ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,5004
    Dolar
  • Euro
    34,6901
    Euro
  • Altın
    2.496,860
    Altın
  • Bist-100
    9.693,00
    Bist-100
  • ADANA
    15/25°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/21°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    10/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/16°
    IZMIR
  • KONYA
    10/18°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Mahkeme önünde dehşet... Kendini yaktı!
Mahkeme önünde dehşet... Kendini yaktı!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Erdoğan'dan flaş İran ve İsrail açıklaması!
Balık fiyatları fırladı!
Balık fiyatları fırladı!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu!
26 Kasım 2019 Salı - 18:15

Kruvaziyer turizmde artış müjdesi

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, 2020'de Kuşadası'na 350'den fazla kruvaziyer gemi beklediklerini söyleyerek, "Kuşadası'nda 2020'de 350 bin, 2021'de ise 750 bin turist ağırlamayı bekliyoruz. Bu rakamlar sadece Kuşadası için. Bu başarıda herkesin payı var" dedi.

Kruvaziyer turizmde artış müjdesi

DTO İzmir Şubesi Meclis Başkanı Kenan Yalavaç başkanlığında yapılan kasım ayı olağan meclis toplantısı, meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, meclis üyelerini 'İzmir'i Turuncuya Boyuyoruz' etkinlikleri kapsamında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği önderliğinde İzmir Ticaret Borsası'nın takibinde düzenlenecek 8 Aralık'taki yürüyüşe davet etti. İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın kendilerine limanın geçmişi ve geleceği konusunda tüm paydaşların katılımıyla bir toplantı planlama görevi tebliğ ettiğini anlatan Öztürk, İzmir Limanı'nın devletin yönetimindeki son liman olduğunu belirterek "Limanımız bazı eleştirilere maruz kalıyor. Oysa bölgedeki en fazla rıhtım uzunluğuna sahip limandır. Yeni konteyner sahalarının yapılması gerekiyor. Bu yatırımlar Türkiye'nin içinde bulunduğu ortamda kolay değildir. Bir yerden başlanacak. İzmir Limanı'nın avantajları ve dezavantajları vardır. Biz kullanıcılar olarak liman çalışmalarını destekliyoruz" dedi.

'İZMİR'İN GELECEĞİ TURİZMDE'

İzmir'e 2019 yılında 1 milyon 150 bin turist geldiğini ifade eden Öztürk, ilk 10 aydaki bu artıştan duydukları memnuniyeti dile getirerek "Hep beraber bu rakamı arttırmalıyız. İzmir'in geleceği turizmde. İzmir'de deniz, sağlık, kültür, tarım turizmini bulabilirsiniz. Konaklama vergisi ve tanıtım fonuna ayrılan pay işletmecileri düşündürüyor. Ama tanıtımın kalitesiyle, gelecek turistin niteliği ve harcayacağı paranın tutarı da değişir. Nitelikli turist gelip daha çok para harcasın istiyoruz" diye konuştu. Kruvaziyer turizmde iyi rakamların göze çarptığını anlatan Öztürk, 2020'de sadece Kuşadası'na 350'den fazla gemi beklendiğini kaydederek şöyle devam etti:

"2020'de Kuşadası'nda 350 bin, 2021'de ise 750 bin turist ağırlamayı bekliyoruz. Bu rakamlar sadece Kuşadası için. Bu başarıda herkesin payı var. Deniz turizmiyle uğraşan kruvaziyer limanlarının yaptığı faaliyetlerin önemli bir etkisi var. Onlar bu pazarlamayı yaptılar. Bizler odalar olarak sadece manevi destek verdik. Bu rakamlardaki sıçrama bizim için önemli. Çok çaba gösterdik, fuarlara gittik. Tüm odaların ve Valiliğin bir takım çalışması söz konusudur. Kuşadası için olan artışın İzmir için de gerçekleşmesini istiyoruz."

'İZMİR'DEKİ TEK MARİNA KAPANIYOR'

Öztürk, konuşmasında marinaların denizcilerin göz bebeği olduğunu söyleyerek yurt dışından gelen bir marinacının harcadığı paranın neredeyse kruvaziyer turizmden elde edilen miktarın 30 katı olduğuna dikkat çekti. Marinacıların şehre önemli katkılar sağladığını ve İzmir'deki tek marina olan Levent Marina'nın işletmeciler tarafından boşaltıldığını açıklayan Öztürk, "Yeni bir ihale yapılacak. Bu konuda ümit ediyorum yeni işleticiler özellikle sadece profesyonel değil amatör denizciliğin de önünü açar. Çünkü körfezi daha fazla kullanmak istiyoruz. Bunun için Levent Marina gibi yerlerden denize rahatlıkla inilebiliyor. İzmir'de denize inebileceğiniz bir rampa sistemi yok. Levent Marina amacına uygun işletildiğinde İzmir'in bir değeridir" dedi.

Yeni su ürünleri yasasının Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girdiğini ifade eden Yusuf Öztürk, yeni yasada kaçak avcılıkla ilgili ağır yaptırımların bulunduğunu hatırlatarak sektöre hayırlı olmasını diledi.

 

 
Avrupa Birliği'nden şok PKK raporu!
 
Kamyona çarpan otomobilin sürücüsü öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Motorinde indirim
Motorinin litre fiyatında gece yarısından geçerli olmak üzere 8 kuruş ...
EBSO'dan turuncu farkındalığı
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
Koç Holding’den flaş Yapı Kredi açıklaması
Koç Holding, İtalyan ortağı Unicredit'le Yapı Kredi hisseleri konusunda ...
 
Dolar yeni haftaya nasıl başladı?
Dolar/TL geçen hafta aşağı yönlü seyir izledikten sonra bu sabah güne ...
Meclis'te onaylandı... İşte yeni vergiler
TBMM Genel Kurulu'nda dün akşam yapılan oylama sonucu birçok yeni vergimiz ...
2020 yılında asgari ücret ne kadar olacak?...
Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret pazarlığında geri sayım başladı.
 
Volkswagen'den skandal Türkiye açıklaması
Türkiye'nin sınırlarını terör unsurlarından arındırmak için başlattığı ...
Talih Kuşu'nda şüphe uyandıran sonuçlar...
Talih Kuşu Mili Piyango’ya kondu. Son 11 haftanın 10’unda büyük ikramiye ...
Pide efsanesinden kötü haber!
İzmir'in önemli restoran zincirlerinden, pideyi marka haline getiren Kırçiçeği, ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri