ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5004
    Dolar
  • Euro
    34,6901
    Euro
  • Altın
    2.496,860
    Altın
  • Bist-100
    9.693,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    8/22°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/16°
    IZMIR
  • KONYA
    10/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Mahkeme önünde dehşet... Kendini yaktı!
Mahkeme önünde dehşet... Kendini yaktı!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Balık fiyatları fırladı!
Balık fiyatları fırladı!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
1 Mart 2021 Pazartesi - 21:34

Konak Beştepeler için tam uzlaşı...

Konak Belediye Meclisi, Gültepe kentsel dönüşümünde olduğu gibi Beştepeler için de tek yürek oldu. Beştepeler Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyon önerisi oybirliği ile kabul edildi. Başkan Abdül Batur, "Tam bir uzlaşı sağlanması bizi güçlendirdi ve büyük bir enerji verdi" dedi

Konak Beştepeler için tam uzlaşı...

Konak Belediyesi Mart ayı meclis toplantısının birinci oturumu Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yönetiminde toplanan mecliste 200 hektarlık alanı ve 14 mahalleyi kapsayan Beştepeler Bölgesi kentsel dönüşüm imar planları oybirliği ile kabul edildi. Geçtiğimiz yıl Gültepe kentsel dönüşümü için hazırlanan Gültepe Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu önerisini oybirliği ile kabul eden Konak Belediye Meclisi, Beştepeler Kentsel Dönüşümü için de birlik oldu. Meclisteki tüm parti gruplarının olumlu yönde kararını bildirmesi sonucu Beştepeler Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyon önerisi oybirliği ile kabul edildi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü toplantısında alınan ve kentteki hasarlı, riskli yapıların hak kaybı yaşanmadan dönüşümüne ilişkin kararı hatırlatarak, “Bugün Büyükşehir meclisindeki konsensüs, kentteki değişimin, dönüşümün başlangıcı oldu. Konak’ta da ‘Birlikte Konak’ anlayışı ile Gültepeler planlarında olduğu gibi Beştepeler planlarında da meclisimizde oybirliği ile karar alarak tam bir uzlaşı sağladık. Bu bizi güçlendirdi ve büyük bir enerji yükledi. Hem Konak Belediyesi’ne hem oradaki halkımıza hayırlı olsun” dedi.

BATUR: PARSEL BAZINDA DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜ AÇILDI

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, oturumun açış konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kentteki hasarlı ve riskli yapıların hak kaybı yaşanmadan dönüşümü ile ilgili gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıda oybirliği ile alınan kararı meclis üyelerine aktardı. “Kent için, kentin geleceği için çok önemli bir karara imza atıldı. Parsel bazında kentsel dönüşüm yapılmasının önü açıldı” sözleri ile yapılan düzenlemeye bir kez daha dikkat çeken Başkan Batur, başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere kararda emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Başkan Batur şöyle konuştu: 

“Özellikle 30 Ekim’deki deprem felaketinden sonra bu kentin artık güvenli ve depreme dayanıklı binalara ihtiyacı olduğu gün yüzüne bir kez daha çıkmıştı. Bina envanterine baktığımızda, özellikle eski yerleşimleri ve binaları olan Konak ilçesinde de 1975 yönetmeliğine göre yapılmış çok fazla bina olduğunu görüyoruz. Bu binaların belli kriterlere göre yenilenmesi; binalarda oturanların haklarının kaybolmaması için aynı inşaat alanının sağlanması yönünde çalışmalar yapılacak. Parsel bazında kentsel dönüşüm yapılmasının önü açıldı. Baştan beri bu konudaki kararlı tutumunu ortaya koyan Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e, ileride herhangi bir hukuki problem olmaması konusunda yol göstererek danışmanlık yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a, imar komisyonu ve diğer komisyonlarda görev yapan meclis üyesi arkadaşlarımıza, büyükşehir ve ilçe belediyelerin bürokratlarına teşekkür ediyorum. Bu karar, oy birliği ile uzlaşı içinde kabul edildi, meclisteki tüm gruplara teşekkür ediyorum. Kentimize, beklenti içinde olan vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Konak Belediye Meclisi olarak, Gültepe planlarından sonra ‘Birlikte Konak’ anlayışı ile ortaya çıkardığımız Beştepeler kentsel dönüşüm imar planlarını da oy birliği ile onayladık. Bu uzlaşı bizi güçlendirdi, bize enerji verdi. Hepinizin eline sağlık, yüreğine sağlık. Konak’ımıza hayırlı osun.”

 
Menemen'de Pehlivan'a 65 milyon TL borçlanma yetkisi
 
69 can kaybı daha
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'de Pehlivan'a 65 milyon TL borçlanma yetkisi
Menemen Belediyesi Mart ayı meclis toplantısında AK Partili başkanvekili ...
Baharın müjdecisi leylekler Selçuk semalarında
Baharı müjdeleyen leylekler Efes Selçuk semalarında görülmeye başlandı.
Çiğli'de bahar temizliği başladı
Her pazartesi günü farklı bir mahallede gerçekleştirilen temizlik çalışmasıyla ...
 
İzmir'de kentsel dönüşüm için tarihi karar
İzmir depremi sonrası ağır ve orta hasarlı yapıların dönüşümüne ilişkin, ...
Gaziemir'de sıkı denetim
Gaziemir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü,  pazarcı esnafına HES kodu sorgulaması ...
Karşıyaka’da fidanlar toprakla buluştu
Karşıyaka Belediyesi, daha yeşil bir Karşıyaka için ağaçlandırma seferberliğine ...
 
Görece Kütüphanesi yeni yerinde
Menderes Belediyesi tarafından Görece’de yer alan kütüphane yeni yerine taşındı.
Bornova, bitki üretimi için düğmeye bastı
İlçenin daha güzel görünmesini amaçlayan Bornova Belediyesi, parkların ...
Konak'ta kahvehanelere çay şeker desteği
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, pandemi kısıtlamala nedeniyle zor ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri