ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/28°
    IZMIR
  • KONYA
    15/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Galatasaray adım adım şampiyonluğa!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Erdoğan ABD'ye gitmiyor!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Bakanlıktan tavuk fiyatları için yeni hamle!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
Öğrenciyi tekmelemişti... Kovuldu!
21 Şubat 2021 Pazar - 12:30

Komünist Başkan: Temsil ağırlama giderlerini 1 milyondan 30 bine düşürdük

Türkiye’nin tek komünist Başkanı, SÖZCÜ HaftaSonu’na konuştu. Tunceli Belediyesi’ni 68 milyon liralık borçla kayyumdan devralan Fatih Maçoğlu, israfa son verip 2 yılda 10 milyon liralık borcu kapattı.

Komünist Başkan: Temsil ağırlama giderlerini 1 milyondan 30 bine düşürdük

Ovacık ilçesinde 5 yıl süreyle görev yaptıktan sonra, Tunceli Belediye Başkanı seçilen Türkiye'nin tek komünist başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Komünist olmaktan kaynaklı önümüze sıkıntılar çıkıyor ama artık komünist olmam kabullenildi'' dedi.

Belediyeyi 68 milyon lira borçla devralan Maçoğlu bunun 10 milyonunu ödedi ve israfa son verdiklerini açıkladı. Maçoğlu iki yıllık Tunceli Belediye Başkanlığı dönemini ve yaptıklarını Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'e anlattı:

BU KADAR TEMSİL Mİ OLUR?

– 68 milyon borçla belediyeyi devraldık. İki yıllık süreçte borcumuzu 58 milyon 499 bin 17 liraya düşürdük. Yani borcun yaklaşık 10 milyonunu ödedik. Bu borç nereden gelmiş, birçok ihmal var. Temsil ağırlama giderleri çok yüksekti, 1 milyon liranın üzerindeydi. Bu kadar temsil ağırlama mı olur? Bu tutarı 30 bin liraya düşürdük. Şu an borçlanma sınırı aşıldığı için kredi çekemiyoruz, borçlarımız da gelirlerimiz bize ulaşmadan kaynağından tahsil edildiği için zorluk yaşıyoruz. Borçlanmak her zaman kötü değildir kimi alt yapı hizmetleri olur, uzun vadeli borçlanırsınız, hizmet için bunlar yapılır.

– Bizden önceki kayyum yönetimi, Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait anayol kenarlarında var olan elektrik direklerini sökmüş. Bu direklerin yerine buranın iklim şartlarına uygun olmayan elektrik direkleri almışlar. Üstelik ihale yapıp piyasa değerinin çok üstünde de fiyat ödemişler. Böyle harcamalar, örnekler var. Biz ihale yapmak yerine halkımızla dayanışarak belediye öz kaynaklarını etkin kullanarak çalışma yapıyoruz. İleriye dönük güneş enerjisi santrali, geri dönüşüm proje çalışmalarımız var.

KİRALARI TOPTAN ALMIŞLAR

– Ovacık'tan bu yana 7 yıldır halka hesap verebilir bir anlayışı sürdürüyorum. Bu yıl da aynı anlayışla gelir-gider tablomuzu halkımızla paylaştık. Ayrıca belediyenin kimi kira gelirleri de toplu alınmış ve harcanmış. Böyle olunca gelirlerimiz de olması gereğinden düşük hale geldi. SGK, vergi dairesi, elektrik faturası borçlarının zamanında ödenmemesi sonucunda faiz ödemek durumunda kaldık. Belediyemize ait dükkân gelirlerini peşin tahsil etmişler ve biz ekonomisi daraltılmış bir belediye teslim aldık.

İLLER BANKASI DESTEK VERMİYOR

İller Bankası'ndan herhangi bir destek çıkmadığını belirten Fatih Maçoğlu, şunları anlattı: “Aksine kayyum dönemindeki krediler, teminatlı ikraz kredisi olarak çekildi. Pandemi sürecine rağmen bu krediler kesilmeye devam ediliyor. Emekli olan personellerimize ait tazminatların ödenmesinde de herhangi bir destek sunulmadı. İller Bankası'na yapılan hiçbir projeye olumlu bir dönüş olmadı.”

Komünistliğim kabullenildi

Fatih Maçoğlu, kamuoyu tarafından ‘Komünist Başkan' olarak tanınıyor. Ülkenin ilk Türkiye Komünist Partisi'ne üye il belediye başkanı. “Artık benim komünist olmam kabullenildi” diyor. Maçoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

SIKINTIMIZ YOK

“İçinde yaşadığımız dünyaya, yaşadığımız coğrafyaya karşı kendimizi sorumlu hissediyoruz. Bu sorumluluk, sahip olduğumuz dünya görüşünün etkisi. Yani bir şey yaparken bu sorumlulukla hareket ederseniz işinizin kolaylaşacağından emin olabilirsiniz. Daha önce mülkü amirle sıkıntılarımız oldu. Şu an için bir sıkıntımız yok. Komünist olmaktan kaynaklı elbet verdiğimiz mücadelede, önümüze sıkıntılar çıkıyor. Ama artık benim komünist olmam kabullenildi.”

Makam aracı kullanmam

Fatih Maçoğlu, makam aracı kullanmıyor. Kendi cebinden benzinini koyduğu özel aracını kullanıyor. Gerekçesini ise şöyle anlatıyor: “Makam aracı kullanmayı doğru bulmam. Belediyedeki arkadaşlarla Ankara'ya gideceksek, benim ya da o arkadaşımızın arabasıyla gidiyoruz. Ankara'da yoldaşlarımızın evinde kalıyoruz ki belediye bütçesine katkımız olsun.”

Ve pandemi… Salgınla ortaya çıkan işsizliğin Tunceli halkını ciddi anlamda etkilediğini kaydeden Maçoğlu, “Bu sorunu, dayanışma üzerinden aşmaya çalışıyoruz” dedi.

 
Eskişehir'deki aile katliamında katil zanlısı eski ortak çıktı
 
Batur: Belediyelerin nefes alması lazım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şanlıurfa'da biber bitti, Antalya'dan takviye
Türkiye'de acı yeme konusunda ilk akla gelen şehirlerden olan Şanlıurfa'da, ...
Av yasağının kalkması da fiyatları düşürmedi: 75 liraya çıktı!
Av yasağının kalkmasına rağmen sezon başında 40 liradan satışa sunulan ...
Prof. Dr. Faruk Aydın: Mutant virüsle bulaşın 1 buçuk kat arttığı ispatlandı
Sağlık Bakanı Koca'nın paylaştığı vaka sayısı haritasına göre 8-14 Şubat ...
 
Çıplak kadın bekçileri peşinde koşturdu!
Bursa'da hafta sonu kısıtlamasında Bursa'nın en ünlü caddesi üzerinde ...
Alman medyası: Her üç AK Partiliden biri Türkiye'den ayrılmak istiyor
Almanya'nın köklü gazetelerinden Der Tagesspiegel, Türkiye’yle ilgili ...
AK Partili ilçe başkanı mahkeme kararıyla görevden uzaklaştırıldı!
AK Partili Malatya Darende İlçe Belediye Başkanı İsa Özkan, mahkeme kararıyla ...
 
Normalleşmeye geçecek ilk il belli oldu!
Bartın Valiliği Pandemi İl Koordinasyon Kurulu toplantısında 1 Mart’tan ...
Fabrikada patlama: Ölü ve yaralılar var
Bursa’nın İnegöl ilçesindeki bir mobilya fabrikasında buhar kazanı patladı, ...
Altın madeni için 4 bin 862 ağaç daha kesilecek
Ordu'nun Fatsa ilçesinde, siyanürle altın işletmeciliği yapan şirketin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri