ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3813
    Dolar
  • Euro
    34,6740
    Euro
  • Altın
    2.410,190
    Altın
  • Bist-100
    10.110,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/30°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Bu acıya yürek dayanmaz... Anne ve bir kızı öldü, diğer kızının durumu ağır!
Bu acıya yürek dayanmaz... Anne ve bir kızı öldü, diğer kızının durumu ağır!
Simit fiyatında bakanlığın onayı zorunlu hale geldi!
Simit fiyatında bakanlığın onayı zorunlu hale geldi!
Banyodayken başından vurarak öldürdü!
Banyodayken başından vurarak öldürdü!
6 organize suç örgütü çökertildi!
6 organize suç örgütü çökertildi!
20 Ağustos 2019 Salı - 10:51

Kani Beko'dan kayyum tepkisi

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarının görevden uzaklaştırılarak yerlerine kayyum atanmasından bir an önce geri adım atılması çağrısı yaparak, “Bu açıkça seçmen iradesine yapılan gasptır, halka rağmen iradeye yapılan bir darbedir, demokrasi ve hukuk devleti adına bir utanç tablosudur” dedi.

Kani Beko dan kayyum tepkisi

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İçişleri Bakanlığı’nın görevlerinden uzaklaştırarak kayyum atadığı Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarının görevlerine bir an önce iade edilmesi çağrısı yaptı. Yaptığı açıklamada halkın iradesinin yok sayıldığı vurgusu yapan CHP’li Beko, “Halkın oyuyla seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınması ve yerlerine kayyum atanması maalesef ilk kez karşılaştığımız bir durum değil. Halk iradesinin bu değersizleştirilme çabaları artık bir seçmen yıpratma siyasetine dönmüştür. Hatırlarsanız KHK ile 85’e yakın belediyeye kayyum atanmıştı. AKP biz bu belediyeleri kesin alırız hesabı yaptı ama son yerel seçimde halkın büyük tepkisiyle karşılaştı. Diyarbakır’da, Van’da, Mardin’de kaybettiler; onunla kalmadı 16 milyon insanın yaşadığı İstanbul’da kaybettiler, Ankara’da kaybettiler. Kayyum atanan 85 belediyenin hemen hemen tamamını kaybettiler. Halk AKP’ye bir ders vermiş oldu aslında ama pek ders almış gibi değiller. Demokratik yollarla ve kanunlara uygun olarak seçimlere girmeye hak kazanmış ve halkın iradesiyle başkanlık makamına getirilmiş kişilerin seçim öncesi var olan soruşturma ve kovuşturma dosyalarından dolayı görevden alınmaları demokrasi adına çok vahim ve üzücü bir olay. Bu açıkça seçmen iradesinin gaspı, halkın iradesine yapılan bir darbedir. Demokrasi ve hukuk devleti adına bir utanç tablosudur” açıklamalarında bulundu.

 DİĞER BELEDİYELERE DE ATANMAYACAĞININ GARANTİSİ YOK!

Görevden almaların gerekçesi olarak adli soruşturmanın selametinin gösterilmesini eleştiren CHP Milletvekili Kani Beko, şunları dile getirdi: “Belediye başkanlarının dışında binlerce kamu kuruluşunda adli soruşturması olan görevliler var. Özellikle son dönemlerde sosyal medya üzerinden açılan davalara da bakarsak ülkede rekor düzeyde açılmış soruşturma var. Bu rekor düzeydeki soruşturma için herkes görevden mi alınacak. Öğrenciysen okuldan, doktorsan hastaneden, iş yerinde çalışıyorsan 3-5 ay işten mi uzaklaştırılacaksınız. Bu kafalarla bu ülke yönetilmez. HDP ve CHP’li belediyelere kayyum atandığını gördük, yaşıyoruz. Yarın diğer belediyelere de kayyum atanmayacağının bir garantisi yok. Bundan sonra bu topraklarda ya diktatörlük olacak, ya da demokrasi olacak. Halkın vermiş olduğu oy kutsaldır. Belediye başkanları seçimle geldiyse seçimle gitmeleri gerekir. Anayasa’nın 2’nci maddesinde belirtilen hukuk devleti ilkesi gereğince idari mercilerin eylem ve işlemlerinin sınırı yalnızca ve yalnızca hukuktur. Görevden alınan arkadaşlarımızın devam eden soruşturmaları varsa mahkeme kararlarının beklenmesi gerekiyor. Aksi takdirde sınırı ve sonu olmayan keyfi bir sistem oluşur ki bu da kabul edilemez. ‘Susma sustukça sıra sana gelecek’  sloganı şimdi daha bir anlamlı. Halkımızın özellikle görevden alınan belediye başkanlarına, demokrasiye, seçme ve seçilme hakkına sahip çıkmalarını istiyorum. Seçme ve seçilme haklarına sahip çıkılmazsa, keyfi ve lütufkar hale gelen, tek adam yönetim anlayışı yerleşecektir. Bu asla kabul edilemez!”

 
Yamanlar’da şenlik var!
 
Bornova'da Yaz Bilim Atölyeleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in suyu da kirlenecek
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “Türkiye’nin ...
Bahçeli'den Soylu'ya kayyum tebriği
MHP lideri Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu arayarak, ...
AK Partili Kaya, görevden almaları savundu... Atatürk'lü gönderme yaptı!
Türkiye'de büyük infial yaratan Mardin, Diyarbakır ve Van'daki görevden ...
 
AK Parti milletvekilleri yaralandı
İzmir-Manisa karayolunda meydana gelen trafik kazasında AK Parti Manisa ...
İzmir'den sert tepki... Atatürk düşmanları!
Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarının görevden alınıp yerlerine ...
İmamoğlu’ndan kayyum atamalarına sert tepki
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Diyarbakır, Van ve ...
 
CHP'den kayyum tepkisi: Demokrasiye darbe yaptınız
İçişleri Bakanlığı'nın aldığı karar ile Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir ...
Başkan Soyer'den görevden alma açıklaması
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Diyarbakır, Van ve Mardin ...
Çıray'dan Endonezya Büyükelçisi'ne sert yanıt
İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray, kendisine “bölücü” ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri