ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/35°
    ADANA
  • ANKARA
    13/26°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/28°
    IZMIR
  • KONYA
    14/27°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Akşener'den veda konuşması...
Akşener'den veda konuşması...
10 Haziran 2020 Çarşamba - 10:13

Kulis: İki bakanlık bölünecek...

Bir süredir gündemde olan kabine değişikliği söylentileri AK Parti içinde de konuşulmaya başlandı. Kulis bilgilerine göre yavaş kaldığı düşünülen bakanlar gidecek, bazı bakanlıklar ise bölünecek

Kulis: İki bakanlık bölünecek...

Kabine değişikliği beklentisi siyasi kulisleri yeniden hareketlendirdi. Uzun zamandır beklenen kabine değişikliğine artık kesin gözüyle bakılıyor.
Kulislerde kabine değişikliği konuşulmaya devam ederken AK Parti’den de bu kez ‘kabine değişecek” değerlendirmeleri geliyor.
AK Parti'de uzun zamandır beklenen kabine değişikliği konusunda gözler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a çevrilmiş durumda.
AK Parti’de de artık yakın zamanda bir kabine değişikliği gerçekleştirileceği dile getiriliyor, kabine değişikliği bekleyenler gerekçelerini birkaç başlığa dayandırıyor.
RAPOR HAZIRLANDI
Bir görüşe göre; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinden sonra sistemin nasıl işlediği, aksayan yönlerinin bulunup bulunmadığı konusunda bir çalışma yaptı. İddiaya göre bu çalışma milletvekilleri, bürokratlar, sivil toplum kuruluşları olmak üzere pek çok kurumun görüşüne başvurularak gerçekleştirildi. Bu kapsamda Bakanlıklar da tek tek mercek altına alındı ve ayrı ayrı raporlar hazırlandı.
Bazı bakanlıkların bölüneceği ve bu sürecin artık uzatılmayacağı yeni bakanlıkların kurulması, bazı bakanların görevden alınması, bazı bakanlıklarda ise kaydırmalar yapılması şeklindeki bir revizyonunun en kısa sürede gerçekleştirileceği belirtiliyor.
Kabine değişikliği iddiası siyaset kulislerini hareketlendirdi
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesiyle birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tek çatı altında toplanarak Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı birleştirilerek Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı oldu.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı birleştirilerek Ticaret Bakanlığı; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı birleştirilerek Tarım ve Orman Bakanlığı; Dışişleri Bakanlığı ile Avrupa Birliği Bakanlığı da birleştirilerek yine Dışişleri Bakanlığı yapıldı.
BÖLÜNECEK BAKANLIKLAR
Gelinen noktada bazı bakanlıkların iş yükünün çok arttığı ve bölüneceği belirtiliyor. Bu bakanlıkların başında Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı geliyor. Aile ve çalışma hayatının iki ayrı bakanlık çatısında toplanması bekleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da ayrılacağı, yatırımlar konusunda ayrı bir bakanlığın kurulabileceği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı yardımcısı sayının da artması beklenirken, cumhurbaşkanı yardımcılığı için Binali Yıldırım’ın adı uzun zamandır kulislerde konuşuluyor.
Koronavirüs sürecinin AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine üyeleriyle telekonferans yöntemiyle sık sık bir araya geldi. Bu süreçte sürpriz bir şekilde Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, Erdoğan tarafından görevden alınmıştı. Cumhurbaşkanı’nın çok fazla gecikmeden haziran ya da temmuz ayında kabinede değişikliğe gidebileceği konuşuluyor. AK Parti’den bazı kaynaklar Erdoğan’ın Okluk Koyuna çekilip burada bir süre çalıştıktan sonra revizyonu yapabileceğine dikkat çekiyor.

 
İzmir'de 'mavi' gurur...
 
Mart ayı işsizlik rakamları açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali atamaları Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan ...
Erkan Baş: Derhal erken seçim gerçekleştirilmelidir
TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "Bize göre Türkiye erken seçim koşullarının ...
Serter’den İçişleri Bakanı Soylu’ya ‘bekçi’ sorusu
İzmir Milletvekili Bedri Serter, son günlerde TBMM gündeminde olan Çarşı ...
 
Yeni meclis başkanı kim olacak?
TBMM, yeni başkanını seçecek. En güçlü aday mevcut başkan Mustafa Şentop. ...
Erbaş için suç duyurusunda bulunan avukatlara şok karar
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, LGBTİ+’ları ve HIV’le yaşayanları hedef ...
CHP İl Başkanı Yücel'den flaş açıklamalar!
SONKALE TV canlı yayınına katılan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, çarpıcı ...
 
Sürekli'den normalleşme uyarısı... 'Riski yok saymayalım'
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; koronavirüsle mücadelede ...
Gazeteciler Cemiyeti: ''Korkmuyoruz, yılmayacağız'
Gazeteciler Cemiyeti, gazeteci Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel'in gözaltına ...
Bahçeli’den flaş Ayasofya açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ayasofya'nın cami olması ile ilgili ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri