ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3761
    Dolar
  • Euro
    34,7143
    Euro
  • Altın
    2.400,070
    Altın
  • Bist-100
    10.168,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/25°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Trafikteki tartışma cinayetle bitti!
Trafikteki tartışma cinayetle bitti!
Eşini aldatan koca 1 milyon TL tazminat ödeyecek!
Eşini aldatan koca 1 milyon TL tazminat ödeyecek!
Kocasının cebinden habersiz para alanlar dikkat!
Kocasının cebinden habersiz para alanlar dikkat!
Starbucks Türkiye ürünlerine ikinci zam: İşte yeni fiyat listesi...
Starbucks Türkiye ürünlerine ikinci zam: İşte yeni fiyat listesi...
8 Mart 2020 Pazar - 12:05

Karaburun'da şok! Kazdıkları yer mezarlıkmış...

Karaburun Belediyesi'nin meydan çalışmaları kapsamında kazılan yerde çıkan insan kemikleriyle ilgili şok bir gelişme yaşandı. Bölgenin 170 yıllık mezarlık olduğu belirlenirken, proje İzmir Valiliği'nin kararıyla durduruldu. Karaburun Belediye Başkanı CHP'li İlkay Girgin Erdoğan, kazılara itiraz eden AK Parti İlçe Başkanına tepki göstermiş, bölgenin mezarlık olmadığını savunmuştu. Erdoğan, mahallenin muhtarına da kendisine destek açıklaması yaptırmıştı.

Karaburun da şok! Kazdıkları yer mezarlıkmış...

Geçen yaz, Karaburun Belediyesi tarafından Eğlenhoca Mahallesi için hazırlanan yeni meydan planı kapsamında, mahallenin ortasında bulunan alana otopark, pazaryeri ve kafeterya yapılmak için çalışmalar başlatıldı. Mahalleye iki katlı bir hizmet binası ile taziye binası yapılması da planlarda yer aldı. Ancak kazı çalışmalarının başlamasıyla birlikte yerin mezarlık olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre insanlara ait kemikler de bulundu. Kemiklerle birlikte üzerinde Osmanlıca yazılar bulunan mezarlık taşları da yine kazı sırasında gün yüzüne çıktı. Mezarlığın yaklaşık 170 yıllık olduğu tahmin edilirken, duruma tepki gösteren vatandaşların şikayetlerinin ardından İzmir Valiliği devreye girdi ve proje durduruldu. Projenin durdurulmasıyla birlikte meydan yapılacak olan alan şantiye olarak kaldı.

Eğlenhoca Mahallesi sakinlerinden Hayrettin Akıncı (81), bu projeyle birlikte mezarlıkta yatanlara 'kabir azabı' yaşatıldığını söyledi.

Akıncı, "Yapılacak olan proje kapsamında başlayan kazı çalışmalarında kemikler ortaya çıktı. Kemiklerin uygun bir yere götürüldüğünü ve gömüldüğünü duydum. Ancak nereye gömüldükleri konusunda bilgimiz yok. Tahminimce bir kısmı da hafriyatla beraber gitti. Umarım bir yere gömülmüştür. İnsanların buna karşı çıkmaya zamanı olmadı. Yalnızca bir köylümüz olayın çok fazla üzerine gitti. Onun şikayetiyle konu valiliğe taşındı ve proje durduruldu. Olan oldu ne yazık ki mezarları geri getiremeyiz. Bugün mevcut düzeni ıslah etsinler ama, bunu yaparken de geçmişe de saygılı olalım. Mezarlıklar hepimizin ortak değeridir. Keşke bu hassasiyeti en başında yakalamış olsalardı. Mühür bizde diyerek durumu bu noktaya getirdiler. Mevcut düzeni yıksalar da bir faydası yok. O kabirlere azap verdik. Artık onlara dualarımızı göndereceğiz" dedi.

MUHTARA DA AÇIKLAMA YAPTIRTMIŞTI

Karaburun Belediye Başkanı CHP'li İlkay Girgin Erdoğan, insan kemikleri bulununca projeye itiraz eden AK Parti İlçe Başkanlığı'na tepki göstermişti. Mezarlığın üzerine yapılan kafeterya ve meydan düzenlemesini savunan Erdoğan, meydanda Atatürk büstü ve tören alanı da yapacaklarını söylemişti. Yaklaşık 2 ay önce Karaburun Belediyesi'nden servis edilen basın bülteninde Eğlenhoca Mahallesi Muhtarı Çağlayan Devrim'in görüşlerine de yer verilmişti. Muhtar Devrim de Erdoğan'a destek açıklaması yapmıştı.

KENDİNE MAAŞ BAĞLAMIŞ KUZENLERİNİ MÜDÜR YAPMIŞTI

31 Mart seçimlerinin hemen ardından 8 bin liralık maaşının dışında 7 bin 500 TL huzur hakkını almasıyla da gündeme gelen, tepkiler üzerine bu paradan vazgeçmek zorunda kalan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, akrabalarını da belediyede önemli görevlere atamıştı. Belediye bünyesinde hizmet veren 3 plajdaki tesislerin müdürlüğüne Başkan Erdoğan'ın erkek kardeşinin oğlu olan 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Derya Girgin'in getirilmesi tepki çekmişti. CHP'li Başkan Erdoğan, halasının kızı Yıldız Sedef'i ise belediyenin Halkla İlişkiler Müdürü yapmıştı. Mevcut muhasebe müdürünün görevine son veren Erdoğan, bu göreve de eşinin akrabası Handan Kalalı'yı yerleştirmişti. Erdoğan'ın ayrıca belediye ait 3 lojmanı baştan aşağı tadilattan geçirttiği, birini kendisine tahsis edeceği, diğer ikisini de başkan yardımcılarına vereceği öne sürülmüştü.

 

 
Diş fırçasıyla gözlerini oymaya çalışmış!
 
Oto lastiğine kadın eli değdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAYRAKLI'YA ÇOCUK MECLİSİ
Bayraklı Belediyesi “Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti” vizyon projesi kapsamında ...
Kadınlar gülecek, dünya değişecek
Balçova Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde kadınların her ...
Kadın Emeği Fuarı açıldı
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında açılan Kadın Emeği Fuarı ...
 
Bornova'ya mercimekler kardeş belediyeden
Destek Kart ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelere kendi mahallelerindeki ...
İzmir'in o ilçesinde su kesintisi
İZSU'dan yapılan açıklamada pompa istasyonunda yapılacak teknik çalışmalar ...
Başkan’dan kadınlara 'İnce’lik
Güzelbahçe Belediyesi kadın çalışanlarının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar ...
 
'Dijital Sınıf’a BAL gibi övgü
İş dünyasından siyasete, spordan sanata pek alanda sayısız başarılı isimi ...
Narlıdere’de 8 Mart dayanışması
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ...
İzmir'e toz kondurmuyorlar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 216 kadın süpürgecinin tamamı işbaşı yaptı. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri