ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5626
    Dolar
  • Euro
    34,9290
    Euro
  • Altın
    2.427,850
    Altın
  • Bist-100
    9.722,00
    Bist-100
  • ADANA
    22/36°
    ADANA
  • ANKARA
    20/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/27°
    ANTALYA
  • BURSA
    16/27°
    BURSA
  • ISTANBUL
    17/22°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/24°
    IZMIR
  • KONYA
    17/28°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Erdoğan'dan İsrail'le ticaret açıklaması!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Yargıtay'daki düğüm yine çözülmedi!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
Tıraş ücretini fazla bulup berberi kurşunladı!
17 Ekim 2020 Cumartesi - 12:23

Korona pozitif çıktı, 4 gün sonra doğum yaptı

İzmir'de doğuma 4 gün kala koronavirüs olduğu belirlenen anne Seylan Bozkurt Güneş, oğlu Ata'yı sağlıklı bir şekilde kucağına almanın mutluluğunu yaşıyor. Anne Güneş, "En büyük korkularımdan biri hastalığımı bebeğime bulaştırmaktı. Bebeğimi kucağıma alamayacağım diye çok ağladım" dedi. Hastanenin Perinatoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Halil Gürsoy Pala, "Kovid tespit edilen hamilelerde ekstra bir tedaviye gerek olmuyor ama onları gözlemek çok önemli" diye konuştu

Korona pozitif çıktı, 4 gün sonra doğum yaptı

Konak ilçesinde yaşayan ve 3 yıl önce Ergün Güneş’le evlenen Seylan Bozkurt Güneş, Kovid-19 tedbirleri kapsamında yaklaşık 5,5 ay boyunca evinden dışarı çıkmadı. Kendisini ziyaret eden bir yakınının Kovid-19 olduğunu öğrenen Güneş, hamileliğinin 38. haftasında tat ve koku alamama şikayetiyle Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Kovid-19 olduğu belirlenen Güneş, solunum sıkıntısı nedeniyle doğuma 4 gün kala tedavi altına alındı. Bu süreçte sağlık personelinin özenli bakımıyla 3,5 kilogram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getiren Güneş ve Ata adını verdikleri bebeği bir süre daha hastanede kaldı. Semptomları sona eren anne, doktorlar ve emzirme danışmanlarının önerisi üzerine bebeğiyle taburcu edildi. Annenin, 10 gün sonra yapılan Kovid-19 testi negatif çıktı.

"MASKEYLE EMZİRDİM"

Bebeğine doya doya sıralan anne, ilk ziyaretini doğumdan 24 gün sonra bebeğinin ve kendisinin hayatını kurtaran sağlık çalışanlarına yaptı. Seylan Bozkurt Güneş, hamilelik sürecinde her şeyin iyi başladığını, Kovid-19 olduğunu öğrendiği gün ise çok korktuğunu söyledi. Solunum sıkıntısının başladığı gün hastalığı yenemeyeceğini hissettiğini belirten Güneş, "Bebeğimi kucağıma alamayacağım diye çok ağladım. En büyük korkularımdan birisi de hastalığımı bebeğime bulaştırmaktı. Ama bu süreçte ailem ve doktorlarım bana çok destek oldular." dedi. Güneş, hastalığın bebeğine geçmemesi için doğumhanede bebeğin kucağına verilmediğini, onu karşıdan izlerken gözyaşlarına hakim olamadığını anlattı.

Maske takarak bebeğini ilk kez yenidoğan yoğun bakım servisinde kucağına aldığını vurgulayan Güneş, şunları söyledi: "Bebeğimi emzirmeyi çok istiyordum ama hastalığın ona bulaşması da beni korkutuyordu. Doktorlarım bebeğin gelişimi için anne sütünün önemini anlattı. Be de sonra maskemi takarak onu emzirmeye başladım. Semptomlarım olmadığı için hastaneden taburcu oldum. O süre boyunca maske ve hijyen önlemlerine dikkat ederek bebeğimi emzirdim. 10 gün sonra testim negatif olunca sevincinden bağırmak istedim. Ardından doya doya bebeğime sarıldım. Çok mutluyuz."

Ergün Güneş de yaşadıkları zor günleri doktorlar ve sağlık personelinin ilgisi sayesinde atlattıklarını aktardı.

Hastanenin Perinatoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Halil Gürsoy Pala da Güneş'in Kovid-19 testinin pozitif çıktığını öğrendiği an kendisinin de korktuğunu, doğuma kadar olan 4 günlük sürede yanından ayrılmadığını belirtti.

Pala, "Kovid-19 tespit edilen hamilerde ekstra bir tedaviye gerek olmuyor ama onları gözlemek çok önemli. Her an bir komplikasyon gelişebilir. Bu durum da bebek ve annenin sağlığına olumsuz yansır. Anne zor günler geçirse de bebeğini kucağına almasının ardından rahatladı. Kovid-19 testinin negatif çıkmasının ardından hastaneye yaptıkları ziyaret bizleri ayrıca memnun etti." diye konuştu.

Yenidoğan Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Defne Engür ise anne sütünün önemini bu olayda bir kez daha gördüklerini vurgulayarak, "Dünya Sağlık Örgütü de Kovid-19 hastalığı geçiren annelerin eğer semptomları yoksa bebekleri ile ten tene temasa geçebileceğini söylüyor. Seylan Hanım da bu süreçte maske ve el hijyenine dikkat ederek, her bakımdan besleyici ve koruyucu olan anne sütüyle bebeğini besledi." dedi.

 
Kaçak midye avcılarına suçüstü... Ceza yağdı!
 
Türk lezzetleri Vegas'ta tanıtılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rahmi Koç, koronavirüse yakalandı!
Türkiye'deki koronavirüs salgınına yakalananlar kervanına ünlü iş insanı ...
Kılıçdaroğlu'ndan Ermenistan'a tepki!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ermenistan ordusunun Azerbaycan'ın ...
Gültan Kışanak'a Kobani soruşturmasından tutuklama!
Kobani soruşturmasında eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan ...
 
Ermenistan, Azerbaycan'da sivilleri hedef aldı!
Ermenistan'ın Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'ye düzenlediği füze ...
İzmir'de sahte içkiden bir ölüm daha!
İzmir'de sahte içkiden zehirlendiğini belirterek, hastaneye başvuranlardan ...
İzmir merkezli FETÖ operasyonunda 17 tutuklama!
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ...
 
Motosikletle otomobil çarpıştı: 1 ölü!
İzmir'in Gaziemir ilçesinde otomobille motosikletin çarpışması sonucu ...
Ergenekon hakimine FETÖ üyeliğinden 10 yıl hapis
Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kapsamında meslekten alınan Ergenekon ...
Süper Lig'de koronavirüs nedeniyle maç ertelendi
Hatayspor’da 17 futbolcu, teknik direktör Ömer Erdoğan ve kulüp çalışanının ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri