ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2746
    Dolar
  • Euro
    34,7894
    Euro
  • Altın
    2.405,390
    Altın
  • Bist-100
    10.308,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/22°
    ADANA
  • ANKARA
    3/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/23°
    IZMIR
  • KONYA
    6/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
Suriye'nin kuzeyinde 7 terörist öldürüldü!
Suriye'nin kuzeyinde 7 terörist öldürüldü!
Katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
Katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
O babadan bu kez Vargas hamnlesi!
O babadan bu kez Vargas hamnlesi!
7 Mart 2020 Cumartesi - 10:38

Kadın çiftçilere 'Girişimcilik Çalıştayı'

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, ‘Tarımda Kadın Girişimciliği Çalıştayı’nı, 9 Mart Pazartesi günü, Kaya Termal Otel’de gerçekleştirilecek. Çalıştaya; Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam da katılacak. İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ; akademisyen ve uzmanlar, sektör temsilcileri, kooperatifler ve kadın üreticilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirecekleri çalıştaya ilişkin bilgi verdi.

Kadın çiftçilere  Girişimcilik Çalıştayı

Başkan Büyükdağ, kadının ekonomik, sosyal ve siyasi hayattaki varlığının fark yarattığına dikkat çekerek; "Bu başlıktaki ilk çalıştayı İzmir'de yapmaktan gurur duyuyoruz. Çalıştayımızda tarım alanında kadın girişimciliğini destekleyeceğini düşündüğümüz 4 konu başlığımız ve grubumuz olacak. Ayrıca sektörün tüm bileşenlerini Sayın Bakanımızın da katılımları ile bir araya getireceğiz. AK Parti, kadına hak ettiği değeri ve yeri sözde bırakmayarak somut adımlarla ortaya koyan bir partidir. Bu çalışmanın da önemli kazanımlar ortaya çıkaracağına inanıyoruz." diye konuştu.

Kadın, aileden toprağın işlenmesine kadar ...

Kadının aile birliğinin tesisinden, toprağın işlenmesine kadar büyük rol oynadığına dikkat çeken AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ; bu alanın öne çıkan akademisyenlerinin liderlik yapacağı çalışma gruplarının konularını da açıkladı. Çalıştayda; ‘Kadının Kapasitesinin Güçlendirilmesi ve İnovasyon Çalışmaları’, ‘Kırsalda Kadın İstihdamının Arttırılması ve Girişimciliğin Güçlendirilmesi’, ‘Tarımda Sürdürülebilirlik ve Kadın’, ‘Kırsalda Kadınların Kooperatifleşmesi, Finansal Sorunlar ve Sosyal Güvenlik’ konuları, ana gündemi oluşturacak.

AK Parti'nin kadınların üretim potansiyellerini artırmak ve istihdam koşullarını geliştirmek için pek çok çalışma yaptığına dikkat çeken Başkan Büyükdağ, sözlerini şöyle sürdürdü; "Biz bu çalıştay ile tarım alanında girişimci olmak isteyen kadınlara bir vizyon yaratmakla birlikte; girişimci olmuş, destek almış kadınlarımızın başarı hikayelerini de ele alacağız. Amacımız sadece; tarım alanında çalışan kadınları bir araya getirmek değil; sektörü kadın açısından uzmanlar, başarılı kadın çiftçiler, ilgili tüm kurum ve kuruluşlardan temsilcileri, meslek odalarını ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini buluşturarak bir beyin fırtınası yaratmak. Bir ülkenin kadınları güçlü ise, o ülke de güçlüdür. Türk kadını, parçası olduğu her alanda kalkınmanın önünü açacak güçtedir. Aile gibi temel toplumsal bir yapıdan, fabrikalara, tarlalara ve siyasete kadar böyledir. Kadınlarımızın yenilikçi, kaynakları etkin ve verimli kullanan metodlarla yol almasını amaçlıyoruz. Çalıştayımızı da bu açıdan çok önemsiyoruz.

Bakan Pakdemirli ile değerlendirme...

Çalıştayın 2. oturumuna Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de katılacağını duyuran AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ; programa bin 500 kişinin katılacağını ve destekleyici etkinliklerin de olduğunu söyledi. Programda; üretici, çiftçi kadınların başarı hikayelerini yansıtan kısa bir film gösterisi yapılacak. Tarımda kadın gücünü yansıtan, kadın çiftçilerin hikayelerini anlatan resim sergisi de yer alacak. Pek çok başarılı girişime imza atmış alanında öne çıkmış 4 girişimci kadına ve kooperatif temsilcisine ödül verilecek. Ayrıca programın sonunda, katılım sağlayan bin 500 kadına fidan dağıtılacak. Çalıştayın birinci oturumunun ardından her grubun moderatörü raporunu açıklarken, sonunda genel raporun sunulacak ve program, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin değerlendirme konuşması ile sona erecek.

 
'Dijital Sınıf’a BAL gibi övgü
 
Başkan’dan kadınlara 'İnce’lik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli vekilden çarpıcı Yalova yorumu! Doğru bir iş ama...
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Yalova'da ...
AK Parti'de 5 aday netleşti
AK Parti İzmir’de, 7. Olağan Kongre mesaisi 8 Mart pazar günü Kınık, Bergama ...
CHP'li Kılıç'tan uyarı... ''Hukuğun bittiği yerde tiranlık başlar''
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “CHP Grup Başkanvekili ve ...
 
CHP'li Bakan'dan 'Alevi nefreti' soruları...
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, basına yansıyan Dünya Şampiyonu Sporcu ...
Akşener’den Erdoğan’a kritik çağrı
İYİ Parti Lideri Meral Akşener FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu ...
Kavganın ortasında kalan kadın vekil espriyi patlattı!
Dün boks ringini aratmayan görüntülere sahne olan TBMM'de tansiyon düştü. ...
 
CHP'li Beko'dan tepki... İzmir'e ihanet ediyorlar!
Olumsuz raporlara rağmen İzmir’in Menderes ilçesinde kurulması planlanan ...
AK Parti'den sert tepki
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ...
Erdoğan'dan Özkoç'a rekor dava
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’li Engin Özkoç hakkında 1 milyon ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri