ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2711
    Dolar
  • Euro
    34,7191
    Euro
  • Altın
    2.412,720
    Altın
  • Bist-100
    10.046,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/27°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Genç futbolcu hayatını kaybetti
Genç futbolcu hayatını kaybetti
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
FED faiz kararını açıkladı.. Altın piyasası hareketlendi!
Ankara'da sel felaketi!
Ankara'da sel felaketi!
LPG'ye indirim geliyor!
LPG'ye indirim geliyor!
23 Eylül 2023 Cumartesi - 16:56

Konak Beştepeler Sosyal Tesisi ve Pazaryeri hizmete açıldı!

Konak Belediyesi, 5 yıldızlı Beştepeler Sosyal Tesisi ve Pazaryeri'ni hizmete açtı. Yaklaşık 30 milyon TL maliyetle inşa edilen, otopark, çok amaçlı salon ile nikah salonunun da yer aldığı tesisin açılışına bölge halkı büyük ilgi gösterdi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Kentsel dönüşümün önemli bir ayağı olacak bu tesis. Bölgenin en büyük ihtiyacını karşılayacak" dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise "Daha yolun başındayız. Çok daha güzelini, iyisini yapacağız" dedi.

Konak Beştepeler Sosyal Tesisi ve Pazaryeri hizmete açıldı!

SONKALEİZMİR-Konak Kadriye Mahallesi'ndeki açılış törenine ev sahibi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Demokrat Parti İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata, İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, siyasi parti temsilcileri ile yurttaşlar katıldı.

Tören öncesi Konak Belediyesi'nin hayata geçirdiği projeler ile ilgili video gösterimi sunuldu. 1. Kadriye Mahallesi Muhtarı Hamdin Alpboğa, mahalleli adına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'a teşekkür etti.

"BEŞTEPELER İZMİR'İN EN GÖZDE NOKTASI OLACAK"

Geleceğin Konak'ını inşa etmek için çalıştıklarını belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Başkan Batur şöyle konuştu:

"4.5 yıllık hizmet sürecinde Birlikte Konak anlayışımızı büyüterek tüm paydaşlarımızla Konak için çalışıyoruz. İzmir'in kalbi Konak'ta her kesime dokunan kente saygılı bir anlayış ile hizmet etmeye çalışıyoruz. İnsanı, çevreyi, engelliyi, kadını, çocuğu, doğayı, tarihi, can dostlarımızı önemseyerek çalışıyoruz. Sağlıklı yüzü gülen çocuk varsa kentin cıvıl cıvıl olacağını, güçlü kadın olursa Konak'ın güzelleşeceğini, mutlu engellisiyle kentin çağ atlayacağını biliyoruz. Hedeflediğimiz vizyon için var gücümüzle çalışıyoruz. Binaları sağlam, modern bir kent vizyonumuzun temel prensibi. Gelir gelmez kentsel dönüşüm dedik. İmar planlarını tamamladık. Gültepe ve bugün buradaki tesislerinin de yer aldığı 1. Kadriye Mahallesi'nin içinde bulunduğu Beştepeler bölgesinin kentsel dönüşüm planları tamamlandı. Yepyeni bir Konak, Gültepe ve Beştepeler. Herkes burada aynı mahallesinde oturacak, komşusu değişmeyecek, sadece binası değişecek. Beştepeler bölgesi İzmir'in en eski mahallelerine ev sahipliği yapan bir alan. 14 mahalleyi, yaklaşık 200 hektarlık alanda kentsel dönüşüm çalışmalarını yürütüyoruz. Planlar uygulamaya geçtiğinde bu bölge modern bir yaşam alanına kavuşacak. Çok güzel bir plan hazırladık, iddialıyız. Yerinde dönüşümün uygulandığı, halkla beraber yapılacak bir dönüşümü hayata geçireceğiz. Belediye vatandaş el ele yapacağız. Bunun dışında ne söyleniyorsa yalandır, yanlıştır. Beştepeler İzmir'in en gözde noktası haline gelecek. "

"BÖLGENİN İHTİYACINI KARŞILAYACAK"

Hayata geçirdiklerin projeleri sayan Başkan Batur konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kentsel dönüşümün önemli bir ayağı olacak bu tesis. Sosyal tesis alanı ve pazaryerimiz pandemi dönemine denk geldi. 1 yıl gecikmeyle tamamladık. Müteahhit arkadaşımıza ve emeği geçenlere yine de teşekkür ediyorum. Tesiste her detay düşünüldü. Bodrumda otoparkı, zemin katı pazaryeri olarak planlandı. Bölgenin en büyük ihtiyacını karşılayacak. Sokaklarda artık pazar kurulmayacak. İlk pazarımızı yarın kuracağız. Üst katlarda kadınlar, çocuklar ve gençler için düşünülen bölümler var. Bu güzel tesiste değerli başkanımızın da emeği var. Yaklaşık 30 milyon TL maliyeti olan tesise 6 milyon TL desteği ile yanımızda oldu. Başkanımız Tunç Soyer'e teşekkür ediyorum."

Başkan Batur, bölgede yeni bir taziye evi yapılacağını da sözlerine ekledi.

SOYER: SAYISIZ ENGELİ BERABER AŞTIK"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına da destek vereceklerini belirterek şunları söyledi:

"Bölgede kentsel dönüşüm için de önemli olan bu tesis vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak. İzmir ve Konak'ta yürüttüğümüz kentsel dönüşüm projesi yanlış uygulamalardan çok farklı. Biz kentsel dönüşümü yerinde dönüşüm ve mekansal adalet ilkeleri üzerine inşa ediyoruz. Kentsel dönüşümü yaparken o alandaki insanları başka yerlere gitmek zorunda bırakmıyoruz. Doğup büyüdükleri mahalleleri kimseye peşkeş çekmiyoruz., Kentsel dönüşümü şerinde ve adil olarak yapıyoruz. Sadece binaların dönüşümü değil aynı zamanda insanların komşuluk ilişkileri ile yürütüyoruz. Bu tesis tam da bu vizyonun yansıması. İçinden geçtiğimiz ekonomik krize, felaketlere ve acıya rağmen hep birlikte birçok çalışma yürüttük. Derler ya sakin sulardan iyi kaptan çıkamazmış. Son 4 yılda sayısız engeli beraber aşarak şehri yaşanılır hale getirmeye gayret ettik.

"DAHA YOLUN BAŞINDAYIZ"

İzmir Büyükşehir olarak 5 bin binanın kentsel dönüşüm çalışmasını yürütüyoruz. Hedefimiz 20 bin. Biz kentsel dönüşümde müteahhitleri zengin edecek bir çare aramadık. İzmir'in iş insanlarını bir araya getirerek inşaatın yarattığın rantın kooperatifler vasıtasıyla insanlara aktarılmasını sağladık. Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerini ihalelere soktuk. Kamunun gücüyle kentsel dönüşümü yapmaya başladık. O nedenle hız kazandı. Burada da yapacağız. Biz Büyükşehir şirketlerini Konak'ta, Beştepeler'de, Gültepe'de yürütülecek çalışmaların müteahhiti haline getireceğiz. Yolun başındayız. Çok daha güzelini, iyisini yapacağız. Konak Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum. Elinize sağlık."

OTOPARK VE ÇOK AMAÇLI SALON DA VAR

Beştepeler Sosyal Tesisi ve Pazaryeri, 6 bin metrekare inşaat alanı üzerinde 4 katlı olarak inşa edildi. Tesisin bodrum katında 25 araçlık kapalı bir otopark, üst katlarında ise 72 tezgahlı bir pazaryeri ile nikah törenlerinin de yapılabileceği 195 kişilik çok amaçlı bir salon bulunuyor.

 

 
"İzmir’i vatandaşlarımızın güvenle nefes alıp vereceği bir yuva olarak tasarlıyoruz"
 
Pınar Karşıyaka galibiyetle bitirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"İzmir’i vatandaşlarımızın güvenle nefes alıp vereceği bir yuva olarak tasarlıyoruz"
Birinci Yerel Yönetimler Türkiye Buluşması kapsamında düzenlenen Deprem ...
Kavacık'ta 11. festivale coşkulu başlangıç...
Karabağlar Belediyesi tarafından 11.’si düzenlenen Kavacık Üzüm Festivali ...
Çeşme Festivali’nde Dany Brillant coşkusu...
Çeşme Belediyesi’nin ‘Akdeniz’ temasıyla düzenlediği Çeşme Festivali büyük ...
 
Karşıyaka’da Avrupa Hareketlilik rüzgarı...
Karşıyaka Belediyesi, dünya kentleri ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ...
İzmir’de buz pateni sezonu açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki ...
Başkan Soyer'den gençlere: ''Siyasetten uzak durmayın''
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaz boyunca büyük ilgi gören ...
 
İzmir Yörük Türkmen Toyu’na ev sahipliği yapıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türk coğrafyasından ülkelerin ve Türkiye’nin ...
Ahilik kültürü Efes Selçuk'ta yaşıyor
Efes Selçuk’ta 36. Ahilik Haftası nedeniyle Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar ...
Menderes'te felsefe-sanat-kehanet festivali...
Menderes Belediyesi’nin desteğiyle Klaros Felsefe Akademisi tarafından ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri