ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5242
    Dolar
  • Euro
    34,8433
    Euro
  • Altın
    2.487,960
    Altın
  • Bist-100
    9.536,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/29°
    ADANA
  • ANKARA
    12/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    15/23°
    IZMIR
  • KONYA
    12/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Flaş İncirlik kararı... Ana Jet Üssü oldu!
Flaş İncirlik kararı... Ana Jet Üssü oldu!
CHP'nin acı günü!
CHP'nin acı günü!
Define faciası: Üç kişi yaşamını yitirdi!
Define faciası: Üç kişi yaşamını yitirdi!
Hollanda Parlamentosu'ndan Türkiye kararı!
Hollanda Parlamentosu'ndan Türkiye kararı!
9 Temmuz 2020 Perşembe - 13:39

Karşıyaka'daki iki arazinin ihalesi yapıldı... DENİZ BİLE SATILDI!

TOKİ'nin 'Yatırımcıya fırsat' sloganıyla satışa çıkardığı, bir parselinde denizi de kapsayan Karşıyaka Mavişehir'deki iki alanın ihalesi gerçekleştirildi. Başkan Cemil Tugay'ın Ankara'da takip ettiği ihale sonucunda, imar planında rekreasyon alanı olarak gözüken ve 21 milyon TL bedelle satışa çıkan arazi 52 milyon TL'ye alıcı buldu. Açık spor alanı olan diğer arazi ise 15 milyon TL bedelle ihaleye çıkarılıp 60 milyona satıldı. Başkan Tugay satışları Karşıyaka halkına saygısızlık olarak yorumladı

Karşıyaka daki iki arazinin ihalesi yapıldı... DENİZ BİLE SATILDI!

SONKALEİZMİR-Toplu Konut İdaresi'nin 21 ve 15 milyon TL bedelle satışa çıkardığı Karşıyaka Mavişehir'deki iki alanın ihalesi gerçekleşti.  İmar planında açık spor tesisi görünen arazi 60, rekreasyon alanı olan ise 52 milyon TL bedelle alıcı buldu. Bu arazilerin kamusal hizmete yönelik olarak belediyelere bedelsiz verilmesi gerektiğini belirten ve ihaleyi Ankara'da takip eden Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay daha önce hukuki yollara başvuracaklarını açıklamıştı. 
Personel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Aydın ve başkan yardımcısı Zeki Yıldırım ile birlikte Ankara'daki TOKİ müzayede salonunda bulunan Başkan Tugay'ın arazileri alan kişilerle görüşmek istediği ancak numaralı gerçekleştirilen ihale nedeniyle firmaların tespit edilemediği öğrenildi. Başkan Tugay'ın alanların bir müteahhit tarafından alınıp konut yapılmasından endişe ettiği belirtildi. 

"KARŞIYAKA HALKINA SAYGISIZLIK"
İhale sonrası açıklamada bulunan Başkan Tugay, "Değerli Karşıyakalılar... Bugün Ankara’da bir kamu kuruluşu olan TOKİ eliyle, şehir planında Mavişehir’de rekreasyon alanı (yeşil alan) ve açık spor alanı olarak belirlenmiş, yani halkımıza ait olan iki arazi, henüz kişisel ve kurumsal kimlikleri hakkında bilgimiz olmayan kişilere, belirlenmiş olan tahmini bedellerin çok üzerinde, astronomik rakamlara satılmıştır. Bu satış basit bir satış değildir. Rant amaçlı olduğu çok açıktır. Söz konusu yerlerin ilan edilen fiyata yakın rakamlarda satılması durumunda alma niyetiyle müzayede salonunda bulunurken şahit olduğumuz bu haksız durum Karşıyaka Belediye Başkanı olarak bana ve eşlik eden arkadaşlarımıza büyük acı vermiştir. Yükseltilen satış rakamları belediye bütçesi ile karşılanabilecek miktarlar değildir. Başından beri satılmaması yönünde ikazlarımıza ve belediyeye devredilmesi yönündeki taleplerimize karşın yine ve yeniden rant alanı yaratmak için gerçekleştirildiği çok açık olan bu satışa ve bu alanda gerçekleştirilecek olası bir yapılaşmaya karşı yasal bütün yollara başvuracağımızı, kamudan ve halktan aldığımız güçle mücadelemizi son ana kadar sürdüreceğimizi herkesin bilmesini isteriz. Bu fırsatla önceki satışta satın aldığımız 8,5 dönümlük belediye hizmet alanının, ranttan kurtarılmış olmasının, bu üzüntü verici durumda tek tesellimiz olduğunu da ifade etmek isterim. 
Bu arazileri alan kişi veya kurumlara hayırlı olsun diyemeyeceğim. Bu alışverişin Karşıyaka halkına saygısızlık olduğunu farketmelerini umutsuzca bekliyorum. Karşıyaka tarihiyle, bugünüyle ve geleceği ile büyüktür ve nihayetinde her zaman iyilik ve doğruluk kazanacaktır. Yaşasın Karşıyaka, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti" açıklamasını yaptı.

DAHA ÖNCE 21 MİLYON TL'YE ARSA ALINMIŞTI

Karşıyaka Belediyesi, TOKİ tarafından satışa çıkarılan Hazine’ye ait ve yıllardır belediye hizmet alanı olarak kullanılan Mavişehir'deki 8.5 dönümlük arsayı satın almıştı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay planlarda ‘belediye hizmet alanı’ olan arsanın İstanbul’daki müzayedesine katılarak 21 milyon 400 bin TL bedelle araziyi Karşıyaka Belediyesi'ne kazandırmıştı.

 
Menemen'de o üye istifa etti!
 
Menemen’de Arı Yetiştiriciliği Sertifika Töreni
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erdoğan Büyüktuna 11 Temmuz 2020 Cumartesi 15:28

Kızılderili ata sözünü hatırlamamız gerek inşallah çok geç kalmamışızdır

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den üreticiye destek... 100 ton patates alındı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarımsal üretimi artırmak için kooperatif ...
Narlıdere’de yaz boyu Gece Pazarı
Narlıdereli kadınları üretim sürecine dahil ederek ev ekonomilerine katkı ...
Balçova'da gelenek bozulmuyor! ÜNİVERSİTELİYE 500 BİLGİSAYAR
Balçova Belediyesi ilçedeki üniversiteyi kazanan öğrencilere dağıtılmak ...
 
İzmir Körfezi kanolarla renkleniyor!
Mavişehir Balıkçı Barınağı’nda faaliyet gösteren Karşıyaka Belediyesi ...
Büyükşehir’den Menemen’e köprü
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen Seyrekköy Mahallesi’nde, İzmir-Çanakkale ...
İZSU'dan körfeze bilimsel gözlem!
İzmir Körfezi’ni yeniden yüzülebilir hale getirme hedefi doğrultusunda ...
 
İzmir'de vaka sayısı nasıl azaldı?
KalDer İzmir Yönetim Buluşmaları’nın konuğu olan İzmir Büyükşehir Belediye ...
Konak'a yeni meclis binası... Proje tamam, sıra ihalede
Konak Belediyesi meclis salonunun da içinde yer alacağı Alsancak Liman ...
Bornova'da haşerelere geçit yok
Bornova Belediyesi hava sıcaklıklarının etkisini artırması ile birlikte ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri