ege yıldız, sessiz boru
Son Kale İzmir
  • Dolar
    32,3879
    Dolar
  • Euro
    34,7985
    Euro
  • Altın
    2.405,130
    Altın
  • Bist-100
    10.162,00
    Bist-100
  • ADANA
    18/25°
    ADANA
  • ANKARA
    10/17°
    ANKARA
  • ANTALYA
    21/26°
    ANTALYA
  • BURSA
    12/18°
    BURSA
  • ISTANBUL
    12/16°
    ISTANBUL
  • IZMIR
    12/25°
    IZMIR
  • KONYA
    12/24°
    KONYA
Facebook Twitter
ANA SAYFA GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN KÜLTÜR-SANAT TÜRKİYE DÜNYA GÜVENLİK
Eşini aldatan koca 1 milyon TL tazminat ödeyecek!
Eşini aldatan koca 1 milyon TL tazminat ödeyecek!
Kocasının cebinden habersiz para alanlar dikkat!
Kocasının cebinden habersiz para alanlar dikkat!
Starbucks Türkiye ürünlerine ikinci zam: İşte yeni fiyat listesi...
Starbucks Türkiye ürünlerine ikinci zam: İşte yeni fiyat listesi...
ABD'den Türk şirketlerine yeni yaptırımlar!
ABD'den Türk şirketlerine yeni yaptırımlar!
5 Ocak 2022 Çarşamba - 11:57

Menemen'de TÜGVA'ya tahsis edilen bina ile ilgili flaş gelişme...

Menemen'de uzun yıllar vergi dairesi olarak kullanılan ancak bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurduğu TÜGVA'ya tahsis edildiği ortaya çıkan binayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. CHP Menemen İlçe Başkanlığı'nın başvurusuna cevap veren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, TÜGVA'nın kullanım hakkı istediği binaya ilişkin bakanlıktan herhangi bir onay gelmediğini açıkladı. Müdürlük, binanın hangi koşullarda tahsis edildiği sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

Menemen de TÜGVA ya tahsis edilen bina ile ilgili flaş gelişme...

SONKALEİZMİR-İzmir'in Menemen İlçesi'nde geçen yıl boşaltılan, içerisinde lojmanların da bulunduğu vergi dairesi eski binası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurucusu olduğu Türkiye Gençlik Vakfı'na (TÜGVA) tahsis edilmişti. TÜGVA'nın temsilcilik olarak kullandığı binada Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca desteklenen 'Gençliğin Geleceği Ol' adlı projenin yürütüldüğü belirtilirken, Eğitim- İş ve CHP İzmir İl Başkanlığı bu tahsise tepki göstermişti.

TÜGVA'ya tahsis edilen kamu binasıyla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. CHP Menemen İlçe Başkanlığı'nın Kasımpaşa Mahallesi 5382 ada, 90 No'lu parseldeki binanın hangi koşullarda tahsis edildiği yönündeki bilgi edinme başvurusuna Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nden yanıt geldi. İl Müdürü Ömer Albayrak imzasıyla CHP İlçe Başkanlığı'na gönderilen cevap yazısında şöyle denildi:

"Söz konusu taşınmaz üzerinde bulunan Menemen Vergi Dairesi Müdürlüğü eski hizmet binasında bulunan bağımsız bölümlerin 4706 Sayılı kanunun ek 4'ncü maddesinin 2'nci fıkrası ve kamu taşınmazları üzerinde eğitim ve yurt faaliyetleri için üst hakkı tesis edilmesine ilişkin yönetmelik kapsamında Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından irtifak hakkı talep edilmesi üzerine gerekli bilgi ve belgeler bakanlığımıza (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) iletilmiş olup konu hakkında bakanlığımız (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) talimatı beklenmektedir. Bilgilerinize rica ederim."

Müdürlük, binanın TÜGVA'ya hangi koşullarda tahsis edildiğine ilişkin soruyu ise yanıtsız bıraktı.

"BAKANLIK ONAYI OLMADAN NEDEN TAHSİS EDİLDİ"

Kullanım hakkı talebine bakanlıktan bir onay gelmemesine rağmen binanın TÜGVA tarafından kullanılmasına CHP Menemen İlçe Başkanlığı'ndan tepki geldi. İlçe Başkanlığı'ndan yapılan "Menemen'in zerre hakkını gasp ettirmeyiz" başlıklı açıklamada, şöyle denildi:

"Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne (Bu bina, hangi kuruma hangi koşullarda tahsis edilmiştir?) diye sorduk. Aldığımız yanıt da gösterdi ki; TÜGVA’ya henüz yasal bir tahsis söz konusu değildir. Ancak TÜGVA’nın bu binayı kendi malı gibi kullandığını, burada kime ve ne için hizmet edildiğini tüm Menemen kamuoyu biliyor. Bu; külliyen yasa dışı ve haksız bir kullanımdır: keyfidir, usulsüzdür ve art niyetlidir. Menemen’in ve halkının hakkı olana el koymaktır! Bakanlık onayı olmadığı halde TÜGVA’nın bu binayı kullanmasına neden hiçkimse ve kurum müdahale etmemektedir? Üniversitesi olan ama öğrenci yurdu olmayan Menemen’e; depremde yüze yakın okulu zarar gören İzmir’e reva mıdır?"

"YURT OLARAK TAHSİS EDİLSİN"

Açıklamada, binanın acilen öğrenci yurdu olarak tahsis edilmesi istenirken, "AKP iktidarının ve uzantılarının “ değerler eğitimi” adı altında neyi amaçladığını biliyoruz. Cumhuriyet değerlerini görmezden gelen, hatta reddeden; laiklik ve bilimden uzak bu amacın karşısında kararlılıkla durmaya, direnmeye devam edeceğiz. Kamu kurumları ve yapılarının pervasızca bu amaca hizmete sunulmasına göz yummayacağız. Kamu malı olan bu yapı; acilen TÜGVA’nın kullanımından alınarak bakanlığa devredilmeli ve başta öğrenci yurdu olmak üzere Menemen’in gerçek ihtiyaçları doğrultusunda tahsis edilmelidir. Ülkemizin geleceğini; her ne pahasına olursa olsun hukukun ve adaletin üstünlüğü; eşitlikçi ve bilimsel eğitim ışığında örmek için hepimize sorumluluk düşmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi, karanlığı aydınlık gibi gösteren iktidara karşı gereğini yapmaya devam edecektir" denildi.

 
İlaç sektöründe zam krizi....
 
Bodrum’da 2 bin metrelik hat değiştirildi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlaç sektöründe zam krizi....
İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, şubat ayında yapılacak ...
Sır cinayette düğüm çözüldü!
İzmir'de sokakta, otomobilin arka koltuğunda yüzü bezle sarılı cansız ...
Devlet icralık olan vekili 3 ay bulamadı!
AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Sosyal Güvenlik Kurumu'na ödemediği ...
 
2022'de bedelli askerlik ücreti belli oldu!
Enflasyonun son aylardaki yükselişinin etkisiyle bedelli askerlik fiyatı da arttı.
Yılmaz Özdil'den kötü haber!
Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, koronavirüse yakalandı.
Bakan Özer: Okulların kapatılması söz konusu değil!
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den yüz yüze eğitimle ilgili açıklamalar geldi.
 
İzmir'de okuyan üniversite öğrencisi canına kıydı!
İzmir'de üniversite öğrencisi olan Yunus Gezer (25) mektup bırakarak canına ...
Arkadaş dayağı hayatını kararttı!
Bayraklı'daki bir ilkokulda yaşanan akran zorbalığı vakası dehşete düşürdü. ...
4 günde 318 göçmen kurtarıldı!
İzmir açıklarında yeni yılın ilk 4 gününde Sahil Güvenlik ekipleri, Yunanistan ...
 
YAZARLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA SON KALE İZMİR
TWITTER'DA SON KALE İZMİR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Eski günlerdeki gibi bu kriz günlerinde seyyar esnafımızın mahalle aralarında zorunlu sağlık tedbirlerine uyarak hizmet etmesini ister misiniz?

Evet
Hayır
Bilmiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
PUAN DURUMU
ARŞİV
Son Kale İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri