ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Yeni salgın paniği: İneklerden insanlara geçiyor!
Yeni salgın paniği: İneklerden insanlara geçiyor!
Polisten kaçtı, vurularak yakalandı!
Polisten kaçtı, vurularak yakalandı!
17 gündür aranıyordu... Acı haber geldi!
17 gündür aranıyordu... Acı haber geldi!
Külünk'ten flaş iddia: Erdoğan'a sahte anketler sunuldu!
Külünk'ten flaş iddia: Erdoğan'a sahte anketler sunuldu!
19 Aralık 2023 Salı - 10:50

Konak Belediyesi’nin iklim projesi start aldı!

Konak Belediyesi’nin Almanya Hamm Belediyesi, İtalya Saluzzo Belediyesi ve Sosyal İklim Derneğiyle birlikte hazırladığı “Farkındalık, İklim ve Çevre İçin Stratejik Ortaklık Projesi”nin açılış töreninde konuşan Başkan Batur, iklim değişikliğine vurgu yaptı. 

Konak Belediyesi’nin iklim projesi start aldı!

Konak Belediyesi’nin Almanya Hamm Belediyesi, İtalya Saluzzo Belediyesi ve Sosyal İklim Derneği ortaklığında hazırladığı 104 bin 785 Euro AB hibe destekli “Farkındalık, İklim ve Çevre İçin Stratejik Ortaklık Projesi (SPACE)” düzenlenen açılış töreniyle start aldı. Tarihi Asansör binasında gerçekleştirilen proje açılışına Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’la birlikte Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, Almanya Hamm Belediyesi İklim ve Çevre Dekanı Folker Burgard, Sosyal İklim Derneği Başkanı Gaye Tuğrulöz, Avrupa Birliği Başkanlığı AB Uzmanı Ceyhan Çiçek, Konak Belediyesi Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Proje ortağı İtalya Saluzzo Belediyesi’nin Turizm ve Gençlik Politikaları Sorumlusu Andrea Momberto da gönderdiği videoyla iyi dileklerini iletti.  

Batur: Gelecek kuşaklara çok daha güzel bir gelecek bırakmamız lazım
Proje açılışında konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, iklim değişikliğinin tüm dünyanın en önemli sorunlarından olduğunu ve ülkelerin bir araya gelerek çözüm araması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Bana göre, ülkemizin ve dünyamızın en büyük sıkıntısı olan küresel iklim değişikliğinin tüm ülkeleri etkilediği bu süreçte, küresel iklim değişikliği ülkelerin tek başına başa çıkacağı değil yan yana gelerek, hatta kıtalar arası bir araya gelerek çözeceği bir sorun haline geldi. Artık yağmur, eskisi gibi yağmıyor. Yağmurlar bile farklı yağmaya, denizler taşmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde, denizin yükselmesiyle Birinci Kordon’u ve İkinci Kordon’u su bastı. Bundan sonraki süreç zorlu bir süreç. Bu zorlu süreçte fiziki önlemler almanın yanında gelecek kuşaklara çok daha güzel bir gelecek bırakmamız lazım. Öncelikle, kısa vadede, orta vadede ve uzun vadede yapılacak işleri sıralamamız lazım. Sadece bizim ülkemizde değil, komşu ülkelerle, dünyadaki tüm ülkelerle birlikte, ciddiyetle takip edilmesi gereken bir konu bu.”

İklim Eğitim Merkezi kurulacak
Başkan Batur, Almanya ve İtalya’dan partner belediyelerle birlikte geleceğe güzel bir dünya bırakmak için birlikte çalışacaklarını söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Konak Belediyesi olarak Hamm ve Saluzzo Belediyeleriyle beraber yapacağımız bundan sonraki bu çalışmalarda, Türkiye’de belki de ilk defa olacak İklim Eğitim Merkezi kuracağız. Bu iklim eğitim merkezinde özellikle çocuklarımız, gençlerimiz iklim değişikliğiyle ilgili şu andaki problemleri, bundan sonra yaşanacak problemleri konuşacak. Eğitimler gerçekleşecek. Gelecek kuşakların iklim değişikliğiyle ilgili yol haritası belirlenecek. Özellikle bu konuda bize ve bizimle beraber partner belediyelerimize büyük iş düşüyor. Bu yapılan çalışma gerçekten anlamlı. Biz Konak Belediyesi olarak üzerimize düşen ne varsa derneğimizle beraber yerine getireceğiz. Gelecek çocuklarımızın, gelecek torunlarımızın… Onlara çok daha güzel bir dünya bırakmak bizim görevimiz. Bu artık bizim bir numaralı görevimiz.”

“Sürdürülebilir olmalı”
Projeyle beraber sürdürülebilirliği de sağlayacaklarını belirten Başkan Batur, “Özellikle iklim krizinden sonraki gelişmelerden sonraya ne yapacağız? Önce fiziki önlemleri alacağız. Bu önlemlerin alınmasından yerel yönetimler sorumlu ama bunun sürdürülebilir olması, daha etkin ve verimli tedbirler alınması gerekiyor. Sürdürülebilirlik çocukların ve gençlerin bilinçlendirilmesiyle mümkün. İzmir’de önemli bir çalışma partnerimiz olan Sosyal İklim derneğimiz ve buradaki genç arkadaşlarımızın dinamizmiyle, enerjisiyle bu proje hayata geçirilecek. Çalışmaları ciddiyetle takip edeceğiz. Belediye başkanlarımızı burada ağırlayacağız. Onların da özellikle uygulamada şu anda yaşadıkları sıkıntılar, yaptıkları projeler,  fikir alışverişleri de çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

40 milyona yakın fon
Başkan Batur, sivil toplumla beraber yaptıkları ortak çalışmalarla Konak Belediyesi olarak ulusal ve uluslararası projelerde 40 milyona yakın fon aldıklarını ve özellikle istihdama ve gençlere yönelik işlere imza attıklarını vurguladı ve sözlerini şöyle tamamladı:

“Konak Belediyesi 40 milyona yakın fon kullandı. Kadın derneklerimizin getirdiği projeler bizim için çok önemli. İstihdama dönük projelerle ilgili çalışmalarımızı da yürütüyoruz. Bir  istihdam modeliyle, yerel yönetim ve sivil inisiyatif yan yana gelerek önemli ve örnek bir çalışma yaparak Konak İş Eğitim Merkezimizi kurduk. Avrupa Birliği fonlarıyla ilgili yapılacak ortak çalışmalarda partnerleriyle beraber, sivil inisiyatifle beraber çok başarılı çalışmalara imza atan Ar-ge müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Sosyal İklim Derneğimize, partnerimiz olan Hamm  ve Saluzzo Belediyelerinin Başkan ve temsilcilerine, bu güzel günümüze ortak olan protokol ve misafirlerimize teşekkür ediyorum.”

Kaya: Etkin projeler yürüten Abdül Batur’u tebrik ediyorum
Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya da yaptığı konuşmada Konak Belediyesi’nin AB arasında şehir eşleştirme hibe programının iki fazında da yer aldığını vurguladı. Büyükelçi Kaya Başkan Batur’u etkin projeler dolayısıyla kutlayarak şöyle konuştu:

“Türkiye’ye sağlanan AB mali yardımlarının koordinasyonu, Dışişleri Bakanlığımıza bağlı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu fonlar kapsamında iklim değişikliğiyle mücadele ve çevrenin korunması önemli bir yer teşkil etmektedir. Bu gerçekten hareketle Dışişleri Bakanlığımıza bağlı AB Başkanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde geliştirilen Türkiye ve AB arasında şehir eşleştirme hibe programının ilk fazı 2018-2020 döneminde uygulanmıştır. Konak Belediyesi, bu dönemde de desteklenen yerel yönetimler arasında yer almıştır. Programın ikinci fazı, yeşil gelecek temasıyla uygulanmakta olup, 26 yerel yönetime destek verilmiştir.  Şehir eşleştirme hibe programının her iki döneminde de hibe alıp etkin projeler yürüten Konak Belediyesi’ni ve Sayın Belediye Başkanımız Abdül Batur’u tekrardan tebrik ediyorum.”

“Yerel yönetimlerin bir araya geleceği önemli bir etkinlik”
Büyükelçi Kaya, Konak Belediyesi’nin proje ortaklarıyla birlikte gerçekleştirdiği çalışmanın yerel yönetimleri de bir araya getiren önemli bir etkinlik olacağını şu sözlerle aktardı:

“Şehir eşleştirme programı yeşil gelecek temasıyla yürütülmektedir. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz proje ile AB’deki yerel yönetimlerle deneyim ve bilgi paylaşımı sağlanması, Konak Belediyesi’nin AB’deki iyi uygulamaları uyarlayarak iklim değişikliği alanında yeni projeler üretmesi, belediye bünyesinde kurulacak çevre bilinçlendirme merkeziyle gençlere ve çocuklara bu konuda eğitimler verilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca proje kapsamında düzenlenecek iklim zirvesi Avrupa Birliği belediye başkanları, iklim ve enerji sözleşmesine taraf olan yerel yönetimlerin bir araya geleceği önemli bir etkinlik olacaktır.”

Burgard: Görevimiz, geleceğe iyi bir dünya bırakmak
Hamm Belediyesi İklim ve Çevre Dekanı Folker Burgard,  işbirliğinin önemine dikkat çekti. Burgard, gelecek kuşaklara önemli görevler düştüğünü ifade etti ve şunları söyledi:

“Biliyorsunuz ki şu anda çok büyük krizler yaşıyoruz. Aynı zamanda savaşlar var ve tabi ki iklim krizi de yaşıyoruz ve bu bizlere yansıyor. Bu dönemde beni en çok sevindiren, birlikte çalışmamız ve özellikle gençler ve çocuklar için yapılan projelerin ön planda olması. İşbirliği halinde ve el ele çalışıyor olmamızı çok önemsiyorum. Bizim görevimiz, geleceğe iyi bir dünya bırakmak. Maalesef benim jenerasyonum bunu pek başaramadı. Ama umarım ki gelecek jenerasyon bizden daha iyi olur. Yani çocuklarımıza aslında daha çok büyük görev düşüyor. Bizim başaramadığımız, bizim eksik, kırık bıraktığımız noktaları toplamak zorunda kalıyorlar. Bu yüzden çok önemli projelerde birlikte çalışmamız konusunda gerçekten mutluyum. Hem bu projede hem de başka projelerde beraber çalışmalar yürütebilmeyi umuyorum.”

Tuğrulöz: Dünyanın çok acil bir şekilde harekete geçmesi gerekiyor
Sosyal İklim Derneği Başkanı Gaye Tuğrulöz ise gençlik vurgusu yaptı ve gençlere alan açarak çalışmalarına verdiği destek nedeniyle Başkan Batur’a teşekkürlerini iletti. Tuğrulöz konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Derneğimiz çocukların ve gençlerin katılımını güçlendirerek iklim kriziyle mücadele etme amacıyla kurulmuş bir dernek.  Sayın Konak Belediye Başkanımız Abdül Batur, başkan olduğundan beri de Konak Belediyesi ile çok yakın çalışmalar yürüterek çocukların, gençleri sesini sürekli Konak’ta duyurmak için bir çok proje gerçekleştirdik. Bugün aramızda genç iklim elçilerimiz de var. İklim krizi kapımızda diyorduk, artık yaşıyoruz. Dünyanın çok acil bir şekilde harekete geçmesi gerekiyor. Bizim de iklim krizi için çalışmalar gerçekleştirmemiz gerekiyor. Şehrimizde de aşırı hava olayları yaşıyoruz. Bunlarla ancak beraber hareket ederek mücadele edebileceğimizi biliyoruz. Dünyamız beş kere yok oldu ve bu iklim krizi de altıncı kez altıncı yok oluş olarak kabul ettiğimiz bir olay. Bizler kendimizi korumak için iklim krizi ile mücadele etmeliyiz.”

“Birlikte hareket etmemiz gerektiğini bilerek çalışmalıyız”
İklim adaleti konusuna da vurgu yapan Tuğrulöz, “İklim krizinden de hepimiz eşit şekilde etkilenmeyeceğiz. İklim adaleti konusunu da konuşmamız, özellikle en kırılgan gruplar dediğimiz çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın güçlenmesi için birlikte hareket etmemiz gerektiğini bilerek çalışmalıyız. Konak Belediyesi’ne de bugüne kadar çocuklara, gençlere her zaman açık bir kapı olduğu için, bizleri dinlediği ve iklim için harekete geçmemizde bize bir alan sağladığı için,  çok değerli destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Uluslararası İklim zirvesi yapılacak
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen Şehir Eşleştirme-II hibe programı kapsamında; Konak Belediyesi başvuruculuğunda, Almanya Hamm Belediyesi, İtalya Saluzzo Belediyesi ve Sosyal İklim Derneğinin ortaklığında hazırlanan “Farkındalık, İklim ve Çevre İçin Stratejik Ortaklık Projesi (SPACE), 104 bin 785 Euro hibe ile yola çıktı. Dünyanın en önemli problemlerinden olan iklim değişikliği ve iklim krizine odaklanan proje kapsamında, Türkiye içerisinde ve Türkiye dışında en iyi uygulama örneklerini yerinde incelenecek. Avrupa ve Türkiye’den proje ortaklarının yanı sıra Konak Belediyesi’nin de üyesi olduğu “Covenant of Mayors” (Belediye Başkanları Sözleşmesi) üyeleri başta olmak üzere ulusal ve uluslararası en az 20 belediye başkanının katılımı ile “İklim Zirvesi” yapılacak. Yerinde yapılan incelemeler ve İklim Zirvesinde elde edilen tüm veriler ışığında Türkiye’nin ilk “İklim Eğitim Merkezi” Konak’ta kurulacak.  İklim Eğitim Merkezinde gençlere ve çocuklara yönelik eğitimler planlanacak ve uygulanacak. 

 
Kemeraltı’nın asırlık işletmelerine onur plaketi!
 
Özel'den Bakan Güler'e sert tepki: Ya aklını başına alacak, ya da...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemeraltı’nın asırlık işletmelerine onur plaketi!
90 yılı aşkın bir süredir Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda esnaflık yapan ...
Bornova Belediyesi’nden zeytinciliğin gelişimine katkı!
Bornova Belediyesi tarımsal üretime verdiği destekleri, zeytin yetiştiriciliği ...
Seferihisar Belediyesi'nden sabah çorbası!
Seferihisar Belediyesi, soğuk havalarda vatandaşların içini ısıtacak bir ...
 
İzmir İtalya ilişkileri geliştirilecek!
Görevine yeni başlayan İtalya’nın İzmir Konsolosu Daniele Bianchi, İzmir ...
Kemeraltı’nın yeni yüzyılı başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, altyapısından üstyapısına baştan sona yenileme ...
Kuşadası'nda asfalt seferberliği sürüyor!
Başkan Ömer Günel’in göreve gelmesinin ardından kente 4 buçuk yılda 1 ...
 
Buca Metrosu'nda kritik aşama...
İzmir tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı Buca Metrosu için bir süredir ...
Çiğli Belediyesi’nden okullara spor malzemesi desteği
Çiğli Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan ilkokul, ortaokul ...
İzmirli gençler için 24 saat yaşayan kütüphane
İzmir Büyükşehir Belediyesi “öğrencilerin ders çalışmak ve kitap okumak ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri