Karşıyaka'da satış devri... Atlar bile gitti, sıra kültür merkezlerinde!
Kent AŞ çalışanlarının maaşlarını aylardır ödemeyen, tasarruf gerekçesiyle Taypark'taki atları dahi satan Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız İşçimenler Ünsal'ın borçlara karşılık Ziya Gökalp Kültür Merkezi ile Bülent Ecevit Kültür Merkezi'ni SGK'ya devretme kararı şok etkisi yarattı. Festival, eğlence ve kutlama organizasyonlarında hız kesmeyen Ünsal'ın devir kararı, geçmişte hiçbir başkanın satmaya yeltenmediği kentin hafızası niteliğindeki kültür merkezlerinin akıbetini belirsiz hale getirdi.
- | Son Kale İzmir
SONKALEİZMİR-Karşıyaka Belediyesi Meclisi'nin bugün Ziya Gökalp Kültür Merkezi ile Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nin belediye şirketlerinin borçlarına karşılık SGK’ya devri gündemiyle olağanüstü toplanması tartışmaları beraberinde getirdi.
KENT AŞ. çalışanlarının maaşlarını aylardır ödemeyen, maliyetleri gerekçesiyle Taypark'taki atları bile satan Başkan Yıldız İşçimenler Ünsal'ın devir kararı, geçmişte hiçbir belediye başkanının satmaya yeltenmediği kentin hafızası niteliğindeki kültür merkezlerinin akıbetini belirsiz hale getirdi.
Kültür merkezleri bünyesinde faaliyet gösteren kurslar, kültür ve sanat faaliyetleri ile kreşin yanı sıra Karşıyakalılar'ın faydalandığı birçok hizmetin nasıl devam edeceği belirsizliğini korurken, SGK'dan da kültür merkezlerinin kullanımı ile ilgili açıklama yapılmadı.
Kültür merkezlerinin devri kararı meclis komisyonlarına sevk edilirken, nasıl bir boca karşılık olacağı da açıklanmadı.
Göreve geldiği günden bu yana maddi sıkıntıları gidermek adına kaynak yaratacak bir proje üretmeyen Başkan Ünsal eğlence, festival ve kutlama organizasyonlarında ise hız kesmedi.

YORUMLAR
Yorum Yap