ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    42,0603
    Dolar
  • Euro
    48,5574
    Euro
  • Altın
    5.412,390
    Altın
  • Bist-100
    10.972,00
    Bist-100
  • ADANA
    11/28°
    ADANA
  • ANKARA
    3/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/24°
    IZMIR
  • KONYA
    5/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Milyonlarca sürücünün ehliyeti iptal edildi
Milyonlarca sürücünün ehliyeti iptal edildi
Çok sayıda görevden alma ve atama kararı...
Çok sayıda görevden alma ve atama kararı...
Merkez Bankası altın alımını durdurdu!
Merkez Bankası altın alımını durdurdu!
ABB'ye 'konser' davasında duruşma tarihi belli oldu
ABB'ye 'konser' davasında duruşma tarihi belli oldu
15 Mart 2022 Salı - 14:40

Kadıkalesi, turizme kazandırılacak!

Prehistorik dönemden Osmanlı’ya kadar uzanan zaman diliminde yerleşim alanı olarak kullanılan Kadıkalesi (Anaia) Antik Kenti’nde yer alan anıtsal kilisenin ziyarete açılarak Kuşadası turizmine kazandırılması amacıyla yürütülen proje son aşamaya geldi. GEKA desteği ile sürdürülen proje kapsamında kazı alanı içerisinde bulunan anıtsal kilisenin üzeri kapatıldı. Ziyaretçiler için yürüyüş yolları ve karşılama noktasının da oluşturulmasıyla Kadıkalesi ziyarete açılacak.

Kadıkalesi, turizme kazandırılacak!

Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile birlikte Kuşadası Kaymakamlığı, Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), Kuşadası Belediyesi ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) iş birliğinde yürütülen “Türkiye Turizminde Yeni Bir Uğrak Yeri: Kuşadası Kadıkalesi/Anaia Liman Kalesi (Anıtsal Kilisenin Ziyaretçiye Açılması) Projesi” kapsamında yürütülen çalışmaları inceledi. Aydın Büyükşehir Belediyesi Denizcilik Daire Başkanı Barış Tarım, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, Kuşadası İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Karagöz, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Çalım, Kuşadası Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hüsnü Öten ve Aydın Turist Rehberleri Odası Başkanı Ozan Sayın’ın da yer aldığı inceleme gezisinde Kadıkalesi’nde yer alan anıtsal kilisenin ziyarete açılması için sürdürülen çalışmalarla ilgili olarak görüş alışverişinde bulunuldu.

“PROJE KÜLTÜR TURİZMİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”

Heyete bilgi veren Kadıkalesi Höyüğü Kazısı Eski Başkanı Prof. Dr. Zeynep Mercangöz, Bizans döneminde yapılan kalenin uzun dönem akropol olarak kullanıldığını, içerisinde 5. yüzyılda inşa edilen bir kilisenin bulunduğunu belirterek “Kale 1413 yılında Osmanlı'ya geçmesine rağmen 1. Dünya Savaşı'na kadar kullanılmamıştır. Bu dönemde siper olarak kullanılmaya başlanan kalenin içerisine yer alan kilisenin yanına Osmanlı İmparatorluğu döneminde bir mescit yapılmıştır. Kadıkalesi, binlerce yıllık bir tarihi aydınlatacak olmasının yanı sıra mescit ve kilisenin yan yana bulunması noktasında da büyük önem taşıyor” dedi.

Prof. Dr. Zeynep Mercangöz, Kadıkalesi’nde 2001 yılından bu yana sürdürülen kazılarda elde edilen tüm kalıntı ve verilerin kültür turizmine kazandırılmasının önemine dikkat çekerek bu noktada anıtsal kilisenin ziyarete açılması projesinin sürece büyük bir katkı sunacağını söyledi. 

 
CHP ve İYİ Parti'den Çerçioğlu'na ziyaret!
 
Ramazan Pidesi'ne yüzde 66 zam
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP ve İYİ Parti'den Çerçioğlu'na ziyaret!
CHP ve İYİ Parti kurmayları Başkan Çerçioğlu’nu ziyaret etti. 
Kuşadası'nda dayanışma örneği!
Kuşadası Belediyesi, pandemi, çetin kış koşulları ve ekonomik sorunlar ...
Bosna Hersek’ten dostluk rüzgarı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu Bosna Hersek’in ...
 
Başkan Karakayalı'dan sağlık çalışanlarına ziyaret!
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla ...
ECCAR, Konak’ı Avrupa’ya tanıttı...
Avrupa Irkçılığa Karşı Şehirler Koalisyonu (ECCAR), resmi internet sitesi ...
Menderes parklarla güzelleşti...
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, elden geçirip yeniledikleri ...
 
Yörük Türkmenleri Bornova’da buluştu!
Ege Bölgesi Yörük Türkmenleri Bornova’da buluştu. 4 federasyon ve 28 derneğin ...
Başkan Soyer açıkladı... "Büyükşehir istedi, Bakanlık 3 yıl bekletti"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ...
Kuşadası Belediyesi, sağlık çalışanlarını unutmadı!
Kuşadası Belediyesi, 14 Mart Tıp Bayramı'nda sağlık çalışanlarını unutmadı. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 10 9 1 0 25 5 20 28
2 Trabzonspor 10 7 2 1 17 7 10 23
3 Fenerbahçe 10 6 4 0 18 6 12 22
4 Beşiktaş 10 5 2 3 16 12 4 17
5 Samsunspor 10 4 5 1 14 10 4 17
6 Gaziantep FK 10 5 2 3 15 18 -3 17
7 Göztepe 10 4 4 2 12 6 6 16
8 Tümosan Konyaspor 10 4 2 4 17 15 2 14
9 Rams Başakşehir 11 3 4 4 12 9 3 13
10 Corendon Alanyaspor 10 3 4 3 11 11 0 13
11 Kocaelispor 11 3 2 6 10 15 -5 11
12 Çaykur Rizespor 10 2 4 4 11 14 -3 10
13 Kasımpaşa 10 2 4 4 9 12 -3 10
14 Hesap.com Antalyaspor 10 3 1 6 11 20 -9 10
15 Gençlerbirliği 10 2 2 6 10 15 -5 8
16 ikas Eyüpspor 10 2 2 6 6 13 -7 8
17 Zecorner Kayserispor 10 0 6 4 8 22 -14 6
18 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 10 1 1 8 10 22 -12 4
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri