ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3386
    Dolar
  • Euro
    34,8343
    Euro
  • Altın
    2.392,270
    Altın
  • Bist-100
    10.277,00
    Bist-100
  • ADANA
    17/28°
    ADANA
  • ANKARA
    11/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    20/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/21°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/17°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/19°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Seçil Erzan davasında yeni gelişme... İki yeni iddianame hazırlandı!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
Türkiye'de kaza yapmıştı... Sudan cumhurbaşkanının oğlundan kötü haber!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
O ülke de İsrail ile ilişkilerini kesti!
CHP'li Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı!
CHP'li Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı!
4 Ekim 2020 Pazar - 10:06

Maraton İzmir tamamlandı!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kentin ilk uluslararası tam maratonu festival havasında gerçekleşti. Maraton İzmir'de koronavirüs salgını nedeniyle sıkı pandemi önlemleriyle yapılan 42 ve 10 kilometrelik iki koşu renkli görüntülere sahne oldu.

Maraton İzmir tamamlandı!

Yaklaşık bin kişinin katıldığı koşuda 16 yaşından 65 yaşına kadar her yaştan sporcunun olduğu yarış kentte coşku yarattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay 42 kilometrelik tam maratonu tamamlarken, 10 kilometrelik yarışta koşanlar arasında İzmir Gençlik Spor İl Müdürü Murat Eskici, Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge de vardı. Genel klasman sporcuları Kültürpark'ta yapılan törende ödüllerini aldı. Törene Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Ali Aksu da katıldı.

Uluslararası İzmir Maratonu'nda (Maraton İzmir) 42 kilometrelik tam maraton sabah saat 07.30'da Lozan Meydanı'nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu'nun start vermesiyle başladı. Atletler, Lozan Meydanı-Karşıyaka Atatürk Anıtı-İnciraltı Kent Ormanı-Lozan Meydanı arasındaki güzergahta 42 kilometreyi tamamladı.

Maratonda erkeklerde Kenya'dan Sang Benard Cheruiyot birinci, Burundi'den Olivier Irabaruta ikinci, Kenya'dan Denis Kipngeno Chirchir üçüncü oldu. Kadınlarda ise birinciliği Kenya'dan Judith Jeptum Korir, ikinciliği aynı ülkeden Lucy Karimi ve üçüncülüğü ise Etiyopya'dan Zerfie Limeneh Tesema elde etti. Yine Lozan Meydanı'ndan başlayan 10 kilometrelik koşuda ise kadınlarda Rus Natalia Gyurten birinci, Esra Nur Gökçek ikinci, İpek Öztosun üçüncü oldu. Erkeklerde Ömer Alkanoğlu birinciliği, Murat Emektar ikinciliği, Alper Demir üçüncülük madalyasını kazandı.

TÜRKİYE'NİN EN İYİLERİ ARASINA GİRECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge, tarihi bir güne tanıklık edildiğini söyleyerek "Maraton, İzmir tarihinde ilk kez koşuluyor. Hepimiz heyecanlıyız. Pandemi nedeniyle katılım için bir kota koyduk ve bugün 42 ve 10 kilometrede bin kişiyle koştuk. İzmir'deki parkur, eğimi nedeniyle dünyadaki hızlı parkurlarından biri. Bu nedenle önümüzdeki yıllarda bizi çok heyecanlandıracak maratonlara ev sahipliği yapacağız. Hızlı parkurları elit atletler tercih ediyor ve bu da maratonun popülerliğini artırıyor. Biz hem katılım oranı hem de keyifli bir parkur olması nedeniyle Maraton İzmir'in Türkiye'nin en iyi maratonları arasına gireceğini düşünüyoruz" dedi.

HAREKETLİLİĞE DAVET

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman, spor kenti İzmir'e uluslararası organizasyon kazandırmak için çalıştıklarını ve önümüzdeki dönemde bu organizasyonların yapılacağını söyledi. Odaman, "#bizkoşarız Sanal Koşu Kulübü'müz var. Biz herkesi hareketliliğe çağırıyoruz ve İzmirlileri koşmaya teşvik ediyoruz. Her koştukları kilometre için iki puan kazanacak ve bu puanların karşılığında hediyelerle karşılaşacaklar. Herkesi bizkoşarız.org platformuna davet ediyoruz. Bu platform üzerinden tüm sene boyunca koştukları kadar ödül kazanabilirler" ifadelerini kullandı.

PANDEMİ KOŞULLARINDA YARIŞ

Maraton için sıkı pandemi önlemleri alındı. Kültürpark'taki etkinlik alanına tek bir noktadan girişe izin verildi. Yarış alanına giren herkesin ateş ölçümleri yapıldı. Isınmalarda 1.5 metrelik sosyal mesafeye dikkat edildi. Startlar dörder kişilik gruplar halinde 5'er saniye arayla verildi. Her grubun arası 5 metre olarak tutuldu. Yarışta 42 kilometrelik koşuda birincilere 10'ar bin Dolar olmak üzere tüm dereceye girenlere ödül dağıtıldı.

 

 

 

Etiketler:
 
İzmir'de iki grup arasında silahlı- bıçaklı kavga: 3 yaralı
 
GAZİDEK’li öğrencilerin bilim yolculuğu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altınordu tutulmuyor
TFF 1. Lig'de Altınordu konuk ettiği Ankaraspor'u 61'de Metehan, 78'de ...
İzmir derbisinde Karşıyaka güldü
Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ve Sigorta Shop iş birliğiyle, SMA ...
Göztepe puanı kaptı
Süper Lig’in 4’üncü haftasında Göztepe deplasmanda Medipol Başakşehir'le ...
 
ALTAY ROTAYA GİRDİ
TFF 1. Lig'de geçen hafta Eskişehirspor'u 6-0 yenerek kendine gelen Altay, ...
Menemenspor Balıkesir'de
 TFF 1'inci Lig'de ilk 3 maçından 1 puanla ayrılan düşme hattındaki Menemenspor ...
Gençlerbirliği'nde koronavirüs şoku
Süper Lig'in 4. haftasında Beşiktaş'la karşılaşacak olan Gençlerbirliği'nde ...
 
Pınar KSK'de Büyükkarcı'dan teşekkür
ING Basketbol Süper Ligi'nin iddialı takımlarından Pınar Karşıyaka'da ...
Karşıyaka'da Özgür belirsiz
MİSLİ.com 3'üncü Lig 3'üncü Grup ekiplerinden Karşıyaka'da, mutsuz oldukları ...
Egelilerin kupada rakipleri belli oldu
Ziraat Türkiye Kupası'nda mücadele edecek Ege ekiplerinin 1'inci ve 2'nci ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri