ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3787
    Dolar
  • Euro
    35,0430
    Euro
  • Altın
    2.325,750
    Altın
  • Bist-100
    9,09
    Bist-100
  • ADANA
    14/26°
    ADANA
  • ANKARA
    12/20°
    ANKARA
  • ANTALYA
    17/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    14/24°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/25°
    IZMIR
  • KONYA
    13/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Erbakan'dan adayı çekmek için 3 şart!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Feci kaza: 46 kişiden sadece 8 yaşındaki çocuk kurtuldu!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1.5 milyar dolar kredi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
Hiranur Vakfı'nın İBB'ye açtığı dava reddedildi!
4 Ekim 2019 Cuma - 23:43

Lokma değil Picasso kuyruğu...

İzmir'de dünyaca ünlü ressam Pablo Picasso'nun eserlerinin yer aldığı 'Picasso ve Gösteri Sanatı Sergisi', ziyaretçi akınına uğradı. Picasso'nun çok yönlü kişiliğinin tanıtıldığı sergiye gelen sanatseverler, içeriye girebilmek için kuyruklarda uzun süre bekledi.

Lokma değil Picasso kuyruğu...

İzmir'de bulunan Arkas Sanat Merkezi'ndeki, 20. yüzyılın en büyük ressamlarından Pablo Picasso'nun eserlerine ev sahipliği yapan 'Picasso ve Gösteri Sanatı Sergisi' sanatseverlerden büyük ilgi gördü. 'Picasso-Méditerranée' projesi kapsamında Akdeniz ülkelerini dolaşan ve projenin son ayağı olarak İzmir'e taşınan sergiyi görmek isteyenler, kapıda uzun kuyruklar oluşturdu. Dünyaca ünlü ressamın birçok önemli tablosu, tasarladığı kostümler, eskizler ve heykellerden oluşan 83 farklı eserin yer aldığı sergi, ziyaretçilerini ücretsiz ağırladı. Özellikle gençler tarafından yoğun ilgi gören sergiyi bazı sanatseverler aileleri ve sevdikleriyle birlikte ziyaret etti. Jean Luc Maeso'nun küratörlüğü ve Müjde Unustası'nın direktörlüğünde oluşturulan sergide aynı zamanda sanatçının yazarlar, şairler ve müzisyenler gibi pek çok sanatçıyla sürdürdüğü yakın bağları belgeleyen fotoğraflar da sergilendi.

'İZMİR'DE ÇOK İYİ BİR SANAT İZLEYİCİSİ VAR'

Sergiye çok büyük bir ilginin olduğunu söyleyen serginin direktörü Müjde Unustası, "Pablo Picasso'nun çok bilinmeyen gösteri sanatlarına olan tutkusunu ele alan bu sergide ziyaretçileri bu sanatçıya ait çok farklı eserler bekliyor. Paris Picasso Müzesi'nin özel desteğiyle gerçekleştirdiğimiz bu sergi, aynı zamanda 2017 yılında başlayan 'Picasso-Méditerranée' projesi'nin de kapanış sergilerinden bir tanesi. Bizler için çok özel bir proje olduğunu söyleyebilirim. Arkas Sanat Merkezi'ndeki 20'nci sergimiz oluyor aynı zamanda. Bu sergiye çok yoğun bir ilgi var. Toplumun her kesiminden hem öğrenciler hem yetişkinler uzun kuyruklar oluşturuyorlar. Bu bizi çok mutlu ediyor. İzmir'de çok iyi bir sanat izleyicisi var fakat bu kalabalığı ve her gün bu kadar uzun kuyrukların oluşmasını biz de beklemiyorduk" dedi.

FARKLI TEMALAR YER ALIYOR

Öte yandan sergi için okul turlarının da düzenlendiğini belirten Unustası, "Okullar için özel sergi turları düzenleniyor. Hafta içi öğleden sonraya kadar okul gruplarını ağırlıyoruz. Sergimiz 5 Ocak tarihine kadar devam edecek ve ücretsiz olarak gezilebiliyor. Sergi kapsamında dileyen ziyaretçiler sesli rehber hizmetinden de yararlanabiliyorlar. Picasso, gösteri sanatıyla çocukluk yaşlarından itibaren ilgileniyor. 7-8 yaşlarından itibaren boğa güreşlerini seyretmeye başlamış ve bunu da eserlerinde görebiliyoruz. Bizim sergimizdeki eserlerin bir bölümü tamamıyla boğa güreşini konu ediniyor. Öte yandan bale ve sahne kostümlerinin yer aldığı bir bölüm daha var. Sirk de önemli temalardan bir tanesi. Jean Luc Maeso'nun küratörlüğünü üstlendiği bu sergide Picasso'nun çok yönlü ve renkli kişiliğini ortaya çıkarmak için gayret ettik" diye konuştu.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTURDULAR

Sergiyi gezmek için kuyrukta bekleyen Sezer Topçuoğlu, "Sergiyi sosyal medya paylaşımlarından gördüm ve daha sonra internetten araştırıp geldim. Ücretsiz olduğunu duyunca da şaşırdım. Böyle bir yoğunluk olacağını düşünmüyordum. Çok yoğun ve gençler tarafından çok büyük bir ilgi var. Çok güzel bir şey yapılmış. Bu tarz şeylerin yapılması gençler açısından mutluluk verici" diye konuştu.

'YAZDAN BERİ BEKLİYORDUK'

Sergiyi çocuklarıyla birlikte gezmeye gelen Senem Kiraz, "Daha başlamadan sergiden haberimiz vardı. İzmir'de olan tüm etkinlikleri takip etmeye çalışıyoruz. Yazdan beri bu sergiyi bekliyorduk. İlan panoları ve gazetede gördük, heyecanla bekliyorduk. Uzun kuyruklar oluştuğunu duymuştum ama bu kadar büyük bir yoğunluk olacağını beklemiyordum" diye konuştu.

Etiketler:
 
Ege Denizi'nde korkutan deprem!
 
Anne ve oğlundan acı haber!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de Aleviler ve sosyalistler sempozyumu
Aleviler ve sosyalistler arasındaki bağlar İzmir'de tartışılacak. Etkinlik ...
'Arf Sabiti' ile perdeler açılıyor
İzmir Devlet Tiyatroları, 4 ayrı sahnede 4 yeni oyun ile seyircisini selamlayacak ...
Sonbahar yorgunluğu için çözüm var
Sonbahar mevsimini sağlıklı geçirebilmek için beslenmenin ve su tüketiminin ...
 
World Press Photo 2019 Sergisi, Aziz Vukolos Kilisesi’nde açıldı
İzmir Gazeteciler Cemiyeti(İGC), Hollanda Büyükelçiliği ve Türkiye Foto ...
İzmir'de pasta festivali
Pastart İzmir Uluslararası Pastacılık, Tatlıcılık, Şekercilik ve Unlu ...
Fransız Kültür'e ziyaretçi akını
İzmir Fransız Kültür Merkezi, etkinliklerle dolu yeni eğitim ve öğretim ...
 
Ebru sergisinin geliri eğitime
Ebru sanatçısı Mine Tozlu, elde edeceği gelirinin yarısının Ege Çağdaş ...
Alsancak Garı’nda ‘Son Buharlı’
Türkiye'nin 1943 yılından bu yana hizmet veren, çalışır durumdaki son ...
Çeşme Festivali, Yeni Türkü konseriyle sona erdi
Çeşme'de 25 yıl aradan sonra 'Ege'nin İki Yakası' temasıyla düzenlenen ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Sokak esnafı korona günlerinde faydalı oluyor mu?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri