ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3828
    Dolar
  • Euro
    34,7640
    Euro
  • Altın
    2.396,620
    Altın
  • Bist-100
    10.209,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/28°
    ADANA
  • ANKARA
    11/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    8/23°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    13/26°
    IZMIR
  • KONYA
    10/21°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
CHP'li Nalbantoğlu mali müşavirlerin sorunlarını meclise taşıdı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk detayı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Boğazına simit takılan öğrencisini ‘Heimlich’ manevrasıyla kurtardı!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
Kayıp olarak aranıyordu... Toprağa gömülü bulundu!
13 Ekim 2022 Perşembe - 13:39

Meclis üyeleri ve başkanlardan Tunç Soyer'e büyük destek...

İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grubu meclis üyeleri ve ilçe belediye başkanları, son dönemdeki söylemlerinin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında soruşturma izni verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i makamında ziyaret ederek "Yanındayız" mesajı verdi. Başkan Soyer ise "Melese ne sadece Tunç Soyer'dir ne de bir başkası. Mesele İzmir'dir. İzmir'in temsil ettiği aydınlık gelecek umududur. Dolayısıyla saldırılan İzmir'in aydınlık gelecek umududur. Asla geri atmayacağız" diye k

Meclis üyeleri ve başkanlardan Tunç Soyer e büyük destek...

SONKALEİZMİR-İzmir'in kurtuluşunun 100. yılı kutlamalarındaki söylemlerinin ardından iktidarın hedefi haline gelen ve hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından 3 ayrı soruşturma izni verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e destek geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grubu meclis üyeleri ve ilçe belediye başkanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Milli Egemenlik Binası'nda Tunç Soyer'i ziyaret ederek "Yanındayız" mesajı verdi.

"BU YOLDAN DÖNMEYECEĞİZ"

İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, ziyarette şu açıklamayı yaptı:

"Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis gurubu olarak meclis üyelerimiz ve belediye başkanlarımızla birlikte sayın başkanımız Tunç Soyer'i ziyaret için buradayız. Maalesef ülkemiz zor zamanlardan geçiyor. Hem ekonomik olarak hem demokrasi anlamında hem de hukukun üstünlüğü anlamında. Siyasi iktidar hukuku bir araç olarak, kendi otoriter yönetimini topluma dayatmakta bir araç olarak kullanma eğilimini artırarak sürdürüyor. Yargı, bir partinin genel başkanının söylemi ile harekete geçen, muhalif gördüklerini sindirmeye, yandaş gördüklerini yüceltmeye çalışan bir aygıt haline getirilmeye çalışılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi, 99 yıllık yaşamı boyunca daima hakkı hukuku, ülkenin özgürlüğünü ve bağımsızlığını savundu. Bugün de bunu savunmaya devam ediyor. Milli irade diye yola çıkanları, milletin iradesi kendi lehlerine tecelli etmediğinde ne durumda olduklarını, dertlerinin milli irade ve demokrasi olmadığını bir kez daha gördük. İzmir halkının belediye başkanına, sayın Tunç Soyer'e gösterdiği teveccüh saray iktidarını rahatsız edince sayın Soyer hakkında içi boş, hukuken karşılığı olmayan anlamsız, sonunda da hukuken hiçbir sonuç alınmayacağı apaçık belli olan soruşturmaları devreye soktular. Cumhuriyet Halk Partisi'nin hiçbir ferdi, genel başkanından en yeni üyesine kadar hiçbir ferdi bu baskı karşısında susmayacaktır. Bir adım geriye atmayacaktır, bir söz eksik söylemeyecektir. Halkın demokrasisine, hukukuna, özgürlüğüne sahip çıkmak için var gücümüzle çalışacağız. Herkesi yanımızda istiyoruz. Bir kişi de olsak, bir milyon kişi de yüz milyon kişi de olsak bu yoldan dönmeyeceğiz. Çünkü bu yol bize Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yoldur. Yolu yolumuzdur. Sayın başkanın bütünüyle davranışlarının, icraatlarının destekçisi, onun yol arkadaşı olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isteriz. Kendisi bizim başkanımızdır. Gurur kaynağımızdır ve İzmir'in seçtiği belediye başkanıdır."

SOYER: "ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Başkan Tunç Soyer de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

"Bugün burada bulunan belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. İki hafta önce Ordu'daydık. Dün Brüksel'deydik. Hem Ordu'da hem Brüksel'de hem de daha görmediğimiz nice yerlerde İzmir'e olağanüstü bir sempati, olağanüstü bir teveccüh olduğunu söylemeliyim. Bizler bu makamlarda oturan insanlar olarak, belediye başkanları ve meclis üyeleri olarak hepimiz o aydınlık geleceğin temsilcileriyiz. O teveccühün sebebi de, sempatinin sebebi de o. Melese ne sadece Tunç Soyer'dir ne de bir başkası. Mesele İzmir'dir. İzmir'in temsil ettiği aydınlık gelecek umududur. Dolayısıyla saldırılan İzmir'in aydınlık gelecek umududur. Asla geri atmayacağız. Her seferinde aramızdaki bağın güçlendiğini görmek, bağlılığımızın arttığını görmek müthiş moral ve motivasyon kaynağı oluyor. Çok daha büyük bir aşkla ve heyecanla çalışmaya devam edeceğiz. Asla vazgeçmeyeceğiz. İzmir, Türkiye'nin aydınlık geleceğinin lokomotifi olmaya devam edecek. Bu onuru yaşamak da bize nasip olduğu için son derece mutluyuz, gururluyuz. Belediye başkanı, meclis üyesi arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Olağanüstü bir iklim yarattılar İzmir'de. Hepsine minnettarım. Gelecek için herkesin umutlanması adına çok sebep var. Onlardan bir tanesi de İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisidir." 

 

 
Altyapı çalışmalarında ortaya çıkmıştı... SİT alanı kararı!
 
Yine Bornova... Mühürü sök, kumara devam!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altyapı çalışmalarında ortaya çıkmıştı... SİT alanı kararı!
İzmir'deki altyapı çalışmaları sırasında ortaya çıkan Smyrna antik kentinin ...
Uğur Dündar yıllar sonra o günü anlattı!
Gazeteci Uğur Dündar, yıllardır unutulmayan meşhur “Bezmenler” kavgasını anlattı.
Serter’den konaklama vergisi tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter TBMM Genel Kurulu’nda, Konaklama Vergisi ...
 
Joker çetesi çökertildi!
İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda başkalarına ait kimlik ve ...
Bakan Bilgin'den asgari ücret ve EYT açıklaması!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin asgari ücret artışıyla ilgili ...
Urla'da yasa dışı avcılık denetimi!
İzmir'in Urla ilçesinde yasa dışı su ürünleri avcılığına yönelik dalgıç ...
 
Tamamlama ihalesi iki kat fiyatla aynı firmaya verildi!
500 yataklı Erzincan Devlet Hastanesi 2019'da 261 milyona ihale edildi. ...
Kumpas Der'den Mehmet Ali Çelebi'ye istifa çağrısı!
Kumpas Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Kumpas Der) Başkanı ...
Gazeteci Karaaslan ilk kitabını imzalayacak
Geçen ay Ankara’daki Sınırsız Yayıncılık tarafından “SON AY TUTULMASI” ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri