ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/20°
    ADANA
  • ANKARA
    7/15°
    ANKARA
  • ANTALYA
    16/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/23°
    IZMIR
  • KONYA
    6/12°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
52 kişiye 1 Mayıs tutuklaması...
52 kişiye 1 Mayıs tutuklaması...
MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 6 terörist etkisiz hale getirildi
Teleferik faciasında bilirkişi raporu çıktı.. Flaş detaylar!
Teleferik faciasında bilirkişi raporu çıktı.. Flaş detaylar!
Vanspor'dan U19 tepkisi... Sahadan çekildiler!
Vanspor'dan U19 tepkisi... Sahadan çekildiler!
12 Temmuz 2019 Cuma - 10:14

Karabağlar'ı ortalasın...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçen hafta açıkladığı, güzergahı nedeniyle bir çok kesimden eleştiriler yöneltilen Adnan Menderes Havalimanı- Karabağlar- Halkapınar metro hattı için flaş bir öneri geldi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 28 km uzunluğundaki yeni metro hattı güzergahının Karabağlar’ı tam olarak kapsamadığını belirtirken, “Karabağlar’ı ortalayan bir aksın daha faydalı olacağını düşünüyoruz... Bu konuda yaptığımız çalışmayı gelecek hafta Büyükşehir’e sunacağız” dedi.

Karabağlar ı ortalasın...

Mustafa AKBAŞ- Abdullah ÇELEBİ/SONKALE- İzmir’in en fazla nüfus yoğunluğuna sahip ilçesi Karabağlar’da oyunu yüzde 11.16 artırarak ikinci kez koltuğa oturan Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Otomobil ve mobilya sanayi bölgesi ile fuar alanının da yer aldığı Karabağlar’da trafik sorununun önemine işaret eden Başkan Selvitopu, “Trafik, Karabağlar için son derece önemli. Özellikle Karabağlar’ın iç ulaşımında sıkıntı var. Bunun rahatlaması için, imar planında da öngörülen, kısmen açık kısmen kapalı bulvarların tamamen açılması lazım” dedi.

O DÖRT ŞEY YAPILIRSA TÜM SORUN ÇÖZÜLECEK

Selvitopu, geçmiş dönemde bulvarlar konusundaki önerileri İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ilettiklerini belirtirken şöyle devam etti: “İç ulaşımla ilgili 4 temel konu var. Birincisi; Eski İzmir Caddesi’nin Zincirlikuyu’dan Dostluk Bulvarı’na bağlanması. Bu proje başladı. Büyük bölümünde kamulaştırmalar yapıldı az bir kısmı kaldı. Zincirlikuyu’daki trafik sıkışıklığı büyük ölçüde ortadan kaldırılacak. İkincisi; Erdal Yartlav ile İhsan Alyanak Bulvarı’nın kavşak noktasından Uzundere otoyol çıkışına güçlü bir bağlantı... Yaklaşık 30 metre genişlikte bulvarın açılması gerekiyor. Şuan kısmen açık kısmen kapalı durumda. Bu bulvar da önemli bir sorunu çözecek. Üçüncüsü; Eski İzmir Caddesi’ni Sırrı Atalay Caddesi’ne bağlayan, 5714/1 Sokak diye geçen yerin açılması. Eski İzmir’den Karabağlar Endüstri Meslek’e kadar olan güzergah yani. Burada da her şey hazır, açılması lazım. Dördüncüsü ise Karabağlar Endüstri Meslek’ten yeni fuar alanına bağlantı yolu olan Sırrı Atalay Caddesi’nin planlarda görüldüğü gibi 20 metre olarak açılması… Karabağlar’da bunlar yapıldığı takdirde tüm iç ulaşım sorunu çözülecek.”

METRO GÜZERGAHI İLE İLGİLİ BÜYÜKŞEHİR’E DOSYA

Başkan Selvitopu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önceki günlerde açıkladığı, 28 km uzunluğundaki Adnan Menderes Havalimanı-Karabağlar-Halkapınar metro hattını da değerlendirdi. Kamuoyunda “Gaziemir metrosu” olarak da bilinen, yeni metro hattının güzergahı konusundaki eleştirilerin hatırlatılması üzerine Selvitopu, “O güzergah tam Karabağlar’ı kapsamıyor benim gördüğüm. Karabağlar’ı ortalayan, Üçyol’dan ilerleyip Karabağlar’ın ortasından geçen bir aksın daha faydalı olacağını düşünüyoruz. Mesela, hattın Uzundere köy aksından Eski İzmir’e gelip, Eski İzmir’den dönerek Fuar Alanı’ndan gitmesi daha doğru olur gibi. Ama bu teknik bir iş sonuçta. Uzmanların incelemesi lazım. Biz de böyle öyle bir çalışma yaptık. Bugünlerde hazırladığımız öneriyi bitirirsek önümüzdeki hafta büyükşehir belediyesine ileteceğiz. Bir dosya olarak sunacağız. Çünkü böyle bir hat olursa Karabağlar’da yeni başka bir hatta gerek kalmaz” dedi.

KARABAĞLAR’IN BİR UCUNDAN DİĞERİNE 15 DAKİKA..

Başkan Muhittin Selvitopu, bulvarların açılması ve metro konusunda yapabilecekleri bir şey olmadığını, bunların büyükşehir tarafından değerlendirilmesi gerektiğini vurgularken, “Bulvarlardan biri zaten yüzde 80 oranında tamamlandı. Açıldığı zaman müthiş bir rahatlık sağlayacak. Diğerleri de yapıldığı zaman Karabağlar’ın bir ucundan diğer ucuna 15 dakikada gidilebilecek. Çünkü burada karmaşık bir trafik yapısı var. Bu ana akslar açıldığında düzen olacak. Bu metroyla da desteklenirse Karabağlar’da başka bir ulaşım sorunu kalmaz” dedi.

BAŞKAN SOYER, HATTIN REVİZE EDİLEBİLECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

SONKALE’ye konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gaziemir metrosunun güzergahıyla ilgili eleştirilere, “Varsa yanlışlar zaten düzelteceğiz. Demokrasinin güzelliği orada. Yok ben en doğrusunu biliyorum, en doğru hat benim hattımdır, diyemeyiz. Varsa bir hata, varsa bir eksiklik, bunu değerlendireceğiz. Biz de onun ışığında revize edeceğiz. Niye etmeyelim. Biz bunu kamu için yapıyoruz” yanıtını vermişti.

(DEVAM EDECEK)

 
Dünya gençleri Karşıyaka’da buluşuyor
 
Srebrenitsa katliamı Buca'da lanetlendi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İlkin 27 Eylül 2023 Çarşamba 02:10

Zincirlikuyu camini karşısındaki boş alana mutlaka bir metro durağı gerekiyor,oradaki trafiğin rahatlaması için

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya gençleri Karşıyaka’da buluşuyor
Karşıyaka Belediyesi İsmail Hakkı Tonguç Gençlik Eğitim Merkezi, bu yaz ...
Başkan İduğ, amatör kulüplere müjdeyi verdi
?Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Şehir Stadı'nın yerinde ...
İyi Kötü Çirkin'le başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve yaz boyu devam edecek “İnciraltı ...
 
Urla'dan sakız atağı
Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Gülbahçe Mahallesi'nde 7 kadın tarafından ...
Ölüm yolunda barış için yürüyenler unutulmadı
Karşıyakalılar, 11 Temmuz 1995’te Bosna’da gerçekleşen Srebrenitsa katliamını ...
Çeşme'ye plaj gururu...
İzmir’in turizm gözdesi Çeşme Ilıca Plajı, Türkiye’nin girişi ücretsiz ...
 
Bornova’nın köyleri üretimle kalkınacak
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Yaka Mahallesi’nde incelemelerde ...
Eğlenirken öğreniyorlar
Karabağlar Belediyesi'nin, çocukların yaz tatillerini daha verimli kullanmalarını ...
Başkan Tunç Soyer'e Greenpeace'den İletişim Koordinatörü
Bir dönem Greenpeace Akdeniz'in enerji kampanyasını yürüten, serbest gazeteci ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri