ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2081
    Dolar
  • Euro
    34,8604
    Euro
  • Altın
    2.446,320
    Altın
  • Bist-100
    10.219,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/26°
    ADANA
  • ANKARA
    10/13°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/14°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/19°
    IZMIR
  • KONYA
    12/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Başkan Mutlu Göztepe’nin Süper Lig coşkusuna ortak oldu
Başkan Mutlu Göztepe’nin Süper Lig coşkusuna ortak oldu
Ali Koç kararını açıkladı!
Ali Koç kararını açıkladı!
Güneş patlaması Türkiye'de iletişimi etkileyecek mi?
Güneş patlaması Türkiye'de iletişimi etkileyecek mi?
Eski Fenerbahçeli futbolcunun evinde yangın
Eski Fenerbahçeli futbolcunun evinde yangın
18 Temmuz 2019 Perşembe - 13:29

Karşıyaka'nın 100 günlük raporu

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, 100 günlük görev süresindeki icraatları düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'ındaki toplantıda gerçekleştirdikleri ve planladıkları projeler hakkında bilgi veren Tugay, Karşıyaka Stadı'nın durumu, belediyenin borç miktarı ve Mavişehir'in Çiğli sınırları içerisine dahil edilmesi ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Karşıyaka nın 100 günlük raporu

Abdullah ÇELEBİ/SONKALE-Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, 100 günlük görev süresini değerlendirdi. Belediye başkanlığına seçilmesini "Hayatımda yaşadığım en büyük onur" diyerek yorumlayan Tugay, "Belediyeyi teslim aldığımız zaman ödeme sıkıntısı vardı. Personel maaş ödemeleri ve piyasa borçları ciddi derecede sıkıntılıydı. Mali yapının sıkıntılı olduğunu zaten biliyorduk. Neden böyle, niçin buraya gelindi diye sormuyorum. Biz öncelikli olarak mali disiplinin sağlanması noktasında gerekli ihtiyacı gördük.  İdari açıdan da değişim gerekliydi. İyi anlaşacağınız, sizinle aynı yöne bakan  bir ekiple çalışmadan sorunları çözmek ve projeleri yapmak mümkün değildi. Çalışanların 2 buçuk yıldır zamanında ve eksiksiz maaş almadığını düşünün. Bu insanlardan iyi performans beklemek zor. Son iki ayda bunu değiştirdik. Piyasaya ve bankaya olan 220 milyonluk borcun 43 milyon TL'sini ödedik. Bu yüzde 25 oranında ödemeye denk geliyor. Yüzde 25 dikkate değer bir ödemedir" dedi.
UÇUK KAÇIK PROJELER YOK
Karşıyaka'nın stratejik planları ile ilgili konuşan Başkan Tugay, "Uçuk kaçık projeler peşinde koşmuyoruz.  Ekonomik kriz tablosu içerisinde belediyeyi mali borca sokmadan tedbirli bir kurumsal yapı hedefliyoruz. Bu nedenle yatırımlar da öncelikli ihtiyaçlara yönelik oluyor. Nerede sıkıntı varsa ona göre yatırım öncelemek ve bu çerçevede gerçekçi hedefler koymak amacındayız" dedi. İlçede kentsel dönüşüm ihtiyacı duyan bazı mahalleler olduğunu dile getiren Tugay, "Cumhuriyet Mahallesi için daha önce hazırlanan plana 1092 kişi itiraz etmiş. Biz bu planı doğru bulmuyorduk, göreve geldikten sonra da gereken düzenlemeyi yaptık. Yeni plan daha beğenilecek ve menfaat açısından daha iyi olacak" dedi. 
ÇARŞIDA BÜYÜK DEĞİŞİM OLACAK 
Karşıyaka Çarşısı için köklü değişim gerçekleştireceklerini vurgulayan Tugay, "Eski çarşı ile bugünlü arasında kalite farkı var. Geçiş için yoğun kullanılıyor diye iyi görünüyor olabilir ancak herkes biliyor ki iyi değil. Altyapı, otopark, tuvalet, temizlik, işgaliye, işporta gibi birçok sorunu barındırıyor. Çarşının dokusuna ihanet etmeden köklü bir değişime gideceğiz. Bunun için uzmanlar heyeti çalışması yapılacak. Öyle bir değişim yapalım ki 50 sene bozulmasın ve şikayetler bitsin. Çarşı için ulusal düzeyde yarışma düzenleyeceğiz. Dokuz Eylül Üniversitesi ile ortak çalıştay yaparak şartnameyi belirleyeceğiz. Ondan sonra düzenlenecek yarışmada seçilen projeyi 5 senede adım adım yapacağız" yorumunu yaptı.
KARŞIYAKA'NIN EN BÜYÜK MARKASI KSK
Karşıyaka Belediyespor'da yönetim ve anlayışı değiştirdiklerini ifade eden Başkan Cemil Tugay şöyle devam etti: "Karşıyaka'nın profesyonel anlamda temsili Karşıyaka Spor Kulübü'dür.  KSK ile entegre olmalıyız. Çünkü Karşıyaka'yı temsil eden daha üst bir marka yok. Kulüp sıkıntılı günler yaşıyor, bize de önemli görevler düşüyor. Sürekli iletişim halindeyiz. Altyapı için destek vermeyi önemsiyoruz. Hayalim futbolda Süper Lig'de görmek ve görev sürem içerisinde basketbolda Avrupa şampiyonluğu yaşamak. Bunu imkansız görmüyoruz."  Karşıyaka Stadı'nın durumuna da değinen Tugay, "Karşıyaka Stadı yapılacak öyle ya da böyle. Eski proje ile ilgili süreci baştan sona biliyorum. Belediyenin hukuki müdahalesi yok. Bizden istenen otopark alanı ile ilgili encümen kararını da yerine getirdik. Stat çevresinde oturan sakinlerin davası var. Büyükşehirin de müdahalesi yok. Hatalı olduğu için durmuş proje. Bu alan Genclik Spor Bakanlığı'na stat olması şartıyla devredilmiş.   Stadın yapımına başlanması için 2019 yılı deniyordu. Şimdi 2020 diyorlar. Bakanlık stadı yapmayacaksa araziyi bize geri versin. Yapacaksa da lütfen yapsın" dedi.
UTKU BEY HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAR
Karşıyaka'da Çocuk Belediyesi kurduklarını hatırlatan Tugay, "10-14 yaş arası 120 çocukla başladık. Çok daha fazla talep geliyor, sayı artabilir. Seferihisar'da Tunç beyden sonra çocuk belediyesi kuran ikinci belediye olduk. Bunun tüm belediyelere örnek olacağını düşünüyorum" dedi. Tugay, Karşıyaka Mutfak Sanatları Akademisi, belediyede hızlı çözüm alanı, yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili eğitimin verileceği Zero Karbon Noktası Projesi, Çarşı Kültür Merkezi'ne geçici kütüphane, yüzme havuzu ve buz pateni sahası gibi birçok proje hazırlığı içerisinde olduklarını sözlerine ekledi. Toplantı sonunda gelen soruları da yanıtlayan Başkan Tugay, Çiğli Belediyesi'nin Mavişehir'i kendi sınırları içerisine alma çalışması içerisinde olduğu iddiasına, "Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün bunu gündeme getirdiğini bilmiyorum. Artık gazetelere manşet oluruz. Dimyata pirince giderken ellerindeki pirinçten olmasınlar. Oradakilere sorsak Utku beyi hayal kırıklığına uğratacak bir sonuç çıkar" yorumunu yaptı.  
 

 
Gaziemir'de nükleer tepkisi
 
Altınordu'da Ersel imzayı attı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa 18 Temmuz 2019 Perşembe 18:23

Herseyi cigliye bayrakliya verdik ksk avucici kadar kaldi mavisehir ksk dir.

Yorumu oyla      0      0  
Mustafa 18 Temmuz 2019 Perşembe 18:22

Herseyi cigliye bayrakliya verdik ksk avucici kadar kaldi mavisehir ksk dir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'de nükleer tepkisi
Gaziemir Belediyesi ile Nükleer Karşıtı Platform birlikteliğinde, radyoaktif ...
Batur’dan Milli Kütüphane’ye tam destek
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kentte 7 gün 24 saat hizmet veren ...
Bayraklı'da 100 günde 5 milyon tasarruf
Bayraklı'da rekor bir oyla belediye başkanlığına seçilen Serdar Sandal, ...
 
Seferihisar'da bayraklar göndere çekildi
Seferihisar Sığacık Akkum Halk Plajı’nda 2019 yılı Mavi Bayrak teslim ...
Bayraklı'da Gençlik Futbol Turnuvası
Bayraklı Belediyesi Gençlik Futbol Turnuvası Başkan Serdar Sandal’ın santra ...
İzmir Buluşması'na davet..
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin geleceğini İzmirliler ...
 
Gümrükçü, Binali Yıldırım'a Kaklık sözünü hatırlattı... Çiğli'ye havalimanı istiyoruz
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, AK Partili Binali Yıldırım'a İzmir ...
Bornova'da kaçak yapılar yıkılacak
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, başvuruları 2018 yılı Haziran ...
Burası İzmir'de bir fırın
Eski bir ekmek fırınının üretim alanındaki tablo görenlere hayrete düşürdü. ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri