ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3806
    Dolar
  • Euro
    34,7593
    Euro
  • Altın
    2.429,550
    Altın
  • Bist-100
    9.945,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/31°
    ADANA
  • ANKARA
    14/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erhan Usta istifa etti!
Erhan Usta istifa etti!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Erdoğan - Özel görüşmesinin günü belli oldu!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
Bombalı saldırı hazırlığındaki DAEŞ'lı yakalandı!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
3 Eylül 2020 Perşembe - 12:15

Karikatür Müzesi yeni binasında hizmet verecek

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Karikatür Müzesi'nin yeni bir binada hizmet vereceğini ifade etti ve “Kızılay tarafından tahliye edilen Karikatür Müzemiz, en yakın zamanda ve yeni binasında yeniden faaliyete geçecek. Biz her zaman sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Karikatür Müzesi yeni binasında hizmet verecek

Kurulduğu 2012 yılından bu yana Alsancak Yüzbaşı Şerafettin Bey Sokak’ta bulunan tarihi binada hizmet veren İzmir Karikatür Müzesi, binanın sahibi Türk Kızılayı İzmir Şubesi ile imzalanan protokolün sonlanması üzerine binadan taşınıyor. Protokolde belirlenen sürenin bitiminde, binanın müze olarak kullanılmaya devam edebilmesi adına iki kurum arasındaki yazışmalardan olumlu sonuç çıkmayınca, müzenin taşınması için yeni bina arayışı başladı. Konak Belediyesi’nin butik müzeleri arasında yer alan ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte düzenlenen Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması dahil birçok yarışma ve sergiye ev sahipliği yapan müze, yeni bir binada hizmet vermeye devam edecek.

Müze yeni binasında hizmete devam edecek

Müzenin kapanmasının söz konusu olmadığını ve yeni bir binaya taşınacağını belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, sanatın ve sanatçının her zaman yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini vurgulayarak şunları söyledi:

“Karikatür Müzemizin bulunduğu binanın mülkiyeti Kızılay İzmir Şubesi’nde. Her şey prosedüre uygun olarak protokol ile belirlenmiş.  Yıllardır, bu bina karikatür sanatçıları, sanatseverler, burada düzenlenen atölyelere katılan çocuklar tarafından benimsenmiş. Bu noktada bizler bu alışkanlığı kırmayalım istedik. Sürenin uzatılmasını talep ettik. Biz, Kızılay İzmir Şubesi’nin sanata ve sanatçıya karşı bir tavır içinde olduğunu düşünmüyoruz. Bunu Kızılayımıza konduramayız. Ancak gelinen noktada binadan taşınmak durumundayız. Müzenin kapanması söz konusu değil. Birkaç yer belirledik. Teknik incelemelerin ardından en uygun noktaya müzemizi taşıyarak, sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceğiz.”

“Tarihi dokuyu koruyor ve yaşatıyoruz”

Konak’ta tarihi dokuyu korumak ve günümüzle buluşturmanın en önemli önceliklerinden olduğunu ifade eden Başkan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Konak’ta öncelik verdiğimiz en önemli işlerden biri de tarihi korumak, tarihi ortaya çıkarmak ve yeniden günümüzle buluşturmak. O eski şehir yapısını, gerek turizm gerekse kültür değeri olarak yaşatmak adına Konak’ın hemen her noktasında restorasyon çalışmalarımız sürüyor. Basmane’de Silahhane binası ve Kıllıoğlu Hamamı, Varyant’ta İkizevler, Kemeraltı’nda Alanyalı Konağı, Tepecik’te Kemer İstasyonu, Liman arkasında meclis ve kültür binası, İkiçeşmelik’te tarihi çeşmeler ve daha birçok projemiz var. Bunların bir kısmı tamamlandı, bir kısmı ise tamamlanmak üzere. Yıkık, harabe binaları yaşayan mekanlara dönüştürüyor ve İzmirlilerin hizmetine açıyoruz. Sekiz yıldır Alsancak’ta hizmet veren İzmir Karikatür Müzesi de bu yapılardan biri.”

Harabeden müzeye

Konak Belediyesi ve Türk Kızılayı İzmir Şubesi, yıkık haldeki binanın restorasyonu ve kullanım hakkı üzerine 2010 yılında protokol imzaladı. Binanın mülkiyet sahibi Türk Kızılayı İzmir Şubesi ile Konak Belediyesi arasındaki protokol gereği, kullanılamaz haldeki tarihi yapının restorasyonu Konak Belediyesi’nce özenli bir şekilde yapılarak bina yeniden yaşayan bir mekan haline getirildi. 2020 yılında protokol süresinin sonlanması üzerine, müzenin sanatçıların ve vatandaşların benimsediği yerinde kalması için yapılan yazışmalar olumsuz sonuçlandı. İzmir Karikatür Müzesi, İzmir’in ilk ve tek karikatür müzesi olmasının yanında açıldığı günden bugüne pek çok ulusal ve uluslararası karikatür ve mizahi obje sergisini izleyiciyle buluşturdu. Ayrıca İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte düzenlenen Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması'na da dört yıldır ev sahipliği yapıyor. 

 
"Çocuklarımız eşit ve parasız eğitime ulaşamıyor"
 
Bergama'da can dostlar sahipsiz değil
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O belediyede grev...
İzmir'de, Çiğli Belediyesi şirketlerinden ÇİBEL ile DİSK'e bağlı Genel ...
Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması sonuçlandı
1994 yılında haber için göreve giderken geçirdiği trafik kazası sonucu ...
Narlıdere'de önemli proje...
Narlıdere Belediyesi, ilçenin en işlek noktalarından olan Güngören Caddesi’ni ...
 
İzmir'den Tarsus'a 57 yaban hayvanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nda yaşayan 57 yaban hayvanı, ...
Karşıyakalı bisikletçilerden büyük başarı
Karşıyaka Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Bisiklet Takımı, 30 ...
Güzelbahçe 'Güzel' kalacak
Güzelbahçe Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı Güzelbahçe Atatürk ...
 
Bornova, can dostlara kucak açtı
Hasta ve yaralı hayvanların tedavisinden kedi ve köpeklerin kısırlaştırılmasına ...
Beydağ'ın kurtuluşu kutlandı
İzmir'in Beydağ ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü törenle kutlandı. 
Çeşme'de aşure dağıtımı
Çeşme Belediyesi aşure gününde, aşure dağıtarak hem Muharrem ayının, hem ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri