ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3565
    Dolar
  • Euro
    34,8020
    Euro
  • Altın
    2.393,450
    Altın
  • Bist-100
    10.271,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/27°
    ADANA
  • ANKARA
    11/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/25°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/18°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/25°
    IZMIR
  • KONYA
    10/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
Dilan Polat sinir krizi geçirip kendine zarar verdi!
CHP'li Arslan'dan ''sipariş'' yasa teklifi tepkisi!
CHP'li Arslan'dan ''sipariş'' yasa teklifi tepkisi!
Kuzey Irak'ta 32 terörist öldürüldü!
Kuzey Irak'ta 32 terörist öldürüldü!
CHP'li Polat'tan YHT garı tepkisi: 'Bir yandan damı akıyor, diğer yandan dolar basıyor!'
CHP'li Polat'tan YHT garı tepkisi: "Bir yandan damı akıyor, diğer yandan dolar basıyor!"
12 Mart 2020 Perşembe - 18:18

MİDİLLİ- AYVALIK HATTI KOPTU!

Mülteci krizi ve Koranavirüs salgını, Türkiye'nin Yunanistan'a ait Midilli Adası ile olan ticari ilişkilerini ve turizmi sıkıntıya soktu. Şirketler, Midilli-Ayvalık arasındaki karşılıklı seferleri 10 gün süreyle durdurma kararı aldı. Ayvalık esnafı ve turizmci, kara kara düşünmeye başladı.

MİDİLLİ- AYVALIK HATTI KOPTU!

Ahmet ERTAN/BALIKESİR (Sonkaleİzmir)- Ayvalık Deniz Hudut Kapısı'ndan yaz mevsiminde her gün, kış aylarında ise haftada 3 gün karşılıklı seferlerin düzenlendiği Ayvalık’a; özelikle bölgenin en büyük semt pazarının kurulduğu Perşembe günleri hemen hemen her ihtiyacını bu pazardan karşılamak isteyen Midilli Adası’nda ikamet eden halkın da Yunan basınının olumsuz yayınlarından etkilendiği belirtiliyor. Kış mevsiminde, her perşembe günü Midilli Adası'ndan iki ayrı turizm firmasına ait feribotlarla ortalama 600 ile 1000 yolcunun geldiği Ayvalık'ta bu sayının 40 ile 50 yolcu kapasitesine düşmesi ise ilçe esnafı ve turizmcileri kara kara düşündürüyor.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki feribot acenteleri, Midilli-Ayvalık arasındaki karşılıklı seferleri 10 gün süreyle durdurma kararı aldı. Yunanistan’ın Midilli adasında, Kudüs’ten gelen bir mağaza çalışanında korona virüsü tespit edilmesi ve Yunanlı ırkçıların ‘Türkiye’ye gidilmemesi’  yönünde provakatif eylemleri üzerine harekete geçen Jalem Tur ve Turyol firmaları, karşılıklı seferleri durdurduğunu duyurdu.

ŞİRKETLER ORTAK KARAR ALDI

Jalem Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ali Jale, kendileri gibi Midilli-Ayvalık arasında feribot seferleri düzenleyen Turyol firması ile birlikte bu kararı aldıklarını açıkladı. Midilli’de ikamet eden bir mağaza çalışanı kadının İsrail’den Kudüs’e gittiğini ve dönüşte uçaktaki hosteste Kovit-19 virüsünün tespit edildiğini anlatan Jale, “Bunun üzerine Yunan sağlık görevlileri aynı uçakta bulunan Midilli adasında bir mağazada çalışan ve ismi açıklanmayan bir kadını da müşahede altına aldı. Bu gelişme üzerine biz de gerek Midilli, gerekse Türkiye’deki vatandaşlarımızın sağlığını tehlikeye atmamak için 10-15 gün süresince seferlerimizi durdurma kararı aldık. Bu kararı bizimle aynı güzergahta feribot işletmeciliği yapan diğer bir firma ile birlikte almış olduğumuz ortak kararla hayata geçirdik” dedi.

“BİZ KİMSENİN ZARAR GÖRMESENİ İSTEMİYORUZ” AÇIKLAMASI

Ayvalık Deniz Hudut Kapısı’ndan deniz yoluyla Yunanistan’ın Midilli’ye seferleri askıya almalarının bir başka sebebinin de Türkiye ile Yunanistan arasında son zamanlarda yaşanılan düzensiz göçmenler yüzünden ortaya çıkan gerginlik olduğunu aktaran Ali Jale, “Aslında Midilli halkı Ayvalık’ı ve ilçe sakinlerini çok iyi tanıyor ve biliyor. Ama yine adada yüzde bir civarındaki bir kesim milliyetçi duygularla Türkiye’ye gidilmemesi yönünde provoke edici hareketlerde bulunuyor. Sonuçta biz hiç kimsenin Midilli-Ayvalık hattı arasında seyahat etmesinden dolayı zarar görmesini istemediğimiz için bu kararı aldık. Hem korona virüsünü hem de göçmen krizini üst üste koyarak seferlerimizi 10-15 gün durdurma kararını aldık. Ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, hem Midilli’de yaşayan Yunan halkının, hem de Ayvalık’ta yaşayan Türk halkının sarsılmaz bir organik bağı var. Yüzde birlik bir kesim istemese bile inanın yüzde 65 ile 70’lik bir kesim seferlerin ne zaman açılacağına yönelik bizlere çok ciddi bir baskı yapıyor. Ben en fazla 10 – 15 gün içerisinde bu feribot hattının eskisi gibi oldukça yoğun bir halde faaliyete geçeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

BÜTÜN İHTİYAÇLARINI AYVALIK’TAN KARŞILIYORLARDI

Midilli Adası’nda yaşayan Yunanistan vatandaşları, inşaat malzemesinden giyime, mutfak eşyasından katı yakıta kadar  birçok ihtiyaçlarını, perşembe günleri feribotla geldikleri Ayvalık'ta kurulan semt pazarından karşılıyordu.

Geçtiğimiz Çarşamba günü öğle saatlerinde Midilli şehir merkezinde 3 bin Yunanlı toplanıp, göç politikalarına protesto etmişti. Dükkan, eczane, benzin istasyonları, klinikler ve avukatlık bürolarının kapatıldığı, taksi ve otobüs şoförlerinin de greve katıldığı öğrenilmişti. Midilli’deki en büyük kamp olan Moria kampının kapasitesi 3 bine yakınken burada 19 bini aşkın sığınmacı kalıyor.

AYVALIK ESNAFI VE TURİZMCİLER KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Ayvalık Deniz Hudut Kapısı'ndan yaz mevsiminde her gün, kış aylarında ise haftada 3 gün karşılıklı seferlerin düzenlendiği Ayvalık’a; özelikle bölgenin en büyük semt pazarının kurulduğu Perşembe günleri hemen hemen her ihtiyacını bu pazardan karşılamak isteyen Midilli Adası’nda ikamet eden halkın da Yunan basınının olumsuz  yayınlarından etkilendiği belirtiliyor.

Kış mevsiminde, her perşembe günü Midilli Adası'ndan iki ayrı turizm firmasına ait feribotlarla ortalama 600 ile 1000 yolcunun geldiği Ayvalık’ta bu sayının 40 ile 50 yolcu kapasitesine düşmesi ise ilçe esnafı ve turizmcileri kara kara düşündürüyor.

 

 
Eski eşini ve baldızını öldürmüştü! Cezası belli oldu
 
Okullar tatil, lig maçları seyircisiz...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski eşini ve baldızını öldürmüştü! Cezası belli oldu
İzmir'in Çiğli ilçesinde, cezaevinden izinli çıkarak, boşandığı Habibe ...
Cumhurbaşkanlığı'nda korona toplantısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantıda, salgına ...
Sağlık Bakanı Koca'dan yeni koronavirüs açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan koronavirüs ile ilgili yeni açıklama geldi.
 
YÖK Başkanı Saraç’tan ‘üniversite tatili’ açıklaması
YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan flaş açıklama... Corona virüs nedeniyle üniversitelerin ...
AVM'de pompalı dehşet! Kadın emniyet müdürü ikna etti
İzmir'in Bornova ilçesindeki alışveriş merkezine elinde pompalı tüfekle ...
Virüse doğal çare!
Koronavirüs salgınının Türkiye'de görülmesinin ardından, virüsten korunmak ...
 
İzmir maskesiz çıkmadı!
İzmir'de yaşayanlar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'deki ilk ...
Hijyen eğitimine ilgi arttı
İzmir'de, hijyen eğitimine katılan kursiyerler, hem solunum sistemi hastalıkları ...
Genç kız babasını öldürdü!
Adıyaman'da, Dilan B. (19), evde tartıştığı babası Yusuf B.'yi (44) tabanca ile vurarak öldürdü.
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri