ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,6139
    Dolar
  • Euro
    34,7867
    Euro
  • Altın
    2.500,620
    Altın
  • Bist-100
    9.525,00
    Bist-100
  • ADANA
    16/24°
    ADANA
  • ANKARA
    12/21°
    ANKARA
  • ANTALYA
    18/22°
    ANTALYA
  • BURSA
    11/20°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/14°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/23°
    IZMIR
  • KONYA
    11/23°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Mahkemeden Mesut Kocagöz kararı!
Et fiyatlarına büyük zam!
Et fiyatlarına büyük zam!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
Müşterilerin hesabından 205 milyon TL çaldılar!
15 Ekim 2020 Perşembe - 11:41

Menemen Cezaevi için flaş korona iddiaları...

CHP İzmir Milletvekili Polat, Menemen Cezaevi’nde koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırılan tutukluların olduğu ve tutuklu yakınlarına haber verilmediği iddiasını Meclis gündemine taşıdı. Menemen Cezaevi’ne kapalı görüş için giden ailelerin kapıdan geri çevrildiğini belirten Polat, telefon haklarının ise kullandırılmadığını vurguladı.

Menemen Cezaevi için flaş korona iddiaları...

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Menemen Cezaevi’nde covid-19 salgını nedeniyle hastaneye kaldırılan tutukluların olduğu ve tutuklu yakınlarına haber verilmediği iddiasını meclis gündemine taşıdı. Menemen Cezaevi’ne kapalı görüş için giden ailelerin kapıdan geri çevrildiğini belirten Polat, telefon haklarının ise kullandırılmadığını vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Menemen Cezaevi’nde covid-19 salgını nedeniyle hastaneye kaldırılan tutukluların olduğu ve tutuklu yakınlarının haber alamadığı iddiasını meclis gündemine taşıdı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yanıtlanmak üzere soru önergesi veren Polat, “Menemen Cezaevi’ne kapalı görüş için giden aileler salgın nedeniyle kapıdan geri çevrilmiş. Haftalık telefon ve görüş hakkı olan ailelere ise bu hakları kullandırılmamış, ailelere ise hiçbir bilgi verilmemiş. Tutuklu ve hükümlü yakınları korku içerisindeler. Cezaevi yönetimi açıklama yaparak tutuklular ile ilgili bilgi vermelidir” diye konuştu. 

UYARILARIMIZ DİKKATE ALINMADI!
Salgın döneminin başında Menemen ile ilgili uyarılarda bulunduklarını belirten Polat, “Konuyu meclis gündemine taşıyıp, cezaevlerinin korona merkezleri olmadan müdahale edilmesi gerektiğini belirtmiştik. Bakanlık bu konuda yeterli adımları atmadı. Aylar önce sorduğumuz sorulara halen dönüş yok. Uyarılarımızı zamanında dikkate alsalardı, bugün Menemen başta olmak üzere cezaevlerinde tutuklular ve hükümlüler salgını, yakınları ise endişe ve panik yaşamayacaklardı. Menemen Cezaevi’ne kapalı görüş için giden aileler salgın nedeniyle kapıdan geri çevrilmiş. Haftalık telefon görüş hakkı olan ailelere ise bu hakları kullandırılmamış. Ailelere hiçbir bilgi verilmemiş. Tutuklu ve hükümlü yakınları korku içerisindeler. Cezaevi yönetimi açıklama yaparak tutuklular ve hükümlüler ile ilgili bilgi vermelidir. Yakınları hakkında şeffaf ve doğru bilgilere ulaşabilmek, mümkünse iletişim kurabilmek bu insanların en temel haklarıdır” dedi.

ADALET BAKANLIĞI KAMUOYUNU BİLGİLENDİRSİN
Koğuşlarda kapasitenin üstünde tutuklu ve hükümlü kaldığını vurgulayan Polat, “Önlem alınmamaya devam edilirse salgın ciddi sıkıntılara yol açabilir. Korona belirtileri var ise, diğer tutuklu ve hükümlülere bulaştırmadan testi yapılıp izole edileceği bir alan, bilimsel bir karantina ortamı oluşturulmalıdır. Adalet Bakanlığı’nın salgının cezaevlerindeki etkileri ile ilgili kamuoyuna bilgi vermesi gerekirken, maalesef süreç şeffaf yürütülmüyor” ifadelerini kullandı.

CHP’li Polat’ın Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e yönelttiği sorular:
1) Menemen Cezaevi’nde yatmakta olan tutuklu/hükümlülerin telefonla ve kapalı görüş için aileleriyle görüştürülmeme sebepleri nelerdir? Sağlık durumu aileleriyle görüşmesine engel teşkil eden kişi sayısı kaçtır? Bu kişilerden kaçına covid-19 pozitif teşhisi konulmuştur?
2) Menemen Cezaevi’nde covid-19 teşhisi konulan tutuklu/hükümlü sayısı kaçtır? Bu kişilerin ailelerine sağlık durumları hakkında gerekli bilgilendirme yapılmış mıdır?
3) Covid-19 teşhisi konulan ve tedavisi hastanede devam eden kişi sayısı kaçtır? Bu kişilerle temas etmiş olan tutuklu/hükümlülere cezaevinde ne şekilde bakılmaktadır? Bu kişilerin ailelerine sağlık durumları hakkında gerekli bilgilendirme yapılmış mıdır?
4) Covid-19 teşhisi konulan ve tedavisi cezaevinde devam eden kişi sayısı kaçtır? Bu kişilere karantina uygulaması yapılmakta mıdır? Yapılıyor ise karantina şartları nasıl uygulanmaktadır? Bu kişilerin ailelerine sağlık durumları hakkında gerekli bilgilendirme yapılmış mıdır?

 
İzmir'de sahte içki baskını
 
CHP'li Sertel'den fezleke açıklaması... BENİ KORKUTAMAZLAR!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Yücel'den kırsalda çarpıcı mesajlar... ''ÇİFTÇİ, ÜRETİCİ KAN AĞLIYOR''
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, belediyeleri CHP’de ...
Belediyelerin yetkilerine tırpan geliyor
TBMM’ye sunulan yasa değişikliği teklifi ile otopark gelirlerinin büyükşehir ...
CHP'li Kılıç'tan Berberoğlu açıklaması... ANAYASA ASKIYA ALINMIŞ!
CHP İzmir Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. ...
 
"İzmir'in tarihi Bakanlık eliyle yok ediliyor"
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Konak Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi’nin ...
AK Partili Dağ'dan Karşıyaka Stadı açıklaması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Gençlik ve Spor Bakanlığı, ...
KONDA'dan son açıklama: AK Parti'nin oyları yüzde 25'e düştü
KONDA Araştırma'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Karar TV'de yayınlanan ...
 
Fatih Maçoğlu hakkında soruşturma başlatıldı
Yapılmakta olan rekreasyon çalışmaları kapsamında Munzur Gözeleri’ndeki ...
Bakan Albayrak: OECD’de 1, dünyada 2’nciyiz!
TÜİK tarafından açıklanan sanayi üretimi verilerini sosyal medya hesabından ...
AK Partili Sürekli'den Kültürpark ve pazaryeri çıkışı...
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘Kültürpark ve Pazar yeri’ ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri