ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4084
    Dolar
  • Euro
    34,8183
    Euro
  • Altın
    2.431,990
    Altın
  • Bist-100
    9.978,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
26 Şubat 2021 Cuma - 16:21

Karşıyaka'da imar krizi... ''Arazilerimizi gasp ediyorlar''

Karşıyaka'da üç mahalleyi kapsayan ve askıya çıkan kentsel dönüşüm planları yurttaşları isyan ettirdi. Tüm arazilerin yüzde 45'ine bedelsiz olarak el konulduğunu öne süren mahalle sakinleri, dava açma kararı aldı. SONKALE'ye konuşan mahalle sakinlerinden Duygu Gürcüler, "Tapulu yerlerimizi almaya hakkınız yok. Artık uyuyamaz hale geldim" derken, Hasan Çiçek, "Belediye yerlerimizi gasp ediyor", Abdülsamet Kartal ise "Garibanın arsasını elinden alıyorlar" dedi, muhtarlar da tepki gösterdi

Karşıyaka da imar krizi...  Arazilerimizi gasp ediyorlar

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Karşıyaka'da Cumhuriyet Mahallesi'nin tamamı, İnönü ve Örnekköy mahallelerinin de bir kısmını kapsayan, Karşıyaka Belediye Meclisi'nde alınan karar sonrası askıya çıkarılan kentsel dönüşüm imar planları büyük kriz yarattı.  Yeni planlarda bölgenin yüzde 45'ine bedelsiz olarak el konulduğunu öne süren mahalle sakinleri, normalde 3.5 verilen emsal oranının 2.5 olarak gösterildiğini bunun da müteahhite verilen tapulu arazilerden kendilerine düşük sayıda daire düşmesine neden olacağını iddia etti.
Mahalleli, yeni planlarda yeşil alan, park, dinlenme tesisi ve karakol gibi yapıların olacağı yerleri ifade eden "düzenleme ortaklık payı"nın (DOP) yüzde 45'e kadar gösterildiğini, bunun da bu alanların bedelsiz olarak kamulaştırılması anlamına geldiğini savundu. Mahalle sakinleri, hak kayıpları nedeniyle dava açmaya karar verdi. El konulacak arazilerin büyük ölçüde İzmir Körfezi manzaralı alanları olduğunu aktaran mahalle sakinleri, buraların da daha sonra belediye tarafından imara açılmayacağının garantisinin olmadığını ileri sürdü.

YURTTAŞLARIN İTİRAZLARI REDDEDİLMİŞTİ

Karşıyaka Belediye Meclisi'nin 2 Mart 2020'deki toplantısında kararı alınan, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de 14 Eylül 2020'de onaylanan imar planlarına yurttaşlar tarafından yapılan itirazlar, 1 Şubat'taki Karşıyaka Belediyesi Meclisi'nde reddedilmişti.

(Özay Dağhan)

"BAŞKAN TUGAY SÖZÜNÜ TUTMADI"

Planlara en büyük tepkinin geldiği Cumhuriyet Mahallesi'nin muhtarı Özay Dağhan, ellerinde 4 bin 381 itiraz dilekçesi olduğunu, bunun da hane olarak görüldüğünde 16 binlik nüfusa denk geldiğini söyledi. Muhtar Dağhan, "Sayın Cemil Tugay'ı defalarca davet ettik, halkı bilgilendirin dedik. 4-5 ay önce toplantı yaptığımızda bana söz verdi. Dedi ki halkın çıkarına ve yararına olan bir imar yapacağız. Yapmadan önce çağıracağız, halka soracağız. Verdiği sözü tutmadı. Kendi makamında bana verdiği sözü tutmadığı için ben Cemil Tugay'ı yalancı başkan olarak görüyorum. Planlarda yeşil alan olarak gösterilen yerler Karşıyaka ve İzmir'in değerli yeri. Deniz manzaralı. Yarın bu yerlerin imara açılmayacağını garanti edemezler. Mahkeme sürecimiz başlamıştır" dedi.


(Fezayir Taşdemir)

"MEVCUT HALİYLE KALSIN"


İnönü Mahallesi Muhtarı Fezayir Taşdemir de 7 bine yakın nüfusun yer aldığı bölümün imar planı içerisinde kaldığını belirterek, "Vatandaş 'bizi buradan sürmek istiyorlar' diyerek tepki gösteriyor. Cemil Tugay'ı ziyaret edip durumu anlattık. 4 ay önce ilk toplantımızda bize mahallede halk toplantısı yaparak halkı bilgilendireceklerini, ofis kuracaklarını söyledi. Ama hiçbirini yapmadı. 'Resmi tapulu olanlar, yerini ister verir, ister vermez' dedi. Ama hiçbiri olmadı. Herkesin resmi tapulu yeri var. Birilerine rant sağlanmasın. Mahalleli mevcut haliyle kalmasını istiyor" diye konuştu.

(Duygu Gürcüler)

"TUVALET BİLE KOYSANIZ RANTTIR"

SONKALE'ye konuşan yurttaşlar da Karşıyaka Belediyesi'ne ve Başkan Cemil Tugay'a tepkisini dile getirdi.
Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinden Duygu Gürcüler: "56 yıldır Cumhuriyet Mahallesi'nin çocuğuyum. Babam taşları kıra kıra burada ev yaptı. Bir gün benim çocuklarım buradan daire sahibi olacak hayali ile yaşadı. Bizim Körfez manzaralı yerlerimizi alıp yeşil alan yapmaya hakkınız yok. Yeşil alanlara tuvalet koysanız, o bile ranttır. Yaptığınız yanlış. Siz bu insanlara zavallı diyorsunuz ama soymaktan da geri durmuyorsunuz. Yeter artık. Milletvekilleri nerede. Ben artık uyuyamıyorum. Sevgili büyükler, buradaki insanlar mağdur. Yamyamların eline bıraktınız. Cemil Tugay da biliyor bunu. Yeşil alan yapılmış yeriniz diyor."

(Abdülsamet Kartal)

"PEŞKEŞ ÇEKMEK İÇİN HAZIRLANMIŞ"

İnönü Mahallesi sakini Abdülsamet Kartal: "1973'ten bu yana bu mahallede oturuyorum. Mahallenin yarısını peşkeş çekmek için hazırlanmış bir plan bu. Yeşil alan dedikleri yeri iki sene sonra imar affı ile zenginlere peşkeş çekecekler... Herkesin tapusu var, gecekondu değil buralar. 3 katlı evim var. Biri kardeşimin, biri benim biri oğlumun. Neden vereyim evlerimi? Vermek istemiyorum... Garibanın elindeki arsayı almak istiyorlar." 

(Hasan Çiçek)

"BELEDİYE YERLERİMİZİ GASP EDİYOR"

Cumhuriyet Mahallesi sakini Hasan Çiçek: "1969 yılından beri buradayım. Babadan ve kayınpederden kalma yerlerimiz var.  Belediyenin verdiği imar planında yüzde 45 yeşil alan ile yüzde 2,5 emsal değeri arazilerimizin ele geçirildiği anlamına geliyor.  Mahkemeye vereceğiz. Benim 750 metrekare olan arsam bu planlar ile 260 metrekareye kadar düşüyor. Bu planlar yerlerimizin gasp edilmesidir."

(Bilal Arık)

"CUMHURİYET MAHALLESİ'NDE ADALETSİZLİK VAR"

Cumhuriyet Mahallesi sakini Bilal Arık: "Birkaç sene önce Kılıçdaroğlu adalet yürüyüşü yapmıştı. Şimdi biz şu dönemde haksızlığa uğradığımızı düşünüyoruz. Ben 30 senedir oy kullanıyorum. Hayatımda ilk defa milletvekiline işimiz düştü. Kemal bey nerede adaletsizlik varsa orada biz varız, yardımcı oluruz demişti. Şu an Cumhuriyet Mahallesi'nde adaletsizlik var. İş bittikten, kurtlar bizi parçaladıktan sonra gelecek milletvekilinden fayda gelmez."

 
94 YILDA YERİN ALTINDAN 10 KELDAĞI DAHA ÇIKARACAKLAR!
 
İzmir'de sinema salonlarının açılışına erteleme!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Orhan Baba 28 Şubat 2021 Pazar 20:57

Yusuf denen şahsiyet anlamadan dinlemeden boş yapma sen eşek olmaya devam et sana semer vuran çok olur

Yorumu oyla      0      0  
Özay daghan 28 Şubat 2021 Pazar 19:54

Bence sen Yusuf değil cemil tugaysin yalancı başkan ağzından çıkan kelimelerin aynısını ondan çıkıyordu gel muhtarligimiza misafirimiz ol ikramimizi yaparız kim işgalci kkm hak saybi görürsun

Yorumu oyla      0      0  
Yusuf 27 Şubat 2021 Cumartesi 10:42

Sanarsin dedelerinden miras kalmış. Sizler buraları işgal ederken kimden izin aldınız. İzmir belediye başkanının olmadığı gibi sizlerinde değil. Gecekondu karla şehri yagmalayip yıllarca işgal ettiniz. Biz kanunlara uyup essek gibi çalışıp kira öderken sizler heryil kiradan artirdiginiz paralarla kat çıktınız. Bu mu adalet. Yoksulluk edebiyatı yapıp betonarma katlar çıkmak mi garbanlik.

Yorumu oyla      0      0  
Remzi Kıran 27 Şubat 2021 Cumartesi 00:51

Bakın buranın bir han evvel Müteahhit kere verilmesi ben Belediyeyi haklı bulmuyorum ama çocuklarımız kiralArda kimileri gurbette bir an önce İzmir''e gelsin

Yorumu oyla      0      0  
Ali üğe 26 Şubat 2021 Cuma 20:47

Slm babam koçu CHP lidir hatta mahhele sorumlusu bile oldu seçim zamanı başkanı seçim bürosunu sabahın köründe açardı başkanı birebir tanır ey sevgili karşıyakanın başkanı babama verdiğin sözler nerde

Yorumu oyla      0      0  
Ysf35 26 Şubat 2021 Cuma 20:14

Bu nedir ya insanlara sormadan insanları bilgilendirmeden yangından mal kaçırır gibi imar çıkarıyorlar hırsız mısınız üç kağıtçımısınız benim tapulu resmî yerimi bilgim olmadan nasıl istediğiniz gibi kullana biliyorsunuz bu nasıl bi hak nerde var bu kanun günah değilmi bunca insanlara yani siz bu imarı çıkardınız her TM verelim sesimizi çıkarmayalım mı diyecek size çok beklersiniz

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'da 'Hocalı' anması
Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı’da Ermenistan tarafından ...
Bergama Belediyesi’nden İzmir’de bir ilk
Bergama Belediyesi e-belediyecilik çalışmaları kapsamında bir ilke daha ...
Büyükşehir'den Bergama Bozköy'e zeytinyağı fabrikası
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bakırçay Havzası turunun ...
 
Kıyı projesinde yoğun mesai... Taşkınlar bitecek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Mavişehir’de deniz seviyesinin yükselmesi ...
Nezir’in anısı kulesinde yaşatılacak
Aşk fimlerine konu olan sağır ve dilsiz Nezir’in Sakız Adası’ndaki sevgilisini ...
Dikili’de okullar eğitime hazır: Her yer dezenfekte edildi
1 Mart’ta kısmen açılacak okullar öncesi Dikili Belediyesi Temizlik İşleri ...
 
Bayraklı Belediyesi’nde koronavirüse dijital önlem
Pandemi sürecinde halk sağlığı için ilçenin her noktasında ve hizmet binalarının ...
Karşıyaka'nın değerleri dijital fuarda tanıtıldı
Karşıyaka Belediyesi, Türkiye’nin en önemli turizm fuarlarından biri olan ...
Gaziemir Belediyesi, Travel Turkey’de yerini aldı
Gaziemir Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl çevrim içi düzenlenen ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri