ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2417
    Dolar
  • Euro
    34,9683
    Euro
  • Altın
    2.450,980
    Altın
  • Bist-100
    10.180,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    6/18°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/20°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/24°
    IZMIR
  • KONYA
    9/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Slovakya Başbakanı Fico'ya silahlı saldırı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 emniyet görevlisine gözaltı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
Erkek arkadaşını öldürmüştü... Cezası belli oldu!
1 Eylül 2023 Cuma - 16:27

Kılıçdaroğlu'dan yerel seçim mesajı... "Başarılı olanlar devam edecek"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da bazı medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelirken, yerel seçime dönük önemli mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu, "Adayların kim olacağına parti meclisi karar verecek ama başarılı belediye başkanlarımızın hakkını yemek istemeyiz. Onlar, görevlerine devam edecekler. Özellikle Ankara, İstanbul, İzmir. Büyükşehir belediyeleri kendi kampanyalarını kendileri yapacak" dedi.

Kılıçdaroğlu dan yerel seçim mesajı...  Başarılı olanlar devam edecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri’nde verdiği akşam yemeğinde bazı gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 2024'te yapılacak yerel seçimlerle ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "İmamoğlu CHP’nin, Yavaş İYİ Parti’nin adayı olsun formülüne ne dersiniz?" sorusu üzerine de "Ankara’da da İstanbul’da da dominant olan parti CHP’dir. Öyle kabul etmek lazım" diye vurgu yaptı. 

Kılıçdaroğlu ile röportajdan bazı bölümler şöyle:

"BAŞARILI OLANLAR GÖREVİNE DEVAM EDECEK"

"Her bir belediye ile ilgili akademisyen ve kampanya grubu olmak üzere iki grupla çalışıyoruz. Her il için farklı çalışma, çünkü her ilin farklı karakteri var. Çalışmalar belli olgunluğa ulaşınca belediye başkanları ile toplantı yapacağız. Büyükşehir belediyeleri ile diğer belediyelerimizde ayrı kampanyalar yapacağız. Adayların kim olacağına parti meclisi karar verecek ama başarılı belediye başkanlarımızın hakkını yemek istemeyiz. Onlar, görevlerine devam edecekler. Özellikle Ankara, İstanbul, İzmir. Büyükşehir belediyeleri kendi kampanyalarını kendileri yapacak"

'ERKEN SEÇİM' YANITI

"Normalde etik kurallara uyan bir iktidarın yerel seçimlerde kaybederse seçime gitmesi lazım. Demokrasinin kuralı budur. Güven testini gerçekleştirmesi lazım ama Erdoğan bunu yapar mı bilmiyorum. Bunu yapması için demokrasi kültürünü içselleştirmesi lazım. Erdoğan’da bunu göremiyorum. Toplumsal baskı bunu ne kadar gündeme getirir ya da etkili olur bilemiyorum."

"CHP’li belediye başkanlarının olduğu yerde CHP’li belediye başkanları vardır, devam eder. Bunun ortası olmaz. Her halükarda Ankara’da da İstanbul’da da dominant olan parti CHP’dir. Öyle kabul etmek lazım."

"YEŞİL SOL'UN İÇ İŞİNE KARIŞMAYIZ"

"Yeşil Sol Parti ya da diğer partilerin İstanbul için ne yapacağını henüz bilmiyoruz. Gelişen olaylar, süreç içinde oturulur konuşulur. Kimseyle kavga etmiş, ilişkileri tamamen koparmış değiliz. Kimse kimseyle “kesin bir şey görüşmez, olmaz” diye bir şey yok. Eleştirileri saygı ile karşılıyoruz. Şimdi fazla bir şey söylersek Yeşil Sol Parti’nin iç işine karışmak ya da etik dışı bir davranışta bulunmuş oluruz. 

AKP; alt gelir gurubundan üst gelir grubuna kaynak aktarıyor. Kur Korumalı Mevduat ile 717 milyar lira faiz ödendi ve bir kuruş vergi alınmadı. Bunu fakirden alarak yaptı. Bu cumhuriyet tarihindeki en büyük kaynak transferlerinde biri. Ballı börek gibi bir şey. Beşli çeteye dolar garantisiyle ödemeler yapılıyor. Ücretli ve emekliye geçim garantisi verilmiyor. Sistem tersine çalışıyor. Bu nereye kadar gider? Alt gelir gruplarına dul yetim parası, emekli aylığını biraz arttırmak gibi kaynak aktarılır ama bunun sonu yok. Bu iş sosyal patlamaya doğru gider. Bu risk var."

"EVET SEÇİM BİTTİ, İTTİFAK BİTTİ"

Akşener’in masadan kalkması, kazanamayacak aday söylemi toplumda –muhalefette şeffaflık yok-algısı yaratmadı mı? Şimdi de ittifakın bittiğini söylüyor. Akşener belediye başkanlarınızı suçluyor seçim yenilgisinden. Olası bir ittifaka açık değil gibi bir izlenim veriyor.

Olabilir. Meral Hanımın masadan kalkması, sonra gelmesi onların takdirinde olan bir şey. Neden masadan kalktın diye bir sorgulama yapmadık. Zarar verdi mi, vermedi mi diye özel bir çalışma yapmadık. Her şey o kadar hızlı ilerliyor ki. Evet, seçim bitti, ittifak bitti ama konuşuyoruz, görüşüyoruz. Önümüzde yerel seçim var. Ne tür işbirlikleri yapabiliriz, herkes ona bakıyor. Başka şeyler söyleyip de şimdi nezaketsizlik yapmak istemem.

Bu sorunun yanıtını sığınmacılarda aramamız gerekiyor. Bence Türkiye’nin en temel sorunu bu. Bütün sınırlar yol geçen hanına dönmüşse, gelenlerin ne iş yaptığı bilinmiyorsa, uyuyan hücrelerin boyutu bilinmiyorsa bu Türkiye’nin geleceği açısından çok ciddi bir risk. Ciddi toprak alımları var. Bölge tamamen kontrolden çıkmış durumda. Asıl üzerinde durulması gereken konu bu. Seçimi kim kazandı? Seçimi sığınmacılar kazandı. Kimin sığınmacı olup olmadığı belli değil. Afganlar Konya’da özel olarak eğitiliyor. Türkiye bir ekonomik patlama ile beraber başka patlamalara her an gebe olabilir.
 

 
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Avrupa'daki rakipleri belli oldu
 
CHP İzmir'de Aslanoğlu adaylığını açıkladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Bayraklı’da tek yürek!
CHP Bayraklı ilçe örgütü tek yürek oldu. Dayanışma yemeğinde bir araya ...
Şakir Başak 'ben de varım' dedi...
CHP Konak eski İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, İzmir İl Başkanlığı için ...
Deniz Yücel: Hukukun üstünlüğü için mücadele edeceğiz
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Deniz Yücel, ...
 
Politika Durağı'nda çarpıcı kongre yorumları ve son adaylık kulisleri...
Gazeteciler Mustafa Akbaş, Sercan Avcı ve Onur Çakır, Bir TV'deki Politika ...
Aslanoğlu, cuma günü açıklayacak
CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 1 Eylül Cuma günü saat 17.00'de Alsancak'taki ...
AK Partili Çankırı'nın tören çıkışına CHP'den fotoğraflı yanıt!
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'nın 30 Ağustos töreninde ...
 
İzmir'de Kılıçdaroğlu'na çiçekli karşılama
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın programına geçmek üzere geldiği ...
CHP İzmir'den 30 Ağustos töreni..
CHP İzmir İl Başkanlığı'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yılı dolayısıyla ...
İYİ Partili Özlale'den Çıray'a sert gönderme: Anlatsam, bir daha programlara çıkamaz!
İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri