ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/32°
    ADANA
  • ANKARA
    15/25°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Uçak biletlerinde tavan fiyata zam!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Kapısı açık otobüsten düşen kadın hayatını kaybetti!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Çocuğu yaralıyken canlı yayın yapan Karagül'e soruşturma!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
Nusr-Et restoranına ikinci saldırı!
31 Ağustos 2023 Perşembe - 15:18

Korhan Berzeg'in kaybolmasıyla ilgili üç senaryo!

Balıkesir'in Gönen ilçesinde 70 günü aşkındır kayıp olan ekonomist Korhan Berzeg'in köpeği Tina'nın sağ olarak bulunması akıllara yeni soruları getirdi. Berzeg ile birlikte kaybolan ve geri dönen Tina'nın sağlıklı ve bakımlı olması Berzeg'in kaybolmasıyla ilgili 3 ihtimal daha ortaya atıldı.

Korhan Berzeg in kaybolmasıyla ilgili üç senaryo!

17 Haziran'da köpeği 'Tina' ile birlikte yürüyüşe çıktıktan sonra haber alınamayan ekonomist Korhan Berzeg'in köpeğinin sağlıklı bir şekilde bulunması kayıp olayıyla ilgili yeni ihtimaller ortaya atıldı. 

ABD'deki Dünya Bankası'nda bir dönem 'Asya Direktörü' olarak çalışan ve emekli olduktan sonra Türkiye'ye dönerek, İstanbul Büyükada'da yaşamaya başlayan ekonomist Korhan Berzeg'in, 17 Haziran'da memleketi Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Armutlu Kırsal Mahallesi'ndeki yazlık evinden telefonunu bırakıp Doberman cinsi eğitimli köpeği 'Tina' ile yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolmasının üzerinden 76 gün geçti.


Soruşturma ve arama çalışmaları sürerken, Korhan Berzeg'in evinden birlikte ayrıldığı Doberman cinsi köpeği Tina, 74 gün sonra evine döndü. Armutlu Mahallesi'ndeki evine gelen ancak kimseyi bulamayınca 500 metre ilerideki, Berzeg'lerin aile dostunun evinin olduğu bölgeye giden Tina'yı görenlerin ihbarı üzerine, Armutlu Mahallesi Muhtarı Hamit Erman olay yerine gitti. Erman'ın evine gittiği Berzeglerin aile dostunun da köpeği teşhis etmesi üzerine jandarmaya haber verildi. Yapılan çip kontrolünde de köpeğin Tina olduğu tespit edilince, Berzeg'in eşi Angela Berzeg'e haber verildi. Angela Berzeg, saatlerinde İstanbul Büyükada'daki evinden Armutlu Mahallesi'ne gelip, köpeği teslim aldı.

ÜÇ İHTİMAL SIRALANDI

Hürriyet'in haberine göre, cinayet büro amirliğinde 15 yıl çalıştıktan sonra emekli olan Savaş Kurtbaba, Berzeg'in kaybolmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Tina'nın sağlıklı bir şekilde dönmesine dikkat çeken Kurtbaba, şu ihtimaller üzerinde duruyor:

"İlk ve bana göre en güçlü ihtimal Korhan Hoca ve Tina kaçırıldı. Bir yerde tutulurken Tina kaçmayı başararak eve döndü. Köpeğin bakımlı ve kilo vermemiş olması bu ihtimali güçlendiriyor.

İkinci senaryo Korhan Hoca ve Tina kaçırıldıktan sonra bir yere götürüldü. Aklımıza getirmek istemiyoruz ama Korhan Hoca öldürüldü. Daha sonra da köpek bölgeye bırakıldı. Cinayet ihtimali gözardı edilmemeli.

Üçüncü ve bana göre en zayıf ihtimal Korhan Hoca yürüyüş sırasında köpeğin de ulaşamayacağı bir yere düştü. Köpek uzun süre bekledi ancak herhangi bir hareket olmayınca umudunu yitirdi ve beklemekten vazgeçerek eve döndü."

Savaş Kurtbaba, bu tür durumlarda mutlaka yapılması gerekenleri de şöyle anlattı:

"Eşin yaklaşık 6 aylık bir telefon dökümü, HTS raporlarının çıkartılıp tüm görüşmelerin saptanması lazım. Bu zaman zarfında görüştüğü kişiler içerisinden Türkiye’ye giriş çıkış olmuş mu? Bu görüştüğü kişiler Türkiye’ye gelmiş mi gitmiş mi? Kaybolduğu evde de karanlık oda çalışması yani luminal inceleme yapılması gerekiyor."

ARAMA ÇALIŞMALARINA TİNA DA KATILACAK

Özel eğitimli olan köpeğin, karakteristik özellikleri üzerinden yola çıkan ekipler, Korhan Berzeg'i bulmak için yeni bir yol haritası oluşturacak. Köpek eğitim uzmanlarından destek alan arama kurtarma ekipleri, Tina’nın kendilerini, sahibi Korhan Berzeg'in yanına götürmesi için çalışma yürütüyor. Jandarma ekipleri, gece dinlendirilen Tina'yı da dün erken saatlerde yanlarına alarak bölgede keşif çalışması gerçekleştirdi. Tina'nın da arama çalışmalarında aktif olarak kullanılması bekleniyor.

Armutlu Mahallesi'nin yakın bölgesindeki şüpheli evlerin, savcılıktan alınan izinle aranacağı öğrenildi. Bu arada jandarma ekipleri, köpeğin bulunduğu saatlerde bölgeye gelen tüm araçların plakasını ve sürücüsünü araştırıyor. Öte yandan Samsun'da yaşayan ve metafizikle uğraştığını söyleyen bir kişinin, Berzeg'in, evinin yakınlarındaki yüksek bir bölgede olabileceği ihbarı üzerine daha önce arama yapılan bölge de yeniden taranacak.

Savcılık talimatıyla Tina’nın dışkısı alınarak gaita testi yapılacak. Tina’nın, ne ile ve nasıl beslendiği, vücudunda yabancı madde olup olmadığı araştırılacak. Ayrıca kan tahlili de yapılacak. Böylelikle Tina’nın doğada mı kaldığı yoksa kapalı bir yerde mi tutulduğunun ön bilgisine ulaşılacak. Jandarma ayrıca Tina’nın tasmasında da inceleme yaptı. Tina’yı gelişi sırasında gören 5 kişi de ifadeleri alınmak üzere jandarmaya çağrıldı.

Korhan Berzeg'in eşi Angela Berzeg, eşinin bulunmasına yardımcı olan ya da yerini ihbar eden kişiye 1 milyon lira ödül verileceğini duyurmuştu. 

 
Yorgancılar'dan enflasyon ve cari açık uyarısı!
 
Ölen polisin evinde el bombası kazısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'den KKM göndermesi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Cumhuriyetin 100. Yılında ...
92. İzmir Enternasyonal Fuarı dev kortejle başlıyor!
İzmir Enternasyonal Fuarı görkemli bir açılış töreni ile 92’inci kez dünyaya ...
Çeşme'de büyük coşku
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü Çeşme’de büyük bir coşkuyla ...
 
Kiraz Belediyesi'nden 12 milyonluk satış!
AK Partili Saliha Özçınar yönetimindeki Kiraz Belediyesi, mülkiyeti belediyede ...
47 gündür haber yok... Ailesi Veli Eren'i arıyor!
İzmir'de, 15 Temmuz'da Çeşme'ye giden ve aradan geçen 47 güne rağmen hala ...
İzmir'de 30 Ağustos resepsiyonu!
İzmir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101'inci yıldönümü nedeniyle Vali ...
 
Ali Sabancı'nın sağlık durumuyla ilgili kritik gelişme!
Deniz kazası geçiren iş insanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı'nın ...
TBMM'de lüks araç krizi...
TBMM’deki partilere makam aracı olarak Audi A6 tahsis edildi, Saadet’e ...
İkinci el araç ve gayrimenkul satışına ilişkin yeni düzenleme
Resmi Gazete'de yer alan karar göre; sahte hesaplar üzerinden ilan verilmesinin ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri