ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3377
    Dolar
  • Euro
    35,1323
    Euro
  • Altın
    2.305,740
    Altın
  • Bist-100
    9,08
    Bist-100
  • ADANA
    12/24°
    ADANA
  • ANKARA
    8/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    15/20°
    ANTALYA
  • BURSA
    15/26°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    14/26°
    IZMIR
  • KONYA
    9/20°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Belediye başkanından vatandaşa yumruk!
Belediye başkanından vatandaşa yumruk!
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Buket Kaya'nın öldüğü kazada sürücüye tahliye...
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Oy vermeyeceğini söyleyen vatandaşa yumruk attı!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
Tüfekli şaka ölümle bitti!
1 Aralık 2020 Salı - 21:12

Menemen CHP'de 3 fire krizi... KİM SAF DEĞİŞTİRDİ!

Menemen'de Deniz Karakurt'un kura ile belediye başkanvekilliğine seçildiği oylama sonrası CHP'de fire krizi patladı. İttifak ortağı İYİ Parti ile birlikte meclisteki oyu 18'i bulan CHP'de, Karakurt'un nasıl 4. turda 15 oy aldığı ve kuraya girmek durumunda kaldığı tartışılıyor. CHP adayının 17 oy aldığı 1. turdan sonra bazı meclis üyelerine yüklü miktarda para önerildiği ve bu kişilerin saf değiştirdiği iddia edildi. Partililer, zafer turu sırasında "Satılmışları bulun" sloganları attı.

Menemen CHP de 3 fire krizi... KİM SAF DEĞİŞTİRDİ!

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR (ÖZEL)-Serdar Aksoy'un görevden uzaklaştırılmasının ardından CHP'li meclis üyesi Deniz Karakurt'un kura ile başkanvekili seçildiği olağanüstü toplantı sonrası 'ihanet' tartışmaları başladı. 15 CHP’li, 10 AK Partili, 3 İYİ Partili, 2 MHP’li ve 1 bağımsız üyenin bulunduğu Menemen Belediye Meclisi'nde iki aday başkanvekilliği tartısına çıktı. CHP'nin adayı Avukat Deniz Karakurt ve AK Parti'nin adayı Aydın Pehlivan için oy kullanıldı. İlk tur oylamada 17'ye 14 önde olan Karakurt'un ikinci turdaki oyu 16'ya düştü, Pehlivan'ın ise 15'e yükseldi. Üçüncü turda Karakurt'un oyu 1 daha düşerek 15'e gerilerken, 1 oy aday olmayan CHP'li üye Ali Aydın'a, 15 oy da AK Partili Pehlivan'a çıktı. Gözler, salt çoğunluğun, yani 1 oy fazlasının bile yeteceği dördüncü tura çevrildi. Nefeslerin tutulduğu dördüncü turda da 15- 15'lik eşitlik bozulmadı. Başkanvekili kura ile belirlenmek zorunda kaldı. Kurada şanslı olan CHP'ydi. CHP'nin adayı Deniz Karakurt, kurada gülen taraf oldu ve başkanvekili seçildi.

"SATILMIŞLARI BULUN"

Ancak, CHP'de şans eseri kazanılan başkanvekilliği başka bir tartışmanın fitilini ateşledi. İYİ Partili 3 üye ile birlikte 18 oy alması beklenen CHP'nin 15 oyda kalması bazı isimlerin "para karşılığı saf değiştirdiği" iddialarını gündeme taşıdı. Gizli oylama ile yapılan ve sürpriz şekilde dengelerin değiştiği seçimde bazı isimlerin hatırı sayılır bir para karşılığı oyunu sattığı ileri sürüldü.
Seçim sonrası CHP Genel Sektereri Selin Sayek Böke, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı Seyit Torun, CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ile başkanvekili seçilen Deniz Karakurt CHP ilçe binasına yürüyerek giderken, bazı partililer 'Satılmışları bulun' sloganları attı. Seçimde ittifak ortağı İYİ Parti'den fire olmadığı, saf değiştirenlerin CHP'den olduğu öne sürüldü.
Seçim sonrası ilçe binasında verilen bu filelerin de sorgulandığı belirtildi. Görevi devralır almaz birçok sorunla baş başa kalacak Deniz Karakurt'un 3 fire verilen seçimden sonra belediye meclisinde alınan kararlarda da sıkıntı yaşayıp yaşamayacağı merak konusu. 

CHP'Lİ ALİ AYDIN'DAN SERT TEPKİ

Başkanvekilliği için aday olmamasına rağmen üçüncü turda kendisine bir oy çıkan CHP'li meclis üyesi Ali Aydın ise SONKALE'ye konuştu. Seçimde kendisine oy çıkmasının "art niyetli bir kurgu" olduğunu savunan Aydın, "Kendini kamufle etmek isteyen insanların benim adımı bu şekilde ortaya atması çok kötü bir durum. Burada bir kurgu var. Dördüncü turda da boş oy çıkması bu kurguyu belgeliyor. İyi niyetli bir durum değil. Partimiz kazandığı için çok memnunuz. Üyeler arasından fire verilmiş olması tabi ki bir burukluk yaratıyor. Üzücü bir durum" diye konuştu.

 
Ekrem İmamoğlu'na suikast son anda önlendi!
 
Babacan: Türkiye ağır bir krizle karşı karşıya!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Toplu taşımaya kısıtlama ayarı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım kurum ve kuruluşları, ...
Yeni Başkan'a topuklu efe tezahüratları!
Menemen'de kurayla Belediye Başkanvekilliği görevine getirilen CHP'li ...
Menemen'de ilginç sonuç! BELEDİYE BAŞKANINI KURA BELİRLEDİ...
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından yeni ...
 
Çeşme'de karantinadaki ailelere yemek servisi!
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran pandemi sürecinde evinde izolasyonda ...
Konak'ta pandemi kararları!
Konak Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda, pazaryerlerinde ...
Büyükşehir esnafa da destek olacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremde işyerleri yıkılan ...
 
Bornova’da metruk binalar yıkılıyor
Bornova Belediyesi, kamulaştırma işlemi tamamlanan ve 30 Ekim’de yaşanan ...
Başkan Sandal'dan esnafa ziyaret... "KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK"
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, pandemi ve depremden etkilenen ...
Buca parkları yenileniyor
Buca Belediyesi, kentteki parkları bakıma aldı.  İlçe genelinde parklarda ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri