ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    41,2715
    Dolar
  • Euro
    48,9832
    Euro
  • Altın
    4.896,590
    Altın
  • Bist-100
    11.183,00
    Bist-100
  • ADANA
    24/34°
    ADANA
  • ANKARA
    11/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    22/33°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/28°
    BURSA
  • ISTANBUL
    20/27°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    19/31°
    IZMIR
  • KONYA
    14/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İsrail bir ülkeyi daha vurdu
İsrail bir ülkeyi daha vurdu
Çocuklarının yanında babaya tokat atmıştı... İşte cezası!
Çocuklarının yanında babaya tokat atmıştı... İşte cezası!
CHP'li başkan için tutuklama talebi
CHP'li başkan için tutuklama talebi
Altın alacaklar dikkat! Sahte çeyrek altınlar piyasayı sardı!
Altın alacaklar dikkat! Sahte çeyrek altınlar piyasayı sardı!
16 Eylül 2025 Salı - 11:10

Karakol saldırganının ifadesi ortaya çıktı! Hedefinde başka yerler varmış...

İzmir’in Balçova ilçesinde polis merkezine pompalı tüfekle saldırı düzenleyen ve 2 polisi şehit eden 16 yaşındaki Eren Bigül’ün ifadesi ortaya çıktı. Bigül ifadesinde, İzmir Fuarı'na saldırmayı düşündüğünü daha sonra bu saldırıdan vazgeçtiğini belirtti. Bigül, "Aklıma Balçova Ata Caddesi'ndeki bir bara saldırı yapma fikri geldi. Aynı tüfekle oraya gidip saldırı yapmayı düşündüm. Barda alkol içildiği için saldırı yapmak istedim. Daha sonra o saldırının olmayacağını düşündüm" dedi

Karakol saldırganının ifadesi ortaya çıktı! Hedefinde başka yerler varmış...

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 16 yaşındaki saldırgan Eren Bigül'ün sosyal medya hesapları incelendi. Yapılan incelemede DEAŞ silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerine ve evde silahla eğitim yaptığına ilişkin kayıtlar bulundu. 

İzmir Balçova’da 2 polisi şehit eden Eren Bigül'ün ifadesi ortaya çıktı! Katilin ifadesi kan dondurdu | Hedefinde başka yerler varmış (takvim foto arşiv)

Eren Bigül Türkiye'nin gündemine oturan kan donduran olayla ilgili ifadesinde şunları söyledi:

"Silahla ilk temasım 7 yaşımda oldu, ilk kez babamla havalı tüfekle şişeye ateş ettim. Daha sonra silah kursuna gittim. Babam Nuhver Bigül ile tabancayla atış yapmak için bir kez poligona da gittim. Silahlara meraklıyım, bu nedenle poligonda atış yapmaya gittim."

"İZMİR FUARI'NA SALDIRMAYI DÜŞÜNDÜM"

İzmir Fuarı'na saldırmayı düşündüğünü anlatan Bigül, daha sonra bu saldırıdan vazgeçtiğini dile getirdi. İzmir'deki bir bara saldırı yapmayı planladığını anlatan Bigül, "Aklıma Balçova Ata Caddesi'ndeki bir bara saldırı yapma fikri geldi. Aynı tüfekle oraya gidip saldırı yapmayı düşündüm. Barda alkol içildiği için saldırı yapmak istedim. Daha sonra o saldırının olmayacağını düşündüm. Evimizin yakınındaki polis karakoluna saldırmayı düşünmeye başladım. Gece uyudum ama aklımda bu düşünce vardı. Sabah 06.00-07.00 arası giyindim" dedi.

"MERMİLERİ AĞUSTOSTA KOYMUŞTUM"

Karakola saldırmadan önce üstünü giydiğini söyleyen Bigül, "Üzerime ceket giydim. Maskemi taktım. Diğer maskeyi de üzerine taktım. Dolapta bulunan otomatik av tüfeğini aldım. Mermileri de daha önceden çantaya koyup hazırlamıştım. Mermileri sırt çantasına Ağustos ayında koyduğumu hatırlıyorum. Saldırıda kullandığım el yapımı patlayıcıları çantama koydum. Patlayıcıyı torpilleri birleştirdikten sonra dışına da çelik bilyeleri koyup hazırladım. İki el yapımı patlayıcıyı bu şekilde hazırlamıştım. Sustalı bıçağı çantama koydum. Çatışmada yaralanırsam mermiyi çıkarmak için bıçağı çantama koydum. Yaralarımı sarmak için peçete koydum. Yaraya dökmek için kolonya da koydum. Yaramı sarmak için kumaş kesmek amacıyla çantama makas da koydum" dedi.

"ANNEM İŞE GİTTİ, BABAM UYUYORDU"

Sabah saatlerinde karakola saldırma kararının netleşmeye başladığını anlatan Eren Bigül, "Annem evde yoktu işe gitmişti, babam uyuyordu. Kardeşim ve dedem de uyuyordu. Ben saldırı yapıp yapmayacağımı konusunda hala düşünüyordum. Babamın uyanmaya başladığını fark edince, babam beni böyle görmesin diye evden çıktım. Apartmandan 2- 3 dakika bekledikten sonra eve dönmeyeceğimi anladım ve apartmandan fırladım, en yakın karakol olduğu için karakola koştum. Karakolun bahçesinde oturmakta olan üniformalı polis memurlarının ikisine ateş ettim. İki polis memurunu yaraladıktan sonra caddede koştum. Tüfeğe tekrar mermi doldurmaya çalıştım, biraz uğraştıktan sonra tekrar tüfeğe mermi doldurdum. Tüfek 2+1 idi. Etrafta insanlar vardı. İnsanlarda silah görmediğim için ateş etmedim. Bu esnada elinde silah olan birisini gördüm, elindeki silahı olan şahsı görür görmez ateş ettim. Kişiyi yaraladım yere düştü bana ateş etmeye devam ediyordu. Bana herhangi bir şekilde atış ettiğim kişi mermi isabet ettiremedi. Ben yerde yatarken de bu kişiye ateş ettim.

İzmir Balçova’da 2 polisi şehit eden Eren Bigül'ün ifadesi ortaya çıktı! Katilin ifadesi kan dondurdu | Hedefinde başka yerler varmış (takvim foto arşiv)

"PİŞMANIM"

Toplam 2 ya da 3 kez ateş ettiğimi hatırlıyorum, ateşlerimden kaçının isabet ettiğini bilmiyorum. Bu esnada diğer tarafta insanların sesini duydum. Arabanın arasına gizlendim, tekrar tüfeği doldurdum, bağrışma sesini duyunca yola doğru fırladım, yine ellere baktım, baktığım yerde bir kişinin elinde silah vardı, ona ateş ederken kendim de vuruldum. Vurulduktan sonra bilinçli olarak ateş etmedim. Çatışma esnasında el yapımı patlayıcıları da fırlattım, buradaki amacım bana daha fazla ateş edilmesini sağlamaktı. Pişmanım, söyleyeceklerim bunlardan ibarettir dedi"
 şeklinde konuştu.


İzmir Balçova’da 2 polisi şehit eden Eren Bigül'ün ifadesi ortaya çıktı! Katilin ifadesi kan dondurdu | Hedefinde başka yerler varmış (takvim foto arşiv)

(TAKVİM)

 

 
İzmir'den Bakanlığa 'Harmandalı' çıkarması!
 
Karabağlar'da YDK üyesi Aksoy, Gürboğa'ya rakip!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'den Bakanlığa 'Harmandalı' çıkarması!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Harmandalı Düzenli Atık Depolama Tesisi'nde ...
İzmir'de FETÖ operasyonu: 10 gözaltı
İzmir'de FETÖ’ye yönelik düzenlenen operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı
İzmir'de sahte polis kimliğiyle yakalanan belediye çalışanı gözaltına alındı
İzmir'in Tire ilçesinde, sahte polis kimliğiyle yakalanan belediye çalışanı ...
 
Kartalkaya faciası ile ilgili flaş gelişme!
Kartalkaya'da 78 kişinin yaşamını yitirdiği, 133 kişinin yaralandığı yangın ...
İzmir'de lastik deposunda yangın
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, İzmir Çanakkale Yolu Helvacı ...
5 bin yıllık Smyrna Höyüğü'nde arkeolojik kazılar sürüyor
İzmir'in Bayraklı ilçesindeki Smyrna Höyüğü'nde (eski Smyrna) arkeolojik kazılar devam ediyor.
 
İzmir'de sıcaklıklar sürecek!
İzmir'de yeni haftada sıcak hava etkili olacak. Sıcaklıklar hafta boyunca ...
İzmir'de toplanmayan çöpler ateşe verildi!
İzmir'de toplanmayan çöplerin ateşe verilmesi çevre kirliliği açısından ...
İzmir'de dolandırıcılık operasyonu: 53 tutuklama!
İzmir’de 67 kişiyi 20 milyon liranın üzerinde dolandırdıkları iddiasıyla ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
PUAN DURUMU
# TAKIM O G B M A Y AV P
1 Galatasaray 5 5 0 0 15 1 14 15
2 Fenerbahçe 4 3 1 0 7 2 5 10
3 Trabzonspor 5 3 1 1 4 2 2 10
4 Göztepe 5 2 3 0 7 2 5 9
5 Hesap.com Antalyaspor 5 3 0 2 6 5 1 9
6 Gaziantep FK 5 3 0 2 7 9 -2 9
7 Tümosan Konyaspor 4 2 1 1 9 4 5 7
8 Corendon Alanyaspor 4 2 1 1 5 3 2 7
9 Samsunspor 4 2 1 1 5 4 1 7
10 Beşiktaş 3 2 0 1 4 4 0 6
11 Çaykur Rizespor 4 1 1 2 2 6 -4 4
12 ikas Eyüpspor 5 1 1 3 4 9 -5 4
13 Kasımpaşa 4 1 0 3 4 6 -2 3
14 Zecorner Kayserispor 4 0 3 1 3 7 -4 3
15 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük 4 1 0 3 2 7 -5 3
16 Rams Başakşehir 3 0 2 1 2 3 -1 2
17 Kocaelispor 5 0 1 4 2 8 -6 1
18 Gençlerbirliği 5 0 0 5 3 9 -6 0
19
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri