ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,2854
    Dolar
  • Euro
    34,9998
    Euro
  • Altın
    2.462,760
    Altın
  • Bist-100
    10.160,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    6/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/23°
    ANTALYA
  • BURSA
    9/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    11/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    9/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Candan kardeşler için istenen ceza belli oldu!
Candan kardeşler için istenen ceza belli oldu!
50 ilde sahte fatura incelemesi!
50 ilde sahte fatura incelemesi!
AK Partili isimden flaş sözler: Saraydan talimat almıyoruz!
AK Partili isimden flaş sözler: Saraydan talimat almıyoruz!
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine dev zam!
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine dev zam!
6 Ağustos 2019 Salı - 13:18

Konak'ta engelleri ortadan kaldıracak protokol

Konak Belediyesi en önemli projelerinden biri olan Engelsiz Yaşam Köyü için protokol imzaladı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Zihinsel Özürlüleri Yetiştirme ve Koruma Vakfı  (İZÖV) Başkanı Dr. Burhan Özfatura tarafından imzalanan protokolle kurulacak Engelsiz Yaşam Köyü ile birlikte engelliler ve aileleri için büyük kolaylık sağlanacak.

Konak ta engelleri ortadan kaldıracak protokol

Prototol imza töreni Eşrefpaşa Hastanesi’nin arkasında yer alan vakıf tesislerinde yapıldı. Narlıdere’de belediye başkanlığı döneminde engellilere yönelik yaptıkları projeleri hatırlatan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “2004 yılında, belediyelerin engellilere yönelik hiçbir çalışması ortada yok iken, biz Narlıdere’de kolları sıvadık ve bu büyük ihtiyacı gidermek için çalışmalarımıza başladık. İlk olarak engellilerle ilgili durumu tespit etmek için engelli haritası oluşturduk. Bölgemizdeki engelli bireylerin durumlarını, sayılarını ve koşullarını ortaya çıkaran bu harita sayesinde tesislerimizi ve tesislerimizde vereceğimiz hizmetleri belirledik. Bu tespitler sonrasında Narlıdere belediye binasının altında engelli merkezimizi oluşturduk. 200’e yakın çocuğumuzu her sabah evlerinden alıp bireysel eğitimlerini gerçekleştirip psikoloji, hukuki ve fiziki destekle onların hayata tutunmalarını sağladık. Sadece engelli çocuklarımızla değil onların aileleri ile de çalışmalar gerçekleştirdik. Engellilere yönelik sosyal proje dalında ödül aldığımız projemiz ‘ Akşam Bakım Merkezi’ ile engelli ailelerimizin de yanlarında olduk. Engelli ebeveynlerin tüm hayatları çocuklarıdır. Sabah uyandıkları andan yatana kadar çocuklarıyla uğraşırlar. Biz ailelerimizi biraz bile olsa bu koşuşturma içinden alarak sosyal hayatın içine dahil edebilmek için engelli çocuklarımızı her akşam 19.00 ile 23.00 saatleri arasında merkezimizde ağırlıyoruz. Ailelere toplumla yeniden kaynaşmalarını daha huzurlu bireyler olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Narlıdere’de uyguladığımız hem ailelerin takdirini kazanan ve hem de ödül almış bu projenin aynısını Konak’ta da uygulayacağız. Konak’ta tüm engelleri ortadan kaldıracağız. Engelli dostu belediye olarak, her zaman yanlarında olacağız” diye konuştu.

“EYLÜL’DE İLK BİNA HİZMETE AÇILACAK”

Konak’ta engelli masası ve irtibat noktası bulunmamasını büyük bir eksiklik olarak niteleyen Batur, "Seçim sürecinde gerçekleştirdiğimiz toplantılarda engelliler merkezi kurulması ve Konak Belediyesi’nde bir engelli masası olması yönünde fikir birliğine vardık. Geçtiğimiz ay ise meclisimizde, engelli masası kurulması ve hayata geçmesi konularını görüşerek, hayata geçirdik. Bundan sonraki süreçte engelli bireylerin bize ulaşması engellilerin problemlerinin çözülmesi çalışmalarını da yürütmek bizim en önemli görevimiz. Yol su çalışmaları belediyelerin zaten yapması gereken çalışmalar, belediyelerin sosyal yaşantıya dokunması lazım. Bunların en başında engelli bireylere dönük çalışmalar geliyor. Burada çocuklarımızı eğiteceğiz çocuklarımızın hayata bakışı değişiyor onların bireysel olarak iş edinmesi noktasındaki kurslarımızı burada yönlendireceğiz. Burası özellikle zihinsel engelli çocukların olduğu akşam bakım merkezinin de bulunduğu bir merkez olacak. Eylül ayında ilk bina hazır hale gelecek. Daha sonra kademe kademe diğer binalar bitecek” dedi.

“BELEDİYENİN GÖREVİ ŞEHRİN MAĞDURLARINA SAHİP ÇIKMAK”

Konak Zihinsel Özürlüleri Yetiştirme ve Koruma Vakfı (İZÖV) Başkanı Dr. Burhan Özfatura da ‘Engelsiz Yaşam Köyü’nün İzmir’deki bütün özürlülere hitap edeceğini söyledi. Özfatura, “Konak Belediye Başkanı Abdül Batur bize her türlü desteği vererek buranın geniş biçimde hizmete açılmasını vaadini verdi. Protokolü imzaladıktan sonra burası İzmir’deki bütün özürlülere hitap edecek bir özürlüler köyü olacak. Mevcut tesislerin ve binaların yenilenmesini Konak Belediyesi üstlendi. Belediyenin asıl görevi yol, su, kanal yapmak değil, bunu teknik insanlar yapar. Belediye başkanlarının görevi şehrin insanlarına ve özellikle mağdurlarına sahip çıkmak. Engellilere daha iyi bir hayat sunmaktır. Asıl görev şehirdeki korunmaya muhtaç insanları kadını, erkeği, yaşlısı, gencini himaye altına almaktır. Başkan Batur’a bu tesisin hayata geçmesinde ki çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 
Karşıyaka yönetici arıyor
 
Göztepe 9'la bitirecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Gümrükçü zabıtaları konuk etti
Zabıta Haftası’nın 63. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Çiğli Belediye ...
Buca'da kadın zirvesi
Kadınların toplumsal alanda daha fazla söz sahibi olabilmeleri için çalışmalarını ...
Karşıyakalı çocuklar spor ve sanatla buluştu
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Cumhuriyet Eğitimevi, sosyo-ekonomik ...
 
Bornova’da çevre kirliliğine geçit yok
Bornova Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek için ilçenin çeşitli noktalarına ...
Bayraklı bayrama hazır
Bayraklı Belediyesi ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi tüm hazırlıklarını ...
Seferihisar'da tiyatro günleri
Seferihisar'da büyük ilgi gören 13. Türkiye Tiyatro Buluşması'nın ilk ...
 
İzmir'in 5 yıllık ulaşım planı açıklandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in 2030 Ulaşım Planını ilçe belediyelerinin ...
Gökçe'den çifte metro müjdesi! Narlıdere ilerliyor, Buca ihaleye hazır
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, 2022 yılının ...
Başkan Selvitopu'dan Kılıçdaroğlu'na ziyaret
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri