ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3806
    Dolar
  • Euro
    34,6749
    Euro
  • Altın
    2.401,980
    Altın
  • Bist-100
    10.061,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/33°
    ADANA
  • ANKARA
    14/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/28°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İYİ Partili başkan istifa etti!
İYİ Partili başkan istifa etti!
Ekrandaki tartışma ayrılık getirdi!
Ekrandaki tartışma ayrılık getirdi!
Kılıçlı saldırgan dehşeti: Yaralılar var!
Kılıçlı saldırgan dehşeti: Yaralılar var!
Yargıtay'daki seçimde 29. turda da sonuç çıkmadı!
Yargıtay'daki seçimde 29. turda da sonuç çıkmadı!
8 Ağustos 2022 Pazartesi - 09:52

Kani Beko: "Sosyal hizmet uzmanları sorunlarıyla baş başa bırakıldı"

İzmir Milletvekili Kani Beko, sosyal hizmet uzmanlarının AK Parti iktidarında kendi sorunlarıyla mücadele eder durumuna düştüğünü söyledi.  Beko, "AKP'nin olduğu yerde ne sosyal hizmet uzmanlarının sorunları çözülür ne de sosyal yaşam olur. İktidara geldiğimizde bu önemli meslek grubunun yaşadığı sorunları çözeceğiz" dedi.

Kani Beko:  Sosyal hizmet uzmanları sorunlarıyla baş başa bırakıldı

İzmir'de sosyal hizmet uzmanlarıyla bir araya gelen CHP İzmir Mİlletvekili Kani Beko," Bir meslek ki insana, insanlığa dair sorun olan her yerde uygulanabiliyor. Dünyanın her yerinde ve her zaman. Bu mesleğin bütün normları evrensel-uluslararası temeller üzerinde yükseliyor.Dünyanın her yerinde sosyal hizmet uzmanları örneğin çocukların karşı karşıya oldukları sorunlarla çalışırken 'çocuğun yüksek yararı'nı gözetiyorlar" dedi.

DONANIMI YÜKSEK MESLEK GURUBU

Sosyal hizmetin, sosyal işlevselliği artırmak, bireylerin sorun çözme, sorunlarla baş etme ve gelişme kapasitelerini arttırmak, sistemlerin etkili ve insancıl olarak işlev görmesini sağlamak, özlenen amaçlara uygun toplumsal koşulları yaratmak üzere bireylere, gruplara, ailelere ve topluluklara yardımı kapsayan bir meslek olduğunu vurgulayan Beko, "Sosyal hizmet uzmanları,  engelli, yoksul, hükümlü, ihmal veya istismara uğramış vb. durumda olan bireylerle çalışmaktadırlar. sosyal hizmet mesleğine özgü yöntem ve teknikleri içeren belli bir eğitim almayı gerektirir. Bu bağlamda sosyal hizmet uzmanları, dezavantajlı konumda bulunan insan ve onun çevresiyle etkileşimini göz önüne alarak çalışabilmek için bilgi, değer ve becerilerle donatılmış kişilerdir" ifadelerini kullandı.

SORUNLARINI ÇÖZEMEZ HALE GELDİLER

Birleşmiş Milletler (BM) gibi uluslararası örgütlerin de sosyal hizmet eğitimini ve kaliteli eğitim programlarının gelişimini desteklediğine dikkat çeken Beko, Sosyal hizmet uzmanlarının yaşadığı sorunları dile getirerek şöyle konuştu:

"Sosyal Hizmet Uzmanları verdikleri mesleki hizmetlerden giderek kopmaktadırlar. Rutin işlemler içerisinde boğulmakta ve meslekteki profesyonelliğin yerini bürokrasinin almasından şikayet ediyorlar. Yine zaman kısıtı nedeniyle bireylerin problemlerinin kaynağına inilemeden ve bireylerle yeterli görüşme yapılamadan karar alınmak zorunda kalınması, mesleki müdahalelerde idari kontrolün çok fazla olması, iş yükünün fazla olması, cinsiyet farklılığına dayalı sorunlar yaşıyorlar. AKP liyakat ve donanıma önem vermediği için sorunlara çözüm üreten Sosyal Hizmet Uzmanlarını da kendi sorunlarıyla mücadele eder duruma düşürdüler." 

KADIN UZMANLARIN SORUNU

Kadın Sosyal Hizmet Uzmanlarının çalışma yaşamında en çok mobbing, aşırı evrak yükü, mevzuat kaynaklı sorunlar yaşadığını belirten Beko, "AKP iktidarında zaten  kadının adı yok. Maaşların yeterli olmaması, iş yoğunluğu, kurumlardaki fiziki koşulların uygun olmaması, alınan kararlara yukarıdan müdahale edilmesi, kurumların hizmet içi eğitim sağlama konusunda yetersiz oluşu sorunlarıyla karşılaştığı görülmektedir. Görev tanımında yer almayan işlerin verilmesi ve bu uzmanlara gerekli önem ve değer verilmiyor" sözleriyle iktidara tepki gösterdi.

MESLEĞE MÜDAHALE MOTİVASYONU BOZUYOR 

Sosyal Hizmet Uzmanlarının sınav mağduriyetlerini meclis gündemine de taşıdığını anımsatan CHP'li Beko,  uzmanların yoğun iş yüküne sahip olmaları, mesleki rollerin pratiğe geçirilmesi açısından önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Beko, "Kurum ve kuruluşların idari yöneticilerinin, sosyal hizmet uzmanlarının mesleki uygulamalarına müdahale etmeleri hem iş yükünü artıran hem de müdahaleye kaynak oluşturan mesleki rollerin aktif kullanımını engelleyen bir nitelik taşımaktadır. Bütün bunlar, sosyal hizmet uzmanının motivasyonunu düşürebilmekte ve müdahaleleri yaparken engelleyici faktörler olarak görünür hale gelmektedir.  sosyal hizmet kurumlarının kaynak yetersizliği ve kurumsallaşma eksikliklerini, sosyal hizmet uzmanlarının mesleki rollerini uygulamalarında sınırlayıcı faktörlerdir" diye konuştu.

SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ 

Ülkemizin  sosyal hizmet konusunda çok eski bir geçmişe sahip olduğunu anımsatan Beko,  "Anayasanın başlangıç bölümünde “İnsan hak ve hürriyetlerini, milli dayanışmayı, sosyal adaleti, ferdi ve toplumun huzur ve refahını gerçekleştirmeyi ve teminat altına almayı mümkün kılacak demokratik hukuk devletini bütün hukuki ve sosyal temelleriyle kurmak için” ifadesiyle, devletin sosyal hizmetlere ve sosyal refah hizmetlere yönelişini açıkça belirlemektedir. Ne yazık ki AKP iktidarında ne Sosyal Hizmet Uzmanlarının yaşadığı sorunlar çözülür, ne de sosyal yaşam olur. AKP'nin olduğu yerde yaşam olmaz ot bitmez. İktidara geldiğimizde bu önemli meslek gurubunun yaşadığı sorunları çözeceğiz."

 
Bornova’da asfalt memnuniyeti...
 
Sabır Ağacı Bornova'da açtı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli: "120 bini aşkın ziyaret yapıldı"
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Kiraz’da AK Partili belediye ...
Kılıçdaroğlu: Bu sınava girmeyin!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Öğretmen kariyer sınavı rencide edici ...
CHP'li Özel'den Bakan Nebati'ye İzmir'den çağrı: 'GEL KEMERALTI'NI GEZELİM'
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ...
 
İzmir milletvekili Mehmet Ali Çelebi AK Parti'ye mi geçiyor?
CHP'den ayrıldıktan sonra katıldığı Memleket Partisi'nden istifa eden ...
Ümit Özdağ erken seçim için tarih verdi
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Seçimlerin mayısta gerçekleşeceğini ...
Son seçim anketinde çarpıcı sonuçlar!
Yöneylem Araştırma, 28 Temmuz - 1 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği ...
 
Erdoğan: İktidarımızda ne sulu ne de kuru uyuşturucuya yer yok!
İYİ Parti lideri Meral Akşener'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya cevaben ...
AK Parti İzmir'den meclis üyeleri toplantısı...
AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığı koordinesinde düzenlenen “Bölge ...
Kılıçdaroğlu: Bay Kemal önlemi alıyorlar!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ODTÜ’nün yeni mezunlarının yarın ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri