ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,4375
    Dolar
  • Euro
    34,7411
    Euro
  • Altın
    2.441,870
    Altın
  • Bist-100
    9.916,00
    Bist-100
  • ADANA
    20/32°
    ADANA
  • ANKARA
    14/24°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/24°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/22°
    BURSA
  • ISTANBUL
    13/19°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    11/26°
    IZMIR
  • KONYA
    13/25°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Karakolda dehşet: 2 polis şehit oldu!
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Hortum felaketi: 5 ölü, 33 yaralı
Derbide Fenerbahçe kazandı!
Derbide Fenerbahçe kazandı!
24 Kasım 2023 Cuma - 12:32

Menemen'de Öğretmenler Günü için unutulmaz gece...

Menemen Belediyesi, Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçedeki öğretmenler için gece düzenledi. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Fikri, vicdanı ve irfanı hür nesiller yetiştirmek üzere, Menemen’imizde ve Türkiye’nin dört bir yanına eğitim meşalesiyle ülkemizi aydınlatan kıymetli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum." dedi.

Menemen de Öğretmenler Günü için unutulmaz gece...

24 Kasım Öğretmenler Günü için Menemen'de unutulmaz bir gece yaşandı. Menemen Belediyesi tarafından Tepe Sosyal Tesisleri'nde Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'ın ev sahipliğinde düzenlenen geceye, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, AK Parti Menemen İlçe Başkanı Hakkı Durmaz, Menemen İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Bayındır ve aileleriyle birlikte çok sayıda öğretmen katıldı. Başkan Pehlivan gece boyunca öğretmeni Fatma Yalçın ile birlikte oturarak, vefasını gösterdi.

Hakan Doğanay'ın sunumu ve sanatçı Uğur Aslan'ın birbirinden güzel şarkılarıyla renklenen gecede konuşan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Öncelikle Baş öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bugün aramızda olmayan her biri birbirinden değerli öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bize ve ülkemize yaptıkları tüm hizmetler için sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Dile kolay yüz yıllık muhasır medeniyet yolculuğu… Bir asrı geride bırakmak için güçlü bağları olan bir topluma ihtiyacınız var. O bağların en önemlisi de eğitimdir. Güçlendiğinde toplumlumuzun birlik beraberliği güçleniyor. Zayıfladığında da bu birlik, bütünlük bozuluyor. Bugün bölgemiz alev alev yanarken sayenizde ülkemiz çöl ortasında herkesin sığınmak istediği bir cennet parçası gibi görünüyoruz. Sizinkisi 100 yıllık bir bayrak koşusuydu. Baş öğretmenimizden aldığınız meşaleyi kuşaktan kuşağa ulaştırarak bizlerin bugünleri görmemizi, yaşamamızı sağladınız. Allah tüm öğretmenlerimizden razı olsun. İyi ki varsınız." dedi.

"ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPMAK İÇİN YORULMADAN ÇALIŞIYORUZ"

Başkan Pehlivan, "Ben bir öğretmen değilim. Ama beni de sizler yetiştirdiniz. Eğitimin ve eğitimcilerimizin hakkını hiçbir şeyle ödeyemeyiz. Belki sadece elimizden geldikçe, imkanlarımız el verdikçe eğitimi desteklemek, sorunlarını gidermek her zaman vefakâr, cefakar öğretmenlerimizin, geleceğimiz olan öğrencilerimizin onların fedakar velilerinin yanında olmaya özen gösteriyoruz. Baş öğretmenimiz, büyük önder, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi, 'Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet olma vasfına kavuşmamıştır.' Dolayısıyla eğitim için ve böylesi kıymetli ve kutsal bir vazifeyi üstlenen öğretmenler için ne söylense azdır. Çünkü hayatta takdire değer ne varsa onların hüneridir. Bilim insanları, sanatçılar, eğitimciler, sağlıkçılar, hukukçular, devlet adamları siz, biz hepimiz öğretmenlerin eseriyiz.  Biz de bu kutsal görevde Menemen Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmak için gece gündüz demeden, yorulmadan çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"ÖĞRETMENLER OLARAK KENDİMİZDEN VAZGEÇİYORUZ"

Gecede konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ise yaptığı konuşmasında, Başkan Aydın Pehlivan'a teşekkür ederek şunları söyledi: "Bizleri maddi anlamda bir sofranın etrafında toplayan ama manevi anlamda gönül sofrasını açarak, böyle güzel bir akşamda bizi bir araya getiren, birlik dili sağlayan, öğretmene önem ve özen gösteren Belediye Başkanına bir eğitimci olarak yürekten teşekkür ediyorum. Öğretmenler olarak bu ülkenin ne kadar kıymetli olduğunu bilerek, manevi sorumluluğumuzun farkında olarak geleceğin Türkiye’sini kurmak için cumhuriyetin 100. yılında geleceğe taşımak için kendimizden vazgeçiyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu ülkenin gelişmesinde, dönüşmesinde, liderlerine destek veren, hocalık yapan, katkı sağlayan ahirete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla yâd ediyorum." dedi.

ÖĞRETMENLERE ÇEKİLİŞ SÜRPRİZİ

Konuşmalar ve canlı müziğin ardından etkinliğin en heyecanlı anlarıysa gecenin sonunda yaşandı. Geceye katılan öğretmenlere çekilişle toplam 50 dizüstü bilgisayar hediye edildi. Çekilişi kazanan öğretmenlerin mutlu anları görülmeye değerdi.

 
Başkan Oran öğretmenlerle buluştu!
 
Göztepe'de sakatlara Diouf da eklendi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Oran öğretmenlerle buluştu!
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, ilçede görev yapan öğretmenler ve ...
Buca’da şiddete karşı farkındalık!
Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için önemli çalışmalara imza ...
Başkan Batur'dan ilkokul öğretmenine ziyaret!
Her 24 Kasım’da ilkokul öğretmeni Neriman Oğuzer’i ziyaret eden Konak ...
 
Öğretmen Başkan’dan mesaj: Eğitimde Türkiye’ye rol model olduk!
Kendiside öğretmen olan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal özel okulları ...
Soyer'den Buca Metrosu müjdesi!
İzmir tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı Üçyol-Buca Metro hattında ...
Karşıyaka Belediyesi’ne Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Ödülü!
Türkiye Kalite Derneği’nin (KALDER) 32 yıldır düzenlediği Kalite Kongresi’nde ...
 
Kahvehanelerde şiddete karşı farkındalık çalışması!
Gaziemir Belediyesi’nin Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ...
Efes Selçuk'ta ücretsiz toprak analizi devam ediyor!
Efes Selçuk Belediyesi tarımsal üretime destek olmak amacıyla küçük üreticilere ...
Erkan Özkan'dan adaylık kararı!
Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan, yerel seçimler için aday adaylık ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri