ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3069
    Dolar
  • Euro
    34,8390
    Euro
  • Altın
    2.412,940
    Altın
  • Bist-100
    10.267,00
    Bist-100
  • ADANA
    12/22°
    ADANA
  • ANKARA
    3/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    7/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/23°
    IZMIR
  • KONYA
    6/15°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
Lise öğrencisi kız silahla okulu bastı!
Kuzey Irak'ta 16 terörist öldürüldü!
Kuzey Irak'ta 16 terörist öldürüldü!
Katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
Katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
O babadan bu kez Vargas hamlesi!
O babadan bu kez Vargas hamlesi!
16 Aralık 2019 Pazartesi - 18:06

Kemalpaşa isyanı...15 yıl ipotek altında!

Kemalpaşa Belediye Başkanı CHP'li Rıdvan Karakayalı, AK Parti tarafından yönetilen geçen 5 yılda aşırı ve çok yüksek faizle borçlanmaya gidildiğini belirterek, "Geride 95 milyon TL borç bırakmışlar. Belediyenin 15 yılını ipotek altına aldırmışlar... Bazı borçların faizi ana paradan daha yüksek. Böyle bir tablo olabilir mi! Bu nasıl vicdansızlıktır! Hani siz faize karşıydınız kardeşim! Ana paradan fazla faiz mi olur? Allah günah yazmaz mı? Sizde vicdan var mı?" diye konuştu.

Kemalpaşa isyanı...15 yıl ipotek altında!

Mustafa AKBAŞ/SONKALEİZMİR (ÖZEL)- İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde 2009-2014 yılları arasında CHP'den belediye başkanlığı yapan, ardından 2014 yılındaki yerel seçimlerde koltuğu AK Parti adayına kaptıran, 31 Mart 2019 seçimlerinde ise geri dönen Rıdvan Karakayalı, 8 aylık döneme ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Mali Hizmetler Müdürlüğü'ne belediyenin borçları ile ilgili bir çalışma yaptıran Başkan Karakayalı, içler acısı tabloyu ortaya çıkardı. Başkan Karakayalı, eski dönemlerden devredenler de dahil Kemalpaşa Belediyesi'nin şuan 94 milyon 913 bin 468 TL borcu olduğunu, bunun 32 milyon 454 bin 389 TL'sinin ise sadece faizlerden kaynaklandığını bildirdi.

15 YILI İPOTEK ALTINA ALMIŞLAR
Belediyenin ve dolayısıyla Kemalpaşa halkının geleceğinin ipotek altına alındığını savunan Başkan Rıdvan Karakayalı, "Geride 95 milyon TL borç bırakmışlar. Belediyenin 15 yılını ipotek altına aldırmışlar... Bazı borçların faizi ana paradan daha yüksek. Bakın mesela, 2017 yılında renkli parke taş döşeme işi yaptırmışlar. 12 yıl vadeli. Kullanılan ana para 1 milyon 405 bin TL, faizi 1 milyon 574 TL... Yani ana paradan daha fazla faiz ödeyeceğiz. Böyle bir tablo olabilir mi?" diye konuştu.

HANİ SİZ FAİZE KARŞIYDINIZ?
Bir başka örnek daha veren Karakayalı, "İki düğün salonu yapmışlar. 10 milyon 356 bin TL ana para, faizi 13 milyon 838 bin TL... Bu nasıl bir vicdansızlıktır... Hani siz faize karşıydınız kardeşim! Ana paradan fazla faiz mi olur? Allah günah yazmaz mı. Sizde vicdan var mı? Nasıl ve hangi hakla bu devletin, halkın parasını faize boğuyorsunuz? Kimin cebinden çıkıyor bu paralar? Halkın cebinden çıkmıyor mu?" dedi.

BANA DEĞİL ONA SORACAKSINIZ!
Başkan Karakayalı, seçimlerin hemen öncesinde de TEB'den 4 buçuk milyon TL'lik 12 ay vadeli kredi çekildiğini, 8 aydır da bunu ödediklerini söyledi. "Peki bunca para nereye gitmiş" sorusuna Karakayalı, "Ben bilemiyorum o paraların nereye gittiğini. Bunu eski başkana soracaksınız. Müfettiş çağırdım İçişleri Bakanlığı'ndan, geldi, çizdi, yaptı, etti, gitti" yanıtını verdi. Başkan Karakayalı, soruşturmadan bir sonuç çıkıp çıkmadığına yönelik soruyu ise "Çıkar mı hiç" diye yanıtladı.

SIKINTI HAT SAFHADA
Rıdvan Karakayalı, 2014 yılında görevi bıraktığında çok güzel bir mali tablo olduğunu belirterek, "Ama şimdi durum vahim. İller Bankası'ndan gelen paramızın yüzde 60'ı bu borçlar yüzünden direkt kesiliyor. Ekonomik sıkıntı hat safhada. Daha önce belediyede çark dönüyordu. Şimdi hiç kimse emlak vergisi yatırmaya gelmiyor. İnşaat sektörü tamamen durdu. İnşaat yapmaya, ruhsat almaya kimse gelmiyor. Burası devlet müessesi. Gelir olacak ki yatırım yapabilesin, bir yere, bir insana faydalı olabilesin... Ama durum böyle olunca yatırımlar aksıyor" dedi.

DERSHANE VE KREŞ GELİYOR
Herşeye rağmen Kemalpaşa halkı için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Karakayalı, "Pazar yerinin üzerine gençlik merkezi yapıyoruz. Projesi çizildi, şimdi ihale aşamasına geldi. Öğretmen kökenli olduğum için eğitime önem veriyorum... 300 kişilik bir kreş yapıyoruz. Onu da hallettik. Önümüzdeki aylarda kreş bitecek.. Gelecek yıla da 1500 kişilik dersanemizi yetiştirmemiz gerekiyor. Gençlik merkezi olacak aslında orası. İçinde kreşi, bilgisayar salonu, internet kafesi bulunacak" diye konuştu.

MEYVELERİ İŞLEYECEKLER
Karakayalı şöyle devam etti: "Bir meyve işleme fabrikamızı kurmaya çalışıyoruz.. Altyapısı hazırlandı, yer arıyoruz şimdi... Kiraz ve diğer meyveleri işleyeceğiz. Kooperatifleşip ürünlerimizi yaş ve kuru meyve olarak iç ve dış pazara satacağız. Hedefimiz yerelde kalkınmayı sağlamak. Ben bina yapmakla filan zamanımı geçiremem. Geçen dönem bir bina yaptım. O da pazar yeri. Onun da en modernini kurduk. Ama biz bina yerine insanların hayatlarına dokunacak projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Bir de rekreasyon alanı oluşturuyoruz. 300 metrelik yürüyüş ve koşu pisti, piknik alanları, oturma yerleri var."


 

 
WhatsApp’a ücretli özellik!
 
İzmir'de Las Tesis bilançosu... Çok sayıda kadın evinden alındı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da Ayın Konuğu Zeynep Oral
Karşıyaka Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği “Ayın Konuğu” etkinliklerinin ...
Bornova'da birlik ve beraberlik buluşması
Bornova’daki birlik ve beraberlik, Bornova Belediyesi’nin muhtarlar, mecliste ...
Çiğli’de Türk Sanat Müziği Rüzgarı
Çiğlili müzikseverlerin bir çatı altında toplandığı Çiğli Türk Sanat ...
 
Büyükşehir'den katı atık hamlesi... 3 ilçeye daha istasyon
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 8 katı atık istasyonuna yenilerini ekleyecek. ...
Yüz güldüren hizmet: CV Bank
CV Bank birimi sayesinde iş arayan vatandaşlar ile eleman arayan firmalar ...
Geçmişi, bugünü ve geleceği ile Karşıyaka
Karşıyaka Belediyesi, kentin yazılı belleğini oluşturmak ve bilimin ışığında ...
 
Narlıdere'de 'Bel ağrısı' semineri
Narlıdere Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde ...
Güzelbahçe'de şölen gibi kongre...
CHP Güzelbahçe İlçe Örgütü Kongresi’ni yaptı. Tek listenin çıktığı kongre, ...
Başkan Soyer'den Filiz Tekin tepkisi... YETER ARTIK!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eşinin bakımsız olduğu gerekçesiyle ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri