ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3374
    Dolar
  • Euro
    34,8108
    Euro
  • Altın
    2.393,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    14/20°
    ADANA
  • ANKARA
    7/16°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    10/19°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/23°
    IZMIR
  • KONYA
    6/9°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi tutuklandı!
TRT'nin Kıbrıs Temsilcisi tutuklandı!
Erdoğan'dan Cumhur İttifakı'na değişim mesajı
Erdoğan'dan Cumhur İttifakı'na değişim mesajı
Hatay'da yurttaşlar sandık başına gitti
Hatay'da yurttaşlar sandık başına gitti
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
100 bin lira maaşla çalıştıracak çoban bulamıyorlar!
29 Aralık 2020 Salı - 15:31

Kültürpark Platformu'ndan Soyer'e ortak akıl tepkisi

Kültürpark Platformu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Koruma Amaçlı İmar Planı'na ilişkin "Kültürkpark'ın Anayasası'nın ortak akılla hazırlandığı" açıklamasına tepki gösterdi.

Kültürpark Platformu ndan Soyer e ortak akıl tepkisi

Kültürpark Platformu'nun açıklaması şöyle:

"Öncelikle belirtmemiz gerekir ki, TMMOB İKK’nın açıklamaları ve Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne sunulan Koruma Amaçlı İmar Planı, Kültürpark’ın geleceğine ilişkin “ortak aklın” sağlanamadığını gözler önüne sermektedir. Koruma Amaçlı İmar Planı “toplumsal mutabakat” sonucu üretilmemiştir ve Kültürpark’ın yönetimine dair katılımcı bir yönetim modelini içermemektedir.

6 yıldır sürdürülen Kültürpark mücadelesindeki önermeler kapsamında; bu metinin ne ruhu ile, ne de vizyon tanımındaki yaklaşım ile “mutabık” olmadığımızı beyan ediyoruz. TMMOB İKK tarafından İBB’ye verilen, Kültürpark için hazırlanacak Koruma Amaçlı İmar Planında mutlaka olması gereken hususların özetlendiği raporda 39+1 başlıkta toparlanan önerilere alınan yanıtları 3 ayrı başlıkta değerlendiriyoruz. İlk grupi , benimsenmiş ve üzerinde çalışılmış öneriler, aşağıda detaylandırdığımız bu başlıklar yukarıda belirttiğimiz eleştirilerimiz saklı kalmak koşulu ile bizim için de uygundur. Yeni plan taslağını ekolojik niteliği açısından olumlu yönleri bulunmaktadır. Odalardan gelen “tescil önerilerinin” benimsenmesi memnuniyet vericidir.

“Parkın taşıma kapasitesi” gibi, daha önceden çalışılmamış konularda çeşitli çalışmalar ve analizler gerçekleştirmek, bunların plan notlarına dönüştürülmesi ve kayda alınması bizler açısından da değerlidir. İkinci grupii , plan taslağına ilişkin TMMOB’un taleplerinin “gelecekte gerçekleştirileceğine” dair vaatlerle yanıtlanmış konulardır. Bunların gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceğine ilişkin hem yetersizlikler, hem de çelişki ve belirsizlikler bulunuyor. Kültürpark gibi kentin bütününe hitap eden bir park alanı için yapılacak Kullanıcı Profili Analizi, kısıtlı bir zaman diliminde parkı kullanan kısıtlı sayıda kullanıcı ile yapılamaz.

Böyle bir analiz için, kentin bütününe dönük çok daha kapsamlı ve derinlemesine nicel ve nitel araştırmalar gerekmektedir. Tüm kentlilere dönük kapsamlı anket ve derinlemesine görüşmeler, Kültürpark’a ilişkin paydaşlarla yapılacak odak grup toplantıları, çalıştaylar, parkın kullanımına dönük katılımcı gözlemleri gibi çeşitlenmiş ve farklı araştırma yöntemleri birlikte yapılmış olmalıydı. Bunların olmaması, 42 kişi ile sınırlı, oldukça zayıf ve yetersiz bir kullanıcı profili analizi yapılmış olduğunu bizlere açıkça gösteriyor. Muhtemelen çarşamba günü yapılan mülakatlar nedeniyle “Çarşamba Pazarına” ürün getirenler de görüşmeye girmiş durumda ve son 85 yıl içerisinde sadece 1 yıldır yeralan pazar faaliyeti de bir başlık olarak araştırmaya girmiştir. Bunun hem bilimsel hem de metodolojik bir hata olduğunun altını güçlü biçimde çiziyoruz.

Öte yandan, Kullanım Kapasitesi konusunda yapılan çok önemli, diğer bir çalışmada ifade edilen Kültürpark’ın maksimum 5.600 kişiyi barındırabileceğine ilişkin bir girdi varken; hala alanda 20 bin m2’nin üstünde inşaatın planlamasının söz konusu edilmesi, çarpıcı bir tutarsızlıktır. O yüzden plan taslağına ilişkin bu 2. grup maddeleri şeffaf olmayan yönetimin vaatleri olarak algılıyoruz. Kültürpark Platformu olarak plan taslağına ilişkin bilgilerin İBB tarafından değil de, TMMOB İKK tarafından açıklanması bile çalışmanın ortak akıl, katılımcılık ve şeffaflık gibi demokratik yönetimin temel ilkelerinden ne denli uzakta olduğunu gösteriyor."

 
Öğretim görevlisi kadın yakılarak öldürüldü
 
Basın Konseyi'nin ödülleri törenle verildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğretim görevlisi kadın yakılarak öldürüldü
İstanbul'da özel bir üniversitede öğretim üyesi olan Aylin Sözer, eski ...
URLA KAYYUMU GÖREVDEN ALINDI
İçişleri Bakanlığı, İzmir'in Urla ilçesi kayyumu Önder Can'ı görevden ...
Karşıyaka'dan o iddialara sert tepki!
Karşıyaka Belediyesi'ne ait Kent A.Ş. Yönetim Kurulu, yazılı bir açıklama ...
 
Bir doktor daha koronavirüsten yaşamını yitirdi
Amasya’da 10 gündür koronavirüs tedavisi gören Nöroloji Uzm. Dr. Mustafa ...
Rezillik diz boyu... GAY gubet evi çıktı!
FETÖ abisinin telefonunda yapılan incelemede, şaşırtan fotoğraflar ortaya çıktı...
AK Parti Konak'tan ailelere yardım!
AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, koronavirüsle mücadele ...
 
Çin aşısının geleceği tarih belli oldu
THY, Çin'den gelecek ilk parti aşının Pekin-İstanbul Havalimanı-Ankara ...
385 hakim-savcının atama kararı yayımlandı
Adli ve idari yargıda 385 hakim-savcının atama kararnamesi Resmi Gazete'de ...
Silah kazası: 1 şehit!
Milli Savunma Bakanlığı dün Ankara'da yaşanan silah kazası sonrası yaralanan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri