ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
7 Aralık 2023 Perşembe - 14:17

Konak Belediye Başkan Aday Adayı Özgür Kaplan, projelerini anlattı

CHP'den Konak Belediye Başkan Aday Adayı olan Özgür Kaplan, ilçede hayata geçirmek istedikleri projeleri SONKALE TV'de anlattı. Konak'ı eğitim, spor ve turizm kenti haline getirmek istediğini belirten Kaplan, "Eğitimle başlayıp son döneme kadar insanımızla ilgili işler yapmak lazım. Yoksa gidip 300 metrelik kuleler yapmak işin ticari tarafıdır. Benim önceliğim gerçekten halka dokunan, insana hitap eden projeler olacak" dedi.

Konak Belediye Başkan Aday Adayı Özgür Kaplan, projelerini anlattı

SONKALEİZMİR-CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı Özgür Kaplan, SONKALE TV canlı yayınında gazeteci Mustafa Akbaş'ın sorularını yanıtladı. İlçenin sorunlarını çözmek için yola çıktığını belirten Kaplan, hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. 

İzmirspor'da lisanslı olarak oynayan eski bir voleybolcu olan, bir dönem beden eğitimi öğretmenliği de yapan iş insanı Özgür Kaplan, eğitim ve spora verdiği önemi anlattı, Konak ve İzmir'in turizm potansiyelinin açığa çıkması gerektiğini vurguladı. 



"ÖN SEÇİM OLMALI, ŞANSIM YÜKSEK"

İzmir'i sokak sokak bilen biri olduğuna dikkat çeken ve CHP ile bağlarını anlatan Özgür Kaplan şöyle konuştu:

"Babam iyi bir Cumhuriyet Halk Parti'liydi. Kendisi bir köy enstitülü. Biz hayatımız boyunca bu prensiple yetiştik. Bir öğretmen ailesinin çocuğu olarak, duracağımız yeri, üslubu bilmek zorundaydık. Cumhuriyet Halk Partisi'yle bu şekilde tanıştım. Yurt dışından döndükten sonra üye oldum. Parti delegeliği yaptım. Konak'ta ilçe başkanlığı deneyimim oldu. Cumhuriyet Halk Partisi hepimizin evi. Partide tanındığımı, bilindiğimi, arkadaşların da beni bu göreve layık gördüğünü biliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüzüğü açıktır. Ancak, ama, fakat ile başlayan cümlelerin kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. Tüzüğümüz 'Ön seçim seçim yöntemidir' diyor, 'Ancak' diye devam ediyor. 'Çarşaf liste esastır ama kongrede yüzde 10 çocuğunluğun onayı ile kaldırılabilir' diyor. Oradaki amayı kaldırmamız lazım.  Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel'in gelişi ile inanıyorum olumlu değişim olacak. İzmir çok büyük değer taşıyor. Ön seçim olmalı, herkes kantara çıkıp ağırlığını görmeli. Ön seçim olursa şansım yüksek olabilir, umutsuz değilim. Konak'ta mutlak suretle Konaklı bir arkadaşımız kazanır. Bu ben olabilirim, şansım yüksektir. Konaklı olmayan biri listenin son sırasında kendisine yer beğenmek zorunda kalabilir. "



İTHAL ADAY YORUMU: "SON SÖZ GENEL MERKEZİMİZİN"

İzmir'deki ithal aday tartışmalarına değinen Özgür Kaplan şöyle devam etti:

"Sonuçta karşıyız ama milletvekilliği seçimi yapıyor olsak orada bir nebze olabilir. Yerel yönetici seçiyoruz. Halkımız ne ister?  Sokaklarımızda, mahallelerimizde göç sorunu var. Bir mahallede böyledir. Farklı bir yerde parkların, yeşil alanların daha düzenli olmasını isterler. Parklarda mahallelerde uyuşturucu olmadan güvenlik sorunu olmadan yaşayacakları güvenli mekanlar isterler. Her mahallenin kendine özgü sorunları var. Bunları bilecek olan o şehrin yaşayan insanlarıdır. Bugün İstanbul, Ankara gibi farklı illerden gelecek aday bunları bilemez. Zaman içerisinde öğrenir tabi ama 4-5 yıl orada geçer. İnsanların hayatından 5 yıl eksilmiş olur. Umutlar hep bir sonraki bahara kalırken, insanların inancı kalmaz. 'İçimizden biri' diye bir slogan var. Dikkatli davranmak gerekir. Son söz genel merkezimize düşüyor."

"İZMİR TURİZMDE ÖNEMLİ HALE GELMELİ"

Konak'ta hayata geçirmek istediği projeleri anlatan Kaplan şunları kaydetti:

"Merkezi hükümetle işbirliği ile yapılacak şeyler var. Merkezi hükümet, Konak Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yapılacak işler var. Örneğin Alsancak Limanı....En önemli ticaret merkezlerinden biri. Sadece Türkiye'nin ihracat limanı olarak kullanıyoruz. İzmir'in ödediği vergi ile aldığı hizmet-yatırım oranı birbirine paralel değil. İzmir İstanbul'dan sonra vergi sadakati en büyük şehir. İzmirli vergisinin karşılığını hizmet olarak göremiyor. Deniz işletmeciliğinde turizm önemli. İzmir'i turizm kenti olarak niteleyemeyiz. Çevresinde Bergama, Efes  gibi değerimiz varken, Kadifekale ve Agora gibi ören yerleri ile turizmde de önemli merkez haline gelmeli. Bir dönem Libya'dan gemiler gelirdi İzmir'e. Bütün esnaf o gemileri beklerdi. Bu bitti. Biz Yunanistan'ın küçük bir adası kadar değiliz. Günde 15-20 gemi düşünelim, günde 15-20 bin turist ağırlayan adadan söz ediyoruz. İzmir'e baktım rakamlara 13 gemi gelmiş. Yalnız Konak Belediyesi'nin işleri değil. Fuarcılık alanında İZFAŞ'ımız var ama yetersiz. Daha geniş kapasite ile yapılması lazım. Gelinlik firmalarının yüzde 99'u burada. Dünyada gelinlikteki bir numaralı ülke Türkiye, il ise İzmir'dir. Bunları bizim parlatmamız lazım. 



"STK YERLEŞKESİ ÖNEMLİ BİR PROJE"

Sivil toplum kuruluşları yerleşkesi projemiz de var. Bilim, kültür sanat projelerine önem veriyorum. İzmirli sanatçıların, kültür insanlarının, yazarın, çizerin, ressamların gelip atölye çalışmaları yapabileceği, eğitim alınabilecek ortam oluşturulmalı... İzmir'in kültür insanlarının nefes alacağı sosyal alanı yok. Bu alanı yapmayı taahhüt ederim. İzmir'in boyozu gevreği meşhurdur ama İzmir'in emeği meşhurdur. Konak'a geldiğimizde emek yoğun bir yerdir. Her yıl yaptığımız çocuk edebiyatı ödülü var. Babamın adını koyduk. Mevlüt Kaplan Çocuk Edebiyatı Ödülleri... Bunu gördük orada. Ulusal medyada da tanıtımı yapılır. Gelen dosyaların yüzde 80'i İzmir'den gelir. Gelen dosyalar şunu gösteriyor. Bir kapasite var, bunu kullanmamız lazım. Yerleşke için Umurbey Mahallesi'nde Alsancak Stadı'nın arkasında kalan ulaşım güzergahında olan bir yer var. Bölgenin gelişimi açısından Gültepe seçeneği de var. Gültepe yaşanılası bir yer. O bölge maalesef İzmir'in geri kalmış mahallesi olmuş. İnsanlar gözden uzak kaldığı için gönülden de uzak kalmış."

"KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BAŞTAN HATA YAPILDI"

Konak'ta Gültepe ve Beştepeler bölgesi başta olmak üzere devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuşan CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı Kaplan şunları söyledi:

"Yerinde dönüşüm yaptığınızda kolay... Bu başka bir şey. Orada 'Benim 123 metrekare arsam var, üzerinde 2 buçuk katlı evim var. Bunu yıkıp 70 metrekare ev vermeyi taahhüt ettiler. Fazlasını istersen şu kadar para' diyenler oluyor. Oradaki 14 mahalleyi, aşağıdaki 5 mahalle ve diğerleri ile 25-30 mahalleyi toptan küreyerek kentsel dönüşüm yapmak zor"

SPOR BAŞARISI VE GELİŞMİŞLİK DOĞRU ORANTILI

Kaplan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sporun altyapısından söz ettik. Eksiklikler var. Türkiye'nin genelinde ligde oynayan değişik branşlarda belediye takımları var. Belediyelerin spor kulübü işletmeciliği yapmasına sıcak bakmıyorum. Kulüplerimizin altyapısına sporcu yetiştirmektir, asıl görev bu. Okul spor yurtları dediğimiz tüm bölgelerde beden öğretmenleri var. Konak'ı spor kenti yapmak istiyorum. 1972'de Akdeniz Olimpiyatları zamanında İzmir'e Atatürk Stadı yapıldı, yan sahalar yapıldı. İzmir iklimi ile müsait. Yeşil alanları, parkları, bahçeleri... Bizim sporculuk zamanımızda İzmir'de voleybolda 3 amatör küme vardı voleybolda. Her birinde 15-20 takım vardı. Ciddi bir sporcu rakam çıkıyor. Hastalıkların önüne geçmek, gençleri uyuşturucudan uzak tutmak açısından önemli. Dünyadaki başarı oranına bakın. Gerçekten sporda bir ülke başarılıysa, gelişmişliği de en üst noktadadır. Parklar bahçeler önemli. İki haftadır her semtte muhtarları gezdim. Düşüncelerini, eksiklerini not aldım. Semtlerin çoğunda park bahçelerle ilgili sıkıntılar var. İyi hale getirilmesi lazım, ciddi maliyetler değil. Yakınlarına insani şeyleri karşılayabilecek bir şeyler yapılabilir. 

"300 METRELİK BİNALAR ŞEHRİN RUHUNA AYKIRI"


Karataş'ta kültür evimiz var. 4 tane Rum evi var orada. Mahalleye canlılık geldi. Kültür evimizde yazarlarımız kitaplarını imzalıyor. Sanatçılar kültür sanat sohbetleri yapıyor. Müzik grupları bazı çalışmalar yapıyor. Karikatür ve resim sergileri açılıyor. Hiçbirinden ücret alınmıyor. Ailece bunu yapabildiysek Konak Belediyesi'nin kurumsal yapısıyla çok daha fazlasını yapabiliriz. İzmir'in Akdeniz çanağına yaraşır yapıların olması lazım. İzmir'e baktığım zaman New York, Manhattan manzarası görmek beni rahatsız ediyor. 300 metrelik bina yapmışsınız, şehrin ruhuna aykırı. Akdeniz şehirlerinde 250-300 metrelik bina olamaz. İtalya'da Yunanistan'da böyle bir proje yapsanız sizi çarmıha gererler. İzmir'de Konak'ta Bayraklı'da mübah görülüyor. İzmir'e bu haliyle turist neden gelsin. Kemeraltı şu haliyle bile çok iyi. Tadilat bittikten sonra daha iyi hale gelecek. Diğer bölgeler de yapılınca İzmir yaşanılır olacak. Ben bunun öncüsü olacağım. Gerçekten turizmin etkisini biliyorum. İzmir'e gelinlik fuarına geldiğinizde ya da mermer fuarına bütün oteller dolar. 3-5 gün dolar. Sürekli doluluk olursa herkes mutlu olur."

"HALKA DOKUNAN PROJELER OLACAK"

Özgür Kaplan sözlerini şöyle tamamladı:

"İzmir ve Konak'ta nüfusumuz yaşlanıyor. İnsanların yaşlandıkça korunmaya ihtiyaç duyuyor. Büyükşehir ve Konak Belediyesi bunu yapıyor. İhtiyaç çok arttı. Önceki kuşaklar kendi ebeveynlerine karşı daha özenliydi. Gençleri eleştirmek için söylemiyorum çağ değişti. Sosyal devlet olarak hizmet kalitesini ve sayısını artırmak lazım. Konak Belediyesi'nin de bu tip yerleri var. Sorunların başında bu da geliyor. Hayatlarının o dönemini keyifli geçirmeleri gerekiyor. Okul öncesi eğitim.. asıl mesele eğitim. Eğitimle başlayıp son döneme kadar insanımızla ilgili işler yapmak lazım. Yoksa gidip 300 metrelik kuleler yapmak işin ticari tarafıdır. Benim önceliğim gerçekten halka dokunan, insana hitap eden projeler olacak. İzmir'in yapısının en önemli özelliği Atatürk'ün ilkelerine bağlılıktır. Mustafa Kemal Atatürk Kordon'dan İzmir'e girdiğinde "İzmir hiçbir zaman düşman çizmelerinin altında çiğnenmeyecek kutsal bir toprak olacaktır' demişti. Hükümet konağına bayrak çekilirken birçok insan gözyaşlarıyla izlemişti. Biz de Atatürk ilkelerine bağlı bin insan olarak o gönderde bayrağımızı tutmaya devam edeceğiz. "

 
Polisin durdurduğu otomobilden 1 kilogram metamfetamin çıktı!
 
6 Nisan'da Sığacık-Samos seferleri başlıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Partili Özlale'den 'Üçüncü Yol' mesajı...
İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, Bir TV'de ...
Erkan Baş'tan ittifak açıklaması!
Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, ...
İYİ Parti'den Mansur Yavaş açıklaması...
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bugün grup toplantısında okuduğu ...
 
Erdoğan'dan asgari ücret ve emekli maaşı açıklaması!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası emekli maaşları ...
CHP İzmir İl Örgütü'nden Genel Başkan Özel'e ziyaret...
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe ...
Başkan Soyer Ankara'ya gidiyor... Genel Başkan Özel ile görüşecek!
CHP'de İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için 9 kişi başvuru ...
 
AK Partili Dağ ve Saygılı'dan yerel seçim mesajları...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve AK Parti İl Başkanı Bilal ...
Akşener'den flaş sözler: İftiralar duyacağız!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında yaptığı ...
Urla'da Selçuk Balkan rakiplerine başarı diledi...
"Urla benim ailem" sloganıyla memleketi Urla’ya Başkan olmak için yola ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri