ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3772
    Dolar
  • Euro
    34,9877
    Euro
  • Altın
    2.326,030
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    13/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    9/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı!
29 Ocak 2020 Çarşamba - 19:09

Kiralık evlere deprem zammı.. Yazıklar olsun!

Elazığ'da 6,8 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından birçok ev kullanılamaz hale geldi. Hasarlı evlerine giremeyen vatandaşlar ise yeni ev arayışına girdi. Kiralık evlere artan talep fırsatçı ev sahiplerini de harekete geçirdi. İlde depremin ardından kiralık ev fiyatları neredeyse iki katına çıktı. Ev arayanlar ise yükselen kiralık ev fiyatlarına isyan etti.

Kiralık evlere deprem zammı.. Yazıklar olsun!

Elazığ’da geçtiğimiz cuma günü 6,8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş ve deprem sonrası bazı evler yıkılırken, birçok ev ise kullanılamaz hale gelmişti.

Evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlar ise geçici olarak çadır, okul, cami, spor salonları ve misafirhanelerde kalmaya başladı.

İlde durumun normale dönmeye başlaması ile birlikte evleri hasar gören vatandaşlar kiralık ev arayışına girdi. Ancak başlarını sokacak yeni bir ev umuduyla mahalle mahalle dolaşan depremzedeler ev fiyatlarının neredeyse iki katına çıktığını gördü.

“EV SAHİPLERİ FIRSATÇILIK YAPIYOR”
Ev kiralarının yüzde yüz arttığını söyleyen ve kiralık ev aradığını belirten Zülfiye Şimşek adlı vatandaş duruma şu ifadelerle isyan etti:

* 750 liralık evde oturuyorum ama evim yıkıldı ev sahibim ‘siz yapın kiradan düşelim’ diyor ama benim bu evde can güvenliğim yok. Evimin her tarafı çatlamış durumda.

* Bin liralık bir ev bin 500 lira olmuş herkes kendini düşünüyor. İnsanlar biraz da birbirlerini düşünse dışarıda kimse kalmaz ve mağdur olmaz. Her insan bin 500 lira kira verebilir mi? Herkesin durumu belli. Burada mağdur olan insanlar İstanbul’a bile gidiyorlar. Ev sahipleri fırsatçılık yapıyor.

“YIKIK DÖKÜK EVLERİN KİRASI BİLE 800-900 LİRA”

Deprem sonrasında evinde büyük hasarlar meydana gelmesinden dolayı ev arayan Ayşe Türkoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

* Depremden sonra kira fiyatları arttı ve bu bence haksızlık, şu durumda artmaması gerekiyor. Onların da vicdanlı olması bizleri de düşünmeleri lazım. Evimde oturamıyorum. Kapımı örttüğüm zaman bile duvarlarım sallanıyor.


* Ben şu anda kiraya da gidemem, kocam işsiz. Ataşehir Mahallesinde bir eve baktık bin 300 lira, Doğukent Mahallesinde baktık bin lira ile bin 200 arasında. Dökük evler bile şu anda 800 ile 900 lira arasında. Burada bir fırsatçılık var insanlar mağdur. Kimsenin işi gücü yok kocam 8 aydır çalışmıyor ve kış ayındayız. Ev sahiplerinin bizlere destek olması lazım.

Kaldığı eve deprem sonrarı 500 TL zam yapılan Reşat Doğan duruma tepkili. SÖZCÜ

“BİN 500 LİRALIK KİRAM 2 BİN LİRA OLDU”

Bin 500 liraya kaldığı yerin, ev sahibi tarafından 2 bin liraya çıkartıldığını belirten Reşat Doğan şunları söyledi:

* Depremden önce 700-800 lira olan bir kira minimum bin 500 lira oldu. Ev sahipleri ne iş yapıyorsun demeden direk bin 500 olduğunu söylüyor. Ben burayı bin 500 liraya tuttum. Anahtarlarımızı aldık, eşyalarımızın bir kısmını taşıdık, üç saat sonra ev sahibi beni aradı ve bana ‘2 bin lira verirsen oturun yoksa eşyalarınızı alın’ dedi.

* Elazığ Valiliğine gittim bana Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmamı istediler. Cenab-ı Allah bu millet yardım etsin. Bu fırsatçılık mıdır, tefecilik midir nedir bilmiyorum ama bunlar Allah korkusu, vicdan korkusu olmayan insanlar bunlar. Türkiye’nin her tarafından insanlar gelmiş şehrimize geliyor bize yardım ediyor elimizden tutuyor. Biz kendi kendi kendimizi yere vuruyoruz.

EMLAKÇILAR DA DURUMDAN ŞİKAYETÇİ

Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Hakan Albayrak da, depremin ardından kiraların fırsatçılık yapan ev sahiplerince iki katına çıkarıldığını söyledi.

Her gün yüzlerce kişinin emlak bürolarına gelerek ya da telefonla kendilerini arayarak ev istediğini belirten Albayrak şöyle konuştu:

* Buna rağmen insanların taleplerine yetişemiyoruz. Hasarlı binalar yıkılmaya başlandığı için vatandaşlar kiralık daire aramaya başladılar. Ne yazık ki bu durumu bazı arkadaşlar fırsata çevirdiler.

* Deprem öncesi 800 TL olan evler 1500 TL olmuş durumda. Ev sahipleri maalesef böyle fiyat veriyorlar. Birçok kişi maalesef bu durumdan nemalanarak kiraları iki katına çıkardı. Bazı ev sahipleri kiraları daha düşürdü veya bedava olarak depremzedelere tahsis etti. Ancak, büyük çoğunluğu bunu fırsata çevirip kiraları yükseltti.

“KİRALIK EV BULMAK ZOR”

Deprem sonrasında Bin 200 liralık evin Bin 500 lira olduğunu belirten Emlakçı Mehmet Bak şunları söyledi:

* Depremden sonra kira artışlarının olduğu söyleniyor. Deprem sonrasında zarar görmüş evlerden dolayı kiralık ev isteyen birçok vatandaş var. Ama maalesef şu an kiralık ev bulmak çok zor. Kiralık daireler şu anda çok nadir var.

* Yaşanan deprem sonrasında 750-800 liradan bin lira ile bin 200 liraya, bin 200 olanlar ise bin 500 liraya çıktığı söyleniyor. Bu fiyat artışlarının fırsatçılık olarak değerlendiriyorum. Çünkü yarın bizlerinde başlarına gelebilir. Bence kiraları aşağıya çekmemiz gerekiyor. Fırsatçılık iyi bir şey değildir.

“EN BÜYÜK KİRA ARTIŞI MÜSTAKİL EVLERDE OLDU”

Depremi fırsat bilip de evinin kirasını aniden artıranlar en büyük vicdansızlığı yapıyorlar diyen Emlakçı Aydın Apaydın, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

* Depremi fırsat bilip de evinin kirasını aniden artıranlar en büyük vicdansızlığı yapmış olurlar. Benim evimin karşısında iki tane daire var. 800 liradan bin 200 liraya çıkarmışlar kirayı. Bu çok kötü bir olaydır. Bunu 600-700 yapması gerekirken bin 400, bin 500 yapıyorlar. Böyle bir şey olabilir mi?

* İnsanlar ölmüş evleri yıkılmış böyle bir durumda böyle fırsatçılık yapılır mı? Benim bahçeli bir evim var eğer giden olursa götürüp kendilerini yerleştireceğim, otursunlar bahara kadar ne olur yani. İnsanlık budur. Ama bunun tam tersine ev sahibi gelmiş kiracıya bana 800 lira değil bin 200 lira vereceksin diyor. Şu an en çok artış müstakil evlerde yaşandı. 400-500 lira olan evler 700-800 liraya çıkartıldığını duyduk.

“ÇOK FAZLA SAYIDA ŞİKAYET VAR”

Kendisine günde 15-20 kiracının geldiğini ifade eden Emlakçı Hacı Cuma Albayrak ise şu şekilde konuştu:

* Kiralık ev veremiyoruz çünkü yok. Olanlar ise kirası bin 200 ise şimdi bin 800 yapmış. Biz emlakçılar olarak buna karşıyız. Böyle durumları şikâyet etsinler. Burası mahrumiyet bölgesi birbirimize yardım etmemiz destek olmamız gerekirken biz birbirimizi sömürmeye çalışıyoruz.

* Yazı bu millete dışarıda kalan insanlar var ve şu anda dışarıda kar yağıyor. Ben böyle bir durumda parayı düşünmem. Çünkü yarın hepimizin başına gelebilir. Biri soğuk yerde yatıp biri sıcak yerde yatarsa bu Allah’tan reva mıdır?

* Ev arayanlardan da çok fazla şikayetler var ev bulamadıklarından ve buldukları evlerinin pahalılığından şikâyet ediyorlar. Bazı ev sahipleri yaşanan depremde evlerine bir şey olmamışsa ev kiralarını artıyorlar 400 liraysa evi ve depremde bir şey olmamışsa 900 lira vereceksin diyor. (SÖZCÜ)

 
Güngör Özbek son yolculuğuna uğurlandı
 
Bekçilere silah ve zor kullanma yetkisi verildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızılay'da maaş tartışması... Bu rakamlar doğru mu?
Kızılay'da çalışan müdürlerin 2019 yılında aldıkları maaşlarla ilgili ...
FETÖ’den yargılanan hakime tazminat
FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan, adli kontrol şartıyla tahliye ...
Kızılay’dan Ensar’a 8 milyon dolarlık bağış
Elazığ-Malatya Depremi’nin ilk gününde para yardımı çağrısıyla tepki çeken ...
 
Deprem bölgesinde yarı yıl tatili uzatıldı
Deprem bölgesinde çalışmalarını sürdüren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ...
Prof. Dr. Ercan açıkladı: Depremin yeni adresi Sındırgı olur
Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kırkağaç'ta meydana gelen deprem ...
Marmaris açıklarında 5.4 büyüklüğünde deprem!
Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında saat 18.38'de yerin 25 kilometre ...
 
Uzman isimden açıklama... Depremin yeni adresi neresi?
Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kırkağaç'ta meydana gelen deprem ...
Alkolmetreye itiraz etti, cezayı iptal ettirmeyi başardı
Isparta’da durdurulan Mehmet Altun'a, alkolmetreyle yapılan ölçüm sonrası ...
İki bölgeye işaret etti... 7 şiddetinde deprem olasılığı yüksek!
Elazığ depreminin ardından değerlendirmelerde bulunan Jeoloji Yüksek Mühendisi ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri