ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4401
    Dolar
  • Euro
    34,8514
    Euro
  • Altın
    2.427,720
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/23°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/17°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Mahzen operasyonu... Bir çete daha çökertildi!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
Otomobil dereye yuvarlandı: 3 ölü, 2 yaralı!
8 Aralık 2021 Çarşamba - 13:09

Kuşadası'nda 'Deprem ile Kentsel Dönüşüm Kurultayı' başladı!

Kentte alınacak önlemleri belirlemek ve bilimsel veriler doğrultusunda depreme karşı yol haritası oluşturmak amacıyla Kuşadası Belediyesi tarafından Türkiye’nin deprem alanında uzman isimlerinin katılımı ile düzenlenen “Deprem ile Kentsel Dönüşüm” başlıklı kurultay başladı.

Kuşadası nda  Deprem ile Kentsel Dönüşüm Kurultayı  başladı!

Geçtiğimiz yıl 30 Ekim’de Ege Denizi’nde meydana gelen 6.9’luk depremin şiddetli bir biçimde hissedildiği kenti depreme hazırlamak amacıyla Kuşadası Belediyesi bünyesinde kurulan Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü “Deprem ile Kentsel Dönüşüm” başlıklı bir kurultay düzenlendi. Sealight Resort Hotel’de gerçekleşen kurultayın açılışına çok sayıda davetli katıldı.

“DEPREM ÖLÜMLERİNİN ANA NEDENİ YOKSULLUKTU”
Kurultay’ın açılışında konuşan deprem uzmanı İTÜ Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan “Öncelikle kurultayın yapılmasında emeği geçen Kuşadası Belediyesi’ne ve değerli Başkanı Ömer Günel’e teşekkür ederim. 30 Ekim 2020’de İzmir ve Kuşadası çevresinde büyük bir deprem hissedildi. Merkez üssü Sisam olmasına rağmen orada iki kişinin ölümünden ve eski yapılardaki yıkımdan başka ciddi bir şey olmadı. Deprem, kötü yapılaşmış Bornova ovasının ön kısımlarında yıkımlara neden oldu ve 118 kişi canını yitirdi. Kuşadası’nda 400 aileyi evsiz duruma düşürdü. Kuşadası'nda deprem ilk defa olmuyor. 15 milyon yıldır oluyor. Sisam'da olan deprem aynı zamanda Kuşadası'nı da etkiliyor. Son depremde Kuşadası’nda ölümcül olayın olmaması şükür edilecek bir durumdur. Türkiye birinci derecede deprem bölgesi değilken, neden bugün ‘deprem oldu, başınız sağ olsun’ sözlerini işitiyoruz. Ülkenin ekonomik ve kültürel yapısı ile doğru orantılı. Bunun ana nedeni yoksulluktur, ekonomidir. Bu ülke ekonomisini düzeltmedikçe depremlerde daha çok vatandaşımız yaşamını yitirecek. Bu sadece Kuşadası ya da İzmir'in sorunu değil, tüm ülkenin sorunudur” dedi.

“DEPREM FONLARINDAKİ PARALAR NEREDE”
Depremin bir doğa olayı olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, “Depremler aslında tanrının bir nimetidir. Deprem olmazsa yer altı kaynaklarımız da olmaz. Türkiye 1. derece deprem bölgesi değildir. 8'den daha büyük bir deprem olmaz. Türkiye'nin Doğu Anadolu’da deprem eşik değeri 5, Batı Anadolu’da 6,5’dir. Neden derseniz batının ekonomik düzeyi daha yüksektir. Ekonomi ne kadar güçlüyse ölüm o kadar az olur.30 Ekim depreminde maddi imkansızlıklardan dolayı evlerini onaramayanların deprem fonlarındaki paraların nereye gittiğini sorması gerekiyor. Devletin sahibi biziz, sormasını bileceğiz. Biz bu sorgulamayı bugüne dek yapmadıysak bugünden sonra yapmaya mecburuz. Kuşadası’na yerleştim ve artık ben de sizin hemşerinizim. Elimden gelen neyse Kuşadası için yapmaya hazırım” diye konuştu.


“MASTER PLAN OLUŞTURURACAĞIZ”
Prof. Dr. Övgün Ercan’ın ardından konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ise “Geçtiğimiz yıl meydana gelen depremi yaşadıktan sonra Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurmaya kara verdik. Depremlerde yaşanan olumsuzlukları tersine çevirmek burada en önemli amacımızdı. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız depremde 118 vatandaş hayatını kaybetti, yüzlerce vatandaşımız yaralandı. 8 bine yakın bina hasar gördü ve buna bağlı olarak milyonlarca liralık maddi zarar oluştu. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız depremin ardından bir master plan oluşturmaya karar verdik. Bu kapsamda eylem ve yerleşim stratejilerinin doğru planlamasını sağlamayı hedefliyoruz. Özellikle deniz kenarında olan kentlerin tsunami tehlikesine karşın doğru planlamalarının yapılması gerekiyor. Deprem ile birlikte kentimizde 360 ev hasar gördü. Ev sahipleri evlerini tekrar yapmak istediklerinde, deprem yönetmeliği mevzuatları ile karşılaştılar. Evlerini yapmak istediklerinde aynı emsal ile karşılaşmadıklarını gördüler. Kayıpları büyük oldu, hatta evlerini kaybetmekle karşı karşıya kaldılar. Deprem ile Kentsel Dönüşüm başlıklı kurultayda bugün yaşadığımız sorunları ele alacağız” dedi.

“DEPREMLER HİÇ BİTMEYECEK”
Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel de “Akıl için yol birdir. Bana göre zamanımız artık kızma ve kınama zamanı değil. Zaman anlama zamanıdır. Anadolu’nun bir deprem bölgesi olduğu gerçeği aşikardır. Bu bölgede depremler hiç bitmemiş ve bitmeyecek. Bizim bu gerçekten hareketle vatandaşlar olarak beklentilerimizi çok net bir şekilde ortaya koymamız gerekiyor. Bana göre toplumlar tarihte yaşamazlar, tarihten ders çıkarırlar. Biz de tarihten ders çıkartmalı ve bu doğrultuda hareket etmeliyiz. Bu kurultaya emeği geçen herkese ve davete icabet eden değerli hocalarıma teşekkür ediyorum. Umarım bu kurultay bir dönüm noktası olur” diye konuştu.

 
Masa tenisinde büyük başarı!
 
Maddi durumu yüzünden ayağa kalkamıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın Büyükşehir'den otizmli çocukların ailelerine destek!
Eğitimde fırsat eşitliğini herkese sağlamak için birçok proje yürüten ...
Çeşme Belediyesi'nden Toplu Konut hamlesi!
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran,‘Toplu Konut Projesi’ kapsamında ...
Başkan Günel: Kentimize yakışanı yapacağız...
Kuşadası Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı, Kuşadası Belediye ...
 
Soyer: Kabuğunda yaşayan bir şehrin geleceği olamaz...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Küçük Kulüp Derneği tarafından ...
Batur'dan Kadın Sığınma Evi müjdesi!
Konak Belediyesi’nin Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin ...
Çiğli Belediyesi UNESCO MIL Alliance üyesi oldu!
Çiğli Belediyesi, dünya vatandaşlarının medya ve enformasyona ulaşımı ...
 
Buca'da iş garantili meslek eğitimi!
Buca'daki işsiz gençler için iş garantili meslek eğitimi projesi geliştiren ...
Yerinde tespit, hızlı çözüm!
Kuşadası Belediyesi’nin yönetim kadrosu vatandaşlarla bir araya gelerek ...
İzmir'de önemli zirve!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Üçüncü Uluslararası Bir Arada Yaşam ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri