ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5043
    Dolar
  • Euro
    34,8702
    Euro
  • Altın
    2.484,600
    Altın
  • Bist-100
    9.530,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/30°
    ADANA
  • ANKARA
    15/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/24°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Hollanda Parlamentosu'ndan Türkiye kararı!
Hollanda Parlamentosu'ndan Türkiye kararı!
Feci kaza... 9 aylık hamileydi!
Feci kaza... 9 aylık hamileydi!
DHKP-C'nin kritik ismi yakalandı!
DHKP-C'nin kritik ismi yakalandı!
AK Parti'den CHP'ye geçen belediye 3 gazete ile anlaşmasını iptal etti!
AK Parti'den CHP'ye geçen belediye 3 gazete ile anlaşmasını iptal etti!
2 Ekim 2019 Çarşamba - 17:21

Karşıyaka'da sendika gerginliği!

Karşıyaka Belediyesi'nde bazı işçilerin Personel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Aydın tarafından sendika değiştirmeye zorlandığı iddia edildi. Türk-İş'e bağlı Belediye-İş'teki işçilere DİSK'e bağlı Genel-İş'e geçmeleri yönünde baskı yaptığı iddialarını yalanlayan Aydın ise "Hiçbir zaman sendikal rekabetin içinde olmadım" diyerek kendini savundu.

Karşıyaka da sendika gerginliği!

SONKALEİZMİR- Ekonomik sıkıntılarla boğuşan Karşıyaka Belediyesi'nde bir kriz de işçiler konusunda çıktı. Karşıyaka Belediyesi Personel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Aydın tarafından, Türk-İş'e bağlı Belediye-İş'teki işçilere DİSK'e bağlı Genel-İş'e  geçmeleri yönünde baskı yapıldığı iddia edildi. Belediye- İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada, Murat Aydın'ın tavrının geçmişte bazı AK Partili yöneticilerin yaptıklarına benzediği belirtilirken, "Hak, hukuk, adalet ve demokrasi isteyenlerin; emekçilerin en temel hakkı olan sendika seçme hakkına müdahale edip, işçiye baskı yaparak Genel-İş’e üye olmaya zorlamaları, hukuksuz ve gayri ahlaki bir tavırdır. Sayın Aydın, bırakın işçiler sizin istediğiniz sendikayı değil kendi istedikleri sendikayı seçsinler. Sırf sizin istediğiniz sendikayı seçmediği için işçileri tehdit etmeyin. Eğer ille bir şeyin tarafı olmak istiyorsanız, doğrunun, haklının ve demokrasinin tarafı olun. Bu size de emekçilere de iyi gelecektir. Unutmayın, baskı ve tehditle işçinin Anayasal ve yasal sendika seçme hakkına müdahale etmek suçtur" denildi.

"GENEL-İŞ TETİKÇİSİ..."
Murat Aydın’ın tercihini demokrasiden, haktan hukuktan yana değil, "Genel-İş tetikçiliğinden yana" kullandığı vurgulanan açıklamada, "Oysa Sayın Aydın’ın Genel-İş tetikçiliği yapması önce kendisine, ardından da Karşıyaka Belediyesi’ne ve yöneticisi olduğunuz şirkete zarar vereceği gibi çalışma barışını da bozacaktır" ifadelerine yer verildi.
Belediye-İş'in açıklamasında, "Sayın Murat Aydın, gündüz işçileri aşıyla, ekmeğiyle tehdit edip yandaş sendikaya üye olmaya zorlarken, akşam eve gittiğinizde rahat uyuyabiliyor musunuz? Ya da demokrasi, özgürlükler, hak, hukuk derken hiç dilinizin dolaştığı oluyor mu? Aynaya bakın ve bir an için yaptıklarınızı düşünün. Yaptıklarınıza değer mi? Bugün Doğuda başka, Batıda başka konuşan, işçiye dayanmadan işverenin onayı ve desteğiyle üye kaydeden yandaşların yaptığı evrensel anlamda sendikacılık değildir. Yandaşlıktır. Böyle anlayışlar, emekçilerin haklarını koruyamaz. Belediye-İş, hiçbir zaman onun bunun önünde eğilip bükülmez, kimseden talimat almaz. Yanlışı kim yaparsa yapsın karşısında durur. Bu ilkeler uğruna zaman zaman hükümetler, siyasi partiler ve bazı işverenler Belediye-İş’e bedel ödetmek istemiş olabilir ama unutmasınlar ki Belediye-İş, ilkeleri uğruna her zaman bedel ödemeye hazırdır" denildi.

"SENDİKAL REKABETİN İÇİNDE OLMADIM.."
Bu açıklamaya Karşıyaka Belediyesi Personel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Aydın'dan yanıt geldi. Yazılı bir açıklama yapan Murat Aydın ise işçilere sendika değiştirmeleri konusunda baskı yaptığı iddialarını yalanladı. Aydın, şunları söyledi: "1 Ekim günü Belediye İş Sendikası tarafından yapılan basın açıklamasında; Şirket bünyesinde çalışan ve Belediye İş üyesi olan işçilere baskı yaptığım ve Genel İş Sendikasına geçmeye zorladığım iddia edilmiştir. Üstelik bu iddia ağır, haksız ve nezaket dışı sözlerle dile getirilmiştir. Bu iddia tamamen gerçek dışıdır. Hiçbir işçiye sendikası konusunda bir sözüm veya eylemim olmadı. Hatta imada dahi bulunmadım. Hiçbir zaman sendikal rekabetin içinde olmadım. Öncelikle söz konusu iddiaya karşı elimizdeki sayıları paylaşmak isterim. Şirketimiz bünyesinde halen çalışan (güvenlik işçileri hariç) 1140 işçinin; 1027’si Genel İş Sendikasının, 300’ü Belediye İş Sendikasının üyesidir. Geri kalan işçilerimiz sendika üyesi değildir. Şirket yönetimine seçildiğim Haziran 2019 tarihinden bu yana Belediye İş Sendikasından istifa ederek Genel İş Sendikasına geçen işçi sayısı 178’dir. Sayıların da gösterdiği gibi; işçilere sendika tercihleri konusunda bir baskı yapılması söz konusu değildir. Geçişler, sendikal rekabet ve çalışmaların doğal seyrinde gerçekleşmekte olup iddia sahibi Sendikanın üyesi olan önemli sayıda işçimiz, Şirketimiz bünyesinde çalışmaya devam etmektedir.”  

Etiketler:
 
Küba'da 'Hayal' gerçek oldu
 
Çeşme'de denize bırakıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Umut sürüsü 21 bini geçti
İzmir Büyükşehir Belediyesi,  Aliağa ilçesinde yarısı kadın 25 üreticiye ...
Çeşme’ye yeni hizmet binası...
Çakabey Kültür Merkezi’nin bulunduğu binanın Çeşme Belediye Hizmet Binası’na ...
Bornova'da 10. yıl kutlaması
Basketbolda önemli başarılara imza atan Bornova temsilcisi Bossan Spor ...
 
Çiğli, 'İnsan Hakları' Kenti oluyor
İzmir Barosu öncülüğünde hazırlanan “İzmir İnsan Haklarının Başkenti Vizyon ...
Adnan Saygun’da sezon açılıyor
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 2019-2020 sezonunu dünyaca ünlü sanatçılar ve sergilerle açıyor.
Kadın evde hapsolmayacak
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kadınları ekonomik yaşamın ...
 
Doğançay'a Şirince modeli
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçe sokaklarını gezerek, mahallelerin ...
Gültepe planları tamam
Konak Belediyesi’nin ekim ayı meclis toplantısına, İzmir’de yaşanan orman ...
İzmir Akdeniz'e örnek oluyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in üyesi olduğu Akdeniz ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri