ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2432
    Dolar
  • Euro
    34,6702
    Euro
  • Altın
    2.404,170
    Altın
  • Bist-100
    10.248,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/27°
    ADANA
  • ANKARA
    8/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    16/30°
    IZMIR
  • KONYA
    10/22°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni dönem!
Doğalgaz ve elektrik faturalarında yeni dönem!
Ünlü şarkıcı Kalben uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı!
Ünlü şarkıcı Kalben uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı!
Galatasaraylı baba ve kızına saldırıda istenen cezalar belli oldu!
Galatasaraylı baba ve kızına saldırıda istenen cezalar belli oldu!
Özgür Özel'den Taha Hüseyin Karagöz açıklaması!
Özgür Özel'den Taha Hüseyin Karagöz açıklaması!
16 Aralık 2023 Cumartesi - 12:15

Karşıyaka’da 1 yılda yaklaşık 40 bin dosta yardım eli uzatıldı

Karşıyaka Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek ve hastalıklardan korunmalarını sağlamak amacıyla sürdürdüğü çalışmalara devam ediyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 2023 yılında toplam 4 bin 250 can dost kısırlaştırıldı, 33 bin 382 can dosta ise çeşitli sağlık sorunları nedeniyle tedavi uygulandı.

Karşıyaka’da 1 yılda yaklaşık 40 bin dosta yardım eli uzatıldı

- Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Karşıyaka bizim olduğu kadar onların da evi, onların da yuvası. Can dostlarımızın sağlıklı, iyi ve konforlu bir yaşam sürmesine katkıda bulunmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Sosyal belediyecilik ilkesi çerçevesinde her alanda faaliyetler yürüten Karşıyaka Belediyesi, can dostların ilçedeki yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde kısırlaştırma, tedavi, bakım ve aşılama çalışmaları ile birlikte toplumsal farkındalık ve bilinç oluşturulması amacıyla seminerler, sahiplendirme etkinlikleri ve festival düzenlendi.



870 CAN DOST SAHİPLENDİRİLDİ
2023 yılı içinde yaklaşık 40 bin can dosta müdahale ederek tedavilerini gerçekleştiren, 4 bin 250 kedi ve köpeği kısırlaştırarak doğal ortamına bırakan Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü; 33 bin 382 can dosta çeşitli sağlık sorunları nedeniyle tedavi uyguladı. Kırık, çıkık, göz hastalıkları vb. sebeplerle 650 sokak hayvanı operasyona alındı. Düzenlenen 4 sahiplendirme etkinliğinin de katkısıyla toplam 870 sokak hayvanı yeni yuvalarına kavuşturuldu.

SEMİNER VE EĞİTİMLER İLE TOPLUMSAL BİLİNÇ ARTIRILDI
Veteriner İşleri Müdürlüğü rutin çalışmalarının yanı sıra toplumsal farkındalığı artırmak, yurttaşlarda sokak hayvanlarının korunması ve doğru bakım uygulanması konularında bilinç oluşturulmasına katkı sunmak amacıyla çeşitli seminer, eğitim ve etkinlikler düzenlendi. Karşıyaka 2023 yılında 2 petshop eğitimi, 2 yerel hayvan koruma etkinliği, 2 köpeklerin dili etkinliği, 1 pati yaka etkinliği ve 4 sahiplendirme etkinliğine ev sahipliği yaptı.



İHBARLARA TİTİZLİKLE YANIT VERİLİYOR
1 yıllık süreçte müdürlüğe iletilen 3 bin 501 sayıda ihbara yanıt veren ekipler, ihbara konu olan sokak hayvanını Cordelion Taypark veya Şantiye Tesisleri’nde bulunan kliniğe götürüyor. Kliniğe götürülen hayvanlar, kısırlaştırma işlemi ve tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından tekrar yaşam alanlarına bırakılıyor. Kontrolsüz üremenin önüne geçmek için kısırlaştırma çalışmalarını da titizlikle yürüten Karşıyaka Belediyesi, bu yoğun çalışmaları ile İzmir’deki ilçe belediyeleri arasında en fazla kısırlaştırma işlemi uygulayan belediye konumunda bulunuyor. Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne ihbarda bulunmak isteyen vatandaşlar ambulans hattı için 0232 324 44 19, can dostlar masası için ise 0232 399 40 00 numaralı hatlardan iletişime geçebiliyor.



“ONLARIN DA YUVASI”
Can dostlar için de sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir bir kent oluşturma amacıyla çalıştıklarını vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Can dostlarımızın sağlığını, yaşam kalitesini ve konforunu çok önemsiyor; çalışmalarımızı da bu doğrultuda şekillendiriyoruz. Veteriner İşleri Müdürlüğü’müzün öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmalar ile kontrollü üremeyi sağlamak ve can dostlarımızı hastalıklardan korumak için kısırlaştırma çalışmalarında titizlikle ilerliyoruz. Can dostlarımızın sağlık kontrollerini, kısırlaştırmasını, tedavi ve bakımlarını yaptıktan sonra kendi yaşam alanlarına geri bırakıyoruz. Bununla birlikte düzenlediğimiz bilgilendirici etkinlikler ile toplumsal farkındalığa katkı sunuyoruz. Karşıyaka bizim olduğu kadar onların da evi, onların da yuvası. Onlar için de yaşanabilir bir kent oluşturmak için yürüttüğümüz çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

 
Lösemiyi yendi doktor oldu!
 
"4 etapta 3 bin 500 bağımsız birim tamamlanacak"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir aydır kayıptı, kuyuda bulundu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, yaklaşık ...
Bayraklı’da muhtarlar ‘Serdar Sandal’ dedi
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, yeniden inşa edilen 5 muhtarlık ...
Filiz başkan Belevi kadınları ile buluştu...
Efes Selçuk Belediyesi tarafından Belevi'de verilen makrome kurslarına ...
 
Narlıdere'de '5 yılda 5 anaokulu' sözü gerçek oluyor!
Narlıdere Belediyesi, Nar Çiçekleri Anaokulları’nın Yaşar Kemal, Narlı ...
Türkiye'nin en iyi sörfçüleri Foça'da yarışacak
Türkiye Yelken Federasyonu Rüzgar Sörfü IQ Foil Olimpik Sınıf ve Techno ...
"Güzel İzmir", "Denizmir" ve "Kırık" Kuşadası'nda denizle buluşturuldu
Kuşadası, nesli tehlike altındaki caretta caretta cinsi 3 deniz kaplumbağasının ...
 
Kemeraltı esnafından katı atık bedeli alınmayacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yılın son meclisinde, Kemeraltı Çarşısı’nda ...
Yenifoça'ya akaryakıt istasyonu müjdesi...
Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Yenifoça’ya Akaryakıt İstasyonu yapılacağını duyurdu.
İzmir Kültür Fonu ile kültür üreticilerine destek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki kültür ve sanat kapasitesini arttırmak, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri