sanat Yönetmeni Yılmaz Demirtaş ...
 
Narlıdere'de Aşık Veysel türküleri konseri...
Narlıdere Belediyesi’nin açtığı sanat kurslarına katılan kursiyerlerden ...
Ay Art Gallery'de dikkat çeken sergi...
İzmirli ressam Aygün Selvitopu'nun sahibi olduğu Ay Art Gallery'de sanat ...
Perde ‘depremzede çocuklar’ için açıldı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tiyatro Kulübü öğrencileri, İsviçreli ...
 
Prof. Dr. Zafer Toprak yaşamını yitirdi
Türk tarihçiliğinin önemli isimlerinden, Osmanlı ve erken Cumhuriyet dönemine ...
Nazım Hikmet Kültürpark'ta anılacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, dünyaca ünlü şair Nâzım Hikmet'in aramızdan ...
İzmir Film ve Müzik Festivali 16 Haziran’da başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 3. İzmir Uluslararası Film ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri