ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3552
    Dolar
  • Euro
    34,7075
    Euro
  • Altın
    2.437,590
    Altın
  • Bist-100
    9.991,00
    Bist-100
  • ADANA
    19/34°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    13/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    14/15°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/26°
    IZMIR
  • KONYA
    14/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
Feci kaza: Şehit ve yaralılar var!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye 6,3 milyar dolarlık finansman!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Türkiye'nin utanç tablosu... 147 çocuk anne oldu!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
Aile faciası: Eşini öldürüp intihar etti!
23 Haziran 2020 Salı - 14:13

Menemen'de Başkan Aksoy 14 ayını anlattı... BORÇ 270 MİLYON TL!

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, 14 aylık görev süresindeki hizmetleri ve projeleri açıkladı. Kısa sürede sayısız açılış yaptıklarına vurgu yapan Başkan Aksoy, Menemen Garajı'nın yenilenmesi ve köy enstitüsü gibi birçok projeleri olduğunu duyurdu. Birçok hizmete rağmen belediyenin borcunu 315 milyon TL'den 270'e düşürdüklerini belirten Aksoy, adaylığı kesinleştikten 31 Mart'a kadar geçen 3 aylık sürede belediyeye 67 milyonluk fatura kesildiğini ve bunu yargıya taşıdıklarını açıkladı

Menemen de Başkan Aksoy 14 ayını anlattı... BORÇ 270 MİLYON TL!

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR-Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, 14 aylık görev süresinde gerçekleştirdikleri hizmetleri ve hayata geçirecekleri projeleri anlattı. Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri'nde basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Aksoy, mali yapıdan 14 ayda tamamlanan projelere, belediyenin gayrimenkullerinin durumundan tarımsal kalkınma hamlelerine kadar geniş çaplı değerlendirmelerde bulundu.
AÇILIŞ YAĞMURU... 
Göreve geldikten sonra belediye üzerindeki ölü toprağını attıklarını belirten Başkan Aksoy, "Kadın Dayanışma Merkezi'ni açtık, akabinde Menemen'e yakışan bir sevgi yolunu açtık. Şiir Sokak, Uğur Mumcu Anıtı, Ahmet Taner Kışlalı Parkı ve Emiralem Engelsiz Yaşam Merkezi'ni açtık. Şehitler Parkı, Fırat Yılmaz Çakıroğlu Parkı ve Ahıska Türkleri Anıtı'nı açtık. Doğa Köy'de anaokulunu açtık. Burada 22 araç kiralayıp Menemen'in temiz kalması için hareket ettik. Açık halk kütüphanelerini açtık, Hatundere'desinden merkeze kadar. Ahmet Taner Kışlalı Kütüphanesi'ni, Atatürk Anıt Heykeli'ni ve Kubilay Anıt Haykeli'ni açtık. Ek hizmet binamızla birlikte 50 yıldır yenilenmeyen Kasımpaşa Üst Geçidi'ni Menemen'e kazandırdık. Özgür Hayvan Barınağı projemiz devam ediyor. Üretici pazarını açıyoruz. Hiçbir bedel ödemeden köylümüz burada satışını yapabilecek. Kadın Dayanışma Merkezi'miz bitti, açılışını yapacağız. Kız yurdu bitti, 4 katlı kreşimiz devam ediyor. Kent 2'de de bir kreş yapacağız" dedi. 

(Fotoğrafta Menemen üretici pazarı)

MENEMEN GARAJI YENİLENECEK
Başkan Aksoy üzerinde durdukları iki önemli proje ile ilgili de bilgi verdi. Aksoy, "İlhami Gürsoy döneminde yaklaşık 60 yıl önce yapılmış olan Menemen Garajı'nın yenilenmesi ile ilgili çalışmamız var. Bu proje bizim için çok önemli. Menemen Garajı'nı yenileyeceğiz. Diğer projemiz de köy enstitüsü projemiz. Hedefimizi ve vizyonumuzu koyduk, Menemen'in çıtasını yükseltmesi noktasında hareket ediyoruz" dedi. Belediyeye ait gayrimenkullerin rakamsal güncellemesini yaptıklarını ifade eden Serdar Aksoy, "Çok düşük, komik rakamlarla kiralanmış olan gayrimenkullerin kiralarını güncelledik. 31 Mart öncesinde 100-120 liraya kiralanmış koca dükkanlarımız vardı. Spor kulübünü şampiyon yapmak için seçilmiyor belediye başkanı. Halka hizmet için seçiliyor. Spor kulübüne gitmiyor artık o paralar. Bu gayrimenkullerin yeniden değerlendirilmesi belediyemize gelir anlamında bir artı kattı. Spor kulübüne paranın gitmesinin önünü kestik" dedi. 

(Fotoğrafta Kasımpaşa Üst Geçidi)
STAT FATURASI BELEDİYE'YE KESİLMİŞ!
Menemen Belediyesi'nin mali durumu ile ilgili de bilgi veren Başkan Aksoy, "31 Mart'ta seçildikten sonra Ankara'dan müfettiş tuttuk. Menemen Belediyesi'nin bir fotoğrafını çekmesini istedik. Bir aylık süre istedi bizden. Ocak,Şubat ve Mart aylarında, yani adaylık sürecimden seçimlerin bitmesine kadar Menemen Belediyesi'ne kesilen fatura miktarı işçilik hariç 58 milyon TL. İşçilikle birlikte 67 milyon TL'yi buluyor. Biz burada pek çok faturayı yargıya teslim ettik, ispatlanması için. Menemen Belediyesi'ne kesilen bir inşaat faturası var. Menemen Şehir Stadı'nda iş yapılmış. Bu stat Menemen Belediyesi'ne ait değil ki. Başkasının mülküne yatırım yapıyorsunuz, fatura Menemen Belediyesi'ne kesiliyor. Hem reel sektöre hem de kamuya ait borcumuz 315 milyon TL'ydi. 58 milyon TL'lik kısımla ilgili soru işaretleri var. O artık yargıda. Bunların kaçı döner, kaçı dönmez bilmiyoruz. 30 milyona yakın da borç ödedik. 270 küsür borç rakamı var şu an. Bir taraftan yatırım yaparken, bir yandan da borç ödüyoruz. Menemen Belediyesi'nin geçmişe dönük hafızası yok. Geçmişe dönük demirbaş ve yeşil alan miktarını bile bilmiyoruz" yorumunu yaptı.


MENEMEN TARTISI'NA COĞRAFİ İŞARET
Menemen'in tarımsal kalkınma hamlesini anlatan Aksoy, "Menemen Ovası'nda sadace iki ürün yetişmiyor. Çay ve muz. Bunun dışındaki tüm ürünler yetişiyor. Çanakkale asfaltından giderken sağda solda gördüğünüz tesisler imar affından yararlanmış. Müdahale etmek mümkün değil artık. Menemen Ovası'nda biz inşaata izin vermeyeceğiz. Bu bölgede inşaat istemiyoruz. Önceki dönemlerde alınmış olan yerlerde imar affından faydalanılmış. Bizim dönemimizde verilmiş bir ruhsat yok. Yoğurdumuz, peynirimiz, ıspanağımız markalaşma yolunda. Kooperatifimizi kurduk. Altyapıyı doğru oluşturmamız gerekiyor. Markalaşmaya giden yol altyapıdan geçiyor. Üretici pazarımız hazır. Bundan sonra markalaşma sürecimiz de başlıyor. Emiralem çileğine coğrafi işaret almak istedik. Ancak birçok yerde çilek yetişiyor diye olumsuz cevap aldık. Menemen'in tartısı vardı. Tartı ile alakalı coğrafi işaret adımlarımız net. Onu alacağız. Tartı, sütün kaymağınınn kavrulması ile yapılır" dedi.
EMİNE ERDOĞAN O PROJEYİ DESTEKLEDİ
Menemen Belediyesi olarak hazırladıkları katı atık projesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na 2 ay önce verdiklerini dile getiren Başkan Aksoy şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanımızın eşi Emine hanım projemizi destekledi. Şöyle bir madde var Bakanlık'ta. 300 bin nüfusu kadar olan yerlerin sıfır atık projelerini değerlendiriyorlar. Bizim nüfusumuz 200 bin. Dolayısıyla bunun altında kalıyoruz. Buna rağmen projemiz destek gördü" dedi. 
DOLMUŞÇULARLA İSTEDİĞİMİZ NOKTADA DEĞİLİZ
Menemen dolmuşlarıyla ilgili birçok şikayet alındığına değinen Başkan Serdar Aksoy, "Geçtiğimiz dönemde dolmuşçularla bir toplantı yapmıştık. Şu an onlarla istediğimiz noktada değiliz. İstedğimiz randımanı alamıyoruz. Halkımızdan şöyle bir talep var. Otobüs de istiyorlar dolmuşların yanına. Biz hizmetin aksadığı noktalara kendi otobüslerimizi koyacağız" dedi. 

 
Bunun adı rezalet: Tatil cennetinde kanalizasyon denize akıyor!
 
CHP'de kurultay tarihi belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere vites yükseltecek!
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, 11 mahalle muhtarıyla buluştu. Pandemi ...
İzmir'de vapur seferleri iptal edildi
İzmir'de olumsuz hava şartları nedeniyle vapur seferleri durduruldu
Gümrükçü şafak mesaisinde
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü mahallelerde sabah 06.30’da başladığı ...
 
Karabağlar’a yeni fidanlık... 58 mahalleye hizmet verecek
Karabağlar Belediyesi’nin, park ve bahçelerde kullanacağı çalı ve yer ...
Dokuz Eylül’de maskematik dönemi...
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), kontrollü sosyal hayat düzenlemeleri kapsamında ...
Buca’dan kalkınma hamlesi.. Kentsel Gelişim Ağı’na üye oldular
Buca Belediyesi, ‘Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı’na üye oldu. Yerel ...
 
Konak’ta 'Turuncu Çember' denetimi...
Konak Belediyesi, Turuncu Çember denetimlerine başladı. İlçede turizm ...
Bornova’da kayıtlar başladı... STK yerleşkesi açılıyor!
Bornova Belediyesi’nin Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi haline getirmek ...
Can dostlar için örnek işbirliği
Bayraklı Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi ve Hayvan Hakları Federasyonu ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri