ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5826
    Dolar
  • Euro
    34,9991
    Euro
  • Altın
    2.429,410
    Altın
  • Bist-100
    9.722,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/36°
    ADANA
  • ANKARA
    18/27°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    16/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/24°
    IZMIR
  • KONYA
    17/29°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
14 Ekim 2020 Çarşamba - 13:50

Kemeraltı esnafından altyapı çağrısı

İzmir'de dün etkili olan sağanak sonrasında iş yerlerini su basan Kemeraltı Çarşısı esnafı, çarşıdaki altyapının iyileştirilmesini istiyor. Suların tahliye edilmesi için İZSU tarafından 2,5 aylık çalışma yapıldığını belirten esnaftan gelinlik mağazası sahibi Mevlüt Uygan, "Suları tahliye etmesi için kanal içine motor koydular. Ancak yağmur yağdığında bu motor, suları otomatik olarak tahliye etmiyor. Elle çalıştırmaları gerekiyor. Yağmurda da sel olduğu olduğu için de gelen giden olmuyor" dedi

Kemeraltı esnafından altyapı çağrısı

İzmir'in hem ticaret hem de kültürel yaşantısında önemli bir yer tutan Tarihi Kemeraltı Çarşısı, dün saat 15.30 sıralarında başlayan ve yaklaşık 45 dakika etkili olan sağanak sonrasında sular altında kaldı. Hisarönü mevkisindeki birçok iş yeri ile Küçük Demirhan İşhanı yağmur sularına teslim oldu. Esnaf, kendi çabalarıyla yağmur sularını tahliye etmeye çalıştı. Her yağmur yağışında su baskınlarıyla karşı karşıya olduklarını belirten esnaf, belediyeye çağrıda bulundu.

'YAĞMUR YAĞMASA DA KOKU İÇERİSİNDEYİZ'

Gelinlik mağazası işleten Mevlüt Uygan, belediyenin su tahliye kanalları yaparak mazgallara yerleştirdiği motorla suyun kanalizasyona çekilmesi için çalışma yaptığını ancak 2 yağmurda da su baskının olduğunu belirterek, "Burada iş yapacağımız sezonda, 2,5 aylık bir çalışma yapıldı. Fakat hem geçen haftaki yağmurda hem de dünkü yağmurda su bastı. Buradaki problem, İZSU'nun buraya yaptığı motorun otomatik devreye girmemesi. Dün gelemediler, burayı felaket şekilde su bastı. Biz suları temizledik. Her şey bittikten sonra İZSU müdürleri geldi ve onlara derdimizi anlattık. Yağmur haricinde de ayrıca esnafın döktüğü sular, restoran ve kafelerin suları nedeniyle yine buradaki ızgara doluyor ve inanılmaz bir koku yapıyor. Biz burada hayatımızı devam ettiriyoruz, para kazanmaya çalışıyoruz. Yağmur yağmasa da koku içerisindeyiz. Yemek yiyoruz, çay içiyoruz ancak kokudan çok rahatsız oluyoruz. Dün müdürlere derdimizi anlattık ve onlar da buradaki suyun otomatik çekileceğini ve sadece yağmurda motoru açmayacaklarını söylediler. Burayı basan sular temiz su değil. Çünkü bu sokaklardaki lağımlar da taşıyor ve her yere o lağım suları da giriyor. Pislik içerisinde kalıyoruz. Gelinliklerimiz, bindallılarımız ıslanıyor. Kumaşçı arkadaşların hepsinin ürünleri yerde, onlar da ıslandı. İnşallah bu motor bizi kurtarır. Yetkililerden rica ediyorum, bu motoru takip etsinler. İlk kurulurken bu motorun otomatik olacağını, su belli bir seviyeye geldiği zaman çalışacağı söylendi. Öyle olmadı. İnşallah bundan sonra düzelecek" dedi.

'HALA ÜRÜNLERİMİZİ KURTARMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Çarşıda bindallı mağazası işletenlerden Nazlı Şimşek ise, "Dün dükkanımızı su astı. Izgaralar su doldu, rögarlar taştı, içeriye baya bir su girdi ve gelinliklerimiz ıslandı. Diğer esnaf arkadaşlarımızın da dükkanlarına su girdi. Temizlik yaptık, şu an hala kurtarmaya çalışıyoruz ürünlerimizi. Buradaki ızgaralar suyu götürmüyor, en ufak bir yağmurda dükkanlarımıza direk su giriyor. Doğal olarak rezillik yaşıyoruz. Biz bu sokağa yapılan motorun çalışmasını istiyoruz. Satışa sunduğumuz ürünler zarar görmesin istiyoruz" dedi.

'SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI DÖNEMİNDE BİR ÇALIŞMA YAPILABİLİRDİ'

Çocuk ürünleri satan Gülay Altıntaş ise, her yağmurda aynı sorunları yaşadıklarını ve belediyenin herhangi bir çözüm bulamadığını belirterek, "Pandemi nedeniyle sokağa çıkma yasakları sürerken, çarşının ve dükkanların boş olduğu dönemde bir çalışma yapılabilirdi. Ancak yapılmadı. Sürekli gelip kazıyorlar ancak bir sonuca ulaşamıyoruz. Artık bu sorunların halledilmesini istiyoruz" dedi.

 

 
Altınordu, Adanaspor'a kaybetmiyor
 
Başkan Selvitopu'dan İYİ Parti'ye ziyaret... ÜÇ ÖNEMLİ MESAJ!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya Bankası açıkladı... Türkiye borç içinde!
Dünya Bankası, düşük ve orta gelirli 120 ülkenin dış borç verilerine ilişkin ...
Portakal fiyatları el yakacak
Bu yıl bahar aylarının sıcak olması ve kuvvetli poyraz nedeniyle ağaçlardaki ...
Tekel bayilere astronomik ceza!
Yeni gıda yasası ile “gıda güvenliği ve güvenilirliği hususunda tüketicide ...
 
Dolar kritik eşiği zorluyor
Dolar/TL 7.95'in, euro/TL ise 9.35'in altındaki seyrine devam ediyor. ...
EBSO Meclisi'nden sağlık çalışanlarına teşekkür
EBSO Meclisi, pandemi süreciyle birlikte her biri birer kahramana dönüşen ...
İhracatta nar bereketi
Bereketin sembol meyvesi narda Türkiye’nin ihracatı yılın 9 ayında yüzde ...
 
Türkiye'ye boykot!
Suudi Arabistan’ın DTÖ’de dava açılmaması için ‘gizli’ olarak sürdürdüğü ...
Dolarda son durum...
Dolar/TL 7,90 seviyesinin altında işlem görürken piyasalar Merkez Bankası'nın ...
Ekmeğe zam!
İstanbul Ticaret Odası komisyonunda kabul edilen düzenlemeye göre ekmeğe ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri