ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3627
    Dolar
  • Euro
    34,9578
    Euro
  • Altın
    2.324,970
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Yunanistan'da 6 büyüklüğünde deprem!
Yunanistan'da 6 büyüklüğünde deprem!
Deniz Yücel: 'En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak'
Deniz Yücel: "En önemli işimiz oyumuza sahip çıkmak"
İsrail, Suriye'yi vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
İsrail, Suriye'yi vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
Kırmızı bültenle aranıyorlardı... İstanbul'da yakalandılar!
Kırmızı bültenle aranıyorlardı... İstanbul'da yakalandılar!
27 Şubat 2021 Cumartesi - 15:57

Karşıyaka'da isyan büyüyor... HAKKIMIZI YEDİRMEYİZ!

Karşıyaka'da üç mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm imar planlarına tepki büyüyor. Arazilerinin yüzde 45'ine bedelsiz el konulacağını öne süren yurttaşlar Cumhuriyet Mahallesi'nde sokağa döküldü. "Ranta hayır", "Ferman başkanınsa mahalle bizimdir" yazılı dövizler taşıyan mahalle sakinleri Başkan Cemil Tugay'a seslendi. Bir yurttaş, "Hakkımızı yedirmeyiz. Başkan haksız olduğu için meydana çıkamıyor. Yüzü yok, yüzü kara" derken, bir başkası, "Gözyaşlarımızla kazandık buraları, günah değil mi" dedi

Karşıyaka da isyan büyüyor... HAKKIMIZI YEDİRMEYİZ!

SONKALEİZMİR-Karşıyaka'da Cumhuriyet Mahallesi'nin tamamı, İnönü ve Örnekköy mahallelerinin de bir kısmını kapsayan, Karşıyaka Belediye Meclisi'nde alınan karar sonrası askıya çıkarılan kentsel dönüşüm imar planlarına tepki büyüyor. Yeni planlarla arazilerinin yüzde 45'ine bedelsiz el konulacağını öne süren yurttaşlar Cumhuriyet Mahallesi kapalı pazaryeri önünde eylem düzenledi. "Mülkiyet haklarımız korunsun", "Ranta hayır", "Ferman başkanınsa mahalle bizimdir" yazılı dövizler taşıyan yaklaşık 30 kişi Belediye Başkanı Cemil Tugay'a seslendi. 

"MEYDANA ÇIKAMIYOR, YÜZÜ KARA"

Mahalleli adına konuşma yapan Bilal Arık, "Bu bir halk hareketidir. Belediye başkanı bizi iki bürokratı ile beraber kandırmış ve bize yalan söylemiştir. Bir başkan halkının hayatını kolaylaştırmak için görev yapar. Bizim başkanımız tam tersini yapmıştır. Bizim hayatımızı zorlaştırmıştır. İmar planı yapmak çocuk oyuncağı değildir. Bunlar bu imarı batırdılar. Belediye başkanı nerede. Bu insanların sesini neden duymuyor. Adaletsiz olduğunu biliyor, haksızlık yaptığını bildiği için de meydana çıkamıyor. Yüzü yok, yüzü kara. Hakkımızı yedirmeyiz" ifadelerini kullandı.



"HER TUĞLASINDA ÇOCUKLARIMIZIN HAKKI VAR"

Bir başka yurttaş ise Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı karşılarında görmek istediklerini belirterek, "Nasıl alabilirler bizim evimizi. Allah'tan korkmuyorlar mı, kuldan utanmıyorlar mı?. 60 senedir göz yaşlarımızla kazandık buraları. Her tuğlasında çocuklarımızın hakkı var. Nasıl bize sormadan alırsınız arsalarımızı. Cumhuriyet Mahallesi insanları cahildir diye nasıl söylersiniz. Bu insanların oyları ile geldiniz göreve. Günah değil midir, adalet istiyoruz" dedi. 



KÖRFEZ MANZARALI YERLER GİDECEK!

Mahalle sakinleri, yeni planlarda yeşil alan, park, dinlenme tesisi ve karakol gibi yapıların olacağı yerleri ifade eden "düzenleme ortaklık payı"nın (DOP) yüzde 45'e kadar gösterildiğini, bunun da bu alanların bedelsiz olarak kamulaştırılması anlamına geldiğini savunurken, dava açma kararı aldıklarını açıklamıştı. El konulacak arazilerin büyük ölçüde İzmir Körfezi manzaralı alanları olduğunu aktaran mahalle sakinleri, buraların da daha sonra belediye tarafından imara açılmayacağının garantisinin olmadığını ileri sürüyor. Yurttaşlar imar planlarında normalde 3.5 verilen emsal oranının 2.5 olarak gösterildiğini bunun da müteahhite verilen tapulu arazilerden kendilerine düşük sayıda daire düşmesine neden olacağını iddia ediyor.  
Karşıyaka Belediye Meclisi'nde alınan karar sonrası askıya çıkarılan kentsel dönüşüm imar planlarına itiraz süresi 5 Mart'ta sona erecek.

 
NASA'dan Prof. Dr. Berrin Tansel'e ödül!
 
Büyükşehir'den esnafa destek kampanyası... Başkan Soyer çağrı yaptı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hüseyin 6 Mart 2021 Cumartesi 01:18

pandemi dediniz bizi dışladınız pazar günü sokağa çıkma yasağını delip ağaç dikme töreni yaptınız 300 kişi ile Cumhuriyet İnönü halkı itiraz etmesin diye gazete demeci verdiniz itiraz çok olunca önce 300 sonra 500 en son 1500 itiraz dediniz ama sonuçta itiraz eden biziz sayı 4400 dilekçeleri yok saydınız rant var dediniz rant yaptınız en son seçmenine işgalci ve cahil diyerek kendinizi bize tanıttınız

Yorumu oyla      0      0  
HÜSEYİN YETGİN 2 Mart 2021 Salı 23:17

ARKADAŞLAR ŞEMİKLER İ NASIL YAPILDIYSA BİZIM MAHALLERİ O ŞEKİLDE YAPSINLAR KİMSENİN HAKKI YENMESE İYİ OLUR 45 SENEDİR BU MAHALLEDE OTURUYORUM HİÇ BİR DEGİŞİKLIK YOK YAMANLAR GÜMÜŞPALA DA HASTANE POSTANE KARAKOL VE AYNI ZAMANDA ESNAFTA ÇOK HERKES HALİNDEN MENMUN

Yorumu oyla      0      0  
Ozan namlı 2 Mart 2021 Salı 01:26

Cemil tugay seni insan gibi uyarıyoruz bu muhabbet kapansın bu mahalle ayaklanırsa zaten sana anında ulaşırız canımızın pahasına dedelerimizin toprağı mahallemizden uzak durun bizler canımızı ortaya koyuyoruz peki ya sizzz?

Yorumu oyla      0      0  
Ayşen güner 27 Şubat 2021 Cumartesi 20:27

Yerinde imar yapılsın biz yerimizden.olmak istemiyoruz şemikler nergiz ve ornekköyün dere kenarları gibi bizim mahallemizi bazı kesimlere peşkeş çekmesinler

Yorumu oyla      0      0  
Bilal Arık 27 Şubat 2021 Cumartesi 17:25

Bu pandemi döneminde, insanlar geçim derdine düşmüşken, belediye başkanı ne koparırım derdine düşmüş. Aceleniz ne için? Kimlerin menfaati için? Halkın menfaatini düşünüyor olsaydınız, şu pandemi dönemine de, yangından mal kaçırır gibi imar derdine düşmezsiniz. Halkın size güveni kalmadı

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KARBEM’de yeniden yüz yüze eğitim
Lise ve üniversiteye giriş sınavına hazırlanan öğrencilere ücretsiz eğitim ...
Karşıyaka Sabahattin Ali’yi unutmadı
Plastik ve Rekonstrüktif Cerrah Prof Dr. Ali Barutçu, Sabahattin Ali’nin ...
Büyükşehir’den 211 antrenöre destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, işsiz kalan 211 antrenöre toplam 316 bin ...
 
Minik müzisyenler yarışıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...
Hocalı Şehitleri Bornova'da anıldı
Bornova Belediyesi, Hocalı Katliamı'nın 29. yılında Karacaoğlan Mahallesi'ndeki ...
'Yılın Partner Şehri' Buca oldu
Hayata geçirdiği etkinliklerle toplumun her kesimini kucaklayan Buca Belediyesi, ...
 
Konak Belediyesi'ne Avrupa'dan ödül
Konak Belediyesi'nin Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner Ödülü’nü, ...
Başkan Kılıç'tan İngilizce sunum!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nın ...
Çiçekçilik Organize Sanayi için yeni adım
Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, ilçeye kurulacak Bayındır Tarıma ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri